söndag 2 januari 2011

von Siwers och Sherman - TV4-komik.



Som första nyhet på TV4 klockan 19, och som högsta nyhet på deras text-TV, presenterades braskande att PG Gyllenhammar "gått till attack mot Silvia". Med Silvia ska förstås Sveriges drottning, och den "skarpa kritiken" och "attacken" ska ha skett under en intervju som ska sändas imorgonförmiddag.
Den som trodde att rubrikerna skulle handla om PG själv, hans 20 år som Volvo-VD, det svenska näringslivet och folkpartiet på 80-talet, och tiden i London på Englands största försäkringsbolag, den har missat Schermans personliga vendetta. Och hans kanals halsstarriga försök att göra republikansk inrikespolitik av en händelse för 70 - 80 års sen.
Malou von Siwers ställde helt apropå ingenting, listigt frågan, vad PG skulle ha sagt i saken om han var drottningen. Gyllenhammar försökte då värja sig genom att säga att han inte blivit tillfrågad om att ha synpunkter på vad drottningen ska säga. Malou avbröt honom rappt, med:- Men nu frågar jag dig! Och tvingade därmed in intervjun i Schermans anti-drottningen/-monarkidrev.
Det här är maktmissbruk på högsta nivå, men så erbarmligt och taffligt, så det blir snudd på komiskt.
Triljoner till drottningen och monarkin.
Noll till Scherman och TV4.


Expressen Aftonbladet

16 kommentarer:

  1. Kort och koncist,orsaken till att jag inte sett ett svenskt TV-program sen årtionden..Undantag: Viktoria`s bröllop...Samt i samband med valvakan glädjescenen från "partitoppens" firande, efter att vårt inträde i Riksdagen var förverkligat...Men med de två programen,är jag fullt tillfreds o.nöjd.Under mina yngre år brukade jag dessutom,med glädje följa testbildens skiftande färgnyanser..Kanske ett tips till er som fortfarande uthärdar framför "svensk" TV !!!!

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-01-02 22:37

    Obs! att allt det här är TV4/Aftonbladet. SVTs program de gångna året var väl mera åt det royalistiska hållet. Och jag suger fortfarande på karamellen från kungens jultal:
    "Svaret på den frågan är bättre kunskap. En kunskap som grundar sig på vetenskapliga fakta. Det är angeläget i en tid då allt fler människor inbillar sig att astrologi är en vetenskap."
    Där satt den!

    SvaraRadera
  3. På vilket sätt är det maktmissbruk? PG är nog kapabel att säga att han inte vill kommentera, nu valde han att svara.
    Är det maktmissbruk att bevaka och kommentera kungahuset?
    Får vi inte ha åsikter om deras görande och låtande?

    SvaraRadera
  4. PG är säkert karl för sin hatt, men vad hade kungahuset i denna intervjun att göra? Och hade PG en aning om att just hans lösryckta påtvingade kommentarer om kungahuset skulle användas som dagens skräll och svarta rubriker????
    Misstänker starkt att PG hellre skulle frontat med det han sa om sig och sitt liv, än att användas som redskap i Schermans propaganda.

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2011-01-03 09:24

    Republik eller monarki är naturligtvis intressant som samtalsämne. Men det handlar väl inte den här debatten om? Eller? För mig är det enkelt: Scherman och TV 4 = urdålig journalistik. Skulle vi idag skärskåda alla tyskars släkträd så skulle ingen hamna utanför samband med den förfärliga tid i Tysklands historia som kallas det tredje riket. Min egen bakgrund är minst lika tveksam. I den svenska kyrkan fanns betydande män och kvinnor som öppet stödde nazismen och inte minst den "framgångsrika" svenska rasbiologiska forskningen. Så ett tips till TV 4: Gör ett reportage om den akademiska världen i Lund under 1925-1945. Vi är många i 60 årsåldern som likt drottning Silvia skulle behöva löpa gatlopp då, på grund av släktskap med svenska "galenpannor".

    SvaraRadera
  6. Med dina oftast väl avvägda kommentarer Ulf,söker du ljuta vatten på härden !! Men en fråga jag ofta ställer mig själv...Varför måste varje generation ha något ont,någon (dj-el) att kasta okvädesord på ??Nazismen har varit vår och mina barns "olycka"..Men varför väger man inte in det hela,i ett mer vidgat perspektiv.Var Stalin,hans partner vid anfallet 3/9-39,en bättre kålsupare ??Varför talas det aldrig negativt om denne,en av världshistoriens grymmaste person !!Under mina år som utlandssvensk,fick jag ofta skämmas över de fruktansvärda dåd,inte minst mot civilbefolkning och din kyrka Ulf,som i vår "STORHETSTID" skildras.Eftersom våra "hjältar" från norden stängde in ALLA oavsett religon,i bl.a kyrkor och därpå tände eld,på det hela.Inte att förglömma alla andra dåd,som sådana erövringskrig orsakat så mycket lidande över Europa.Kan det kanske ha med den nutida sionistiska pressen att göra,som med alla medel tycks livnära sig och sina aktieägare på gammal skåpmat..Varför måste sådana hemskheter varje år förnyas,med nya infallsvinklar ??Vem gynnar en sådan historieskrivning och journalistik ???Varför skall som nu en människa som föddes först 3-4 år efter krigets utbrott,nu ställas vid skampåle ??? Ja, mina frågor är många,men ingen är besvarad !!!

    SvaraRadera
  7. Ulf Hjertén2011-01-03 10:31

    Lars! Vi säger nästan samma sak men med lite olika nyanser. För det första: Stalin var en hemsk maktgalen tyrann vars grymheter väl aldrig riktigt kommer i dagen. På den punkten är vi helt överens. När det gäller svensk historia finns mängder av grymheter gömda bakom romantiska nostalgier. Vad jag försökte säga var att det är naturligtvis inte ok att idag förfölja drottning Silvia för hennes släktbakgrund. Om det vore ok, ja, då vill jag säga att då är vi många som också borde löpa "gatlopp". När det gäller den svenska kyrkan så vet varje ärlig guid att mängder av det fina som vi stolt visar upp i våra kyrkor är stöldgods som fraktades över Östersjön på 1600-talet under 30-åriga kriget. Nutida sionistisk press - är det Dagens Nyheter du menar? Tingsten skulle vända sig i sin grav.

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-01-03 10:37

    Nu när knappart några är i livet som var myndiga under tredje riket kan man på ett sätt vända blad. Inte låta saka falla i glömskan, men slippa skuldbelägga folk. Då blir det lättare att lära sig att förstå, att känna igen mönstren och att förhoppningsvis bli något klokare!

    SvaraRadera
  9. Scherman är en rättshaverist. Han kommer inte att ge sig. Att ställa upp på intervju i TV4 betyder från och med nu att tvingas offentligt ta ställning mot Drottningen.

    Granska monarkin, självklart, men inte förfölja människor som inte tillåts försvara sig. Vad är det för yttrandefrihet, Jan Scherman?
    //rojalist

    SvaraRadera
  10. Re:Anonym (royalist)
    Vore det så väl att det bara var denna "nolla" som angrep en försvarslös,vore jag tillfreds,eftersom man knappast kan vänta sig annat.Men i mina ögon har en kampanj inletts mot vårt konungahus,sedan år tillbaka av hela vår vänsterpress.(90 % av marknaden)Granska ok,men kanske finns det andra områden,som vore intressant för folket att få närmre insyn i..Ex.finans/banksektorn och vilka som sitter bakom,och därmed styr hela landet...Av någon anledning kommer dessa nyheter aldrig i dagen...Skumraskaffärer kors och tvärs!!

    SvaraRadera
  11. Ulf Hjertén2011-01-03 12:40

    90 % av massmediamarknaden? Jag kan se grimagen på de människor som med näbbar och klor försöker få den alltmer krympande vänsterpressen att överhuvud överleva. Inte ens Sanna Rayman i sina sämsta stunder skulle hålla med om den analysen. Men Lars kanske t.o.m räknar in svenskan bland vänsterpressen?

    SvaraRadera
  12. Thorsten Schütte2011-01-03 13:12

    ??Nazismen har varit vår och mina barns "olycka"..Men varför väger man inte in det hela,i ett mer vidgat perspektiv.Var Stalin,hans partner vid anfallet 3/9-39,en bättre kålsupare ??
    Frågan är berättigat varför det finns denna skillnad. En del av orsaken ligger enligt min uppfattning i en påtaglig asymmetri mellan höger och vänster. Emedan zonen mellan "anständig" och "oanständig" höger är smal, SD balanserar på denna knivsudd, intar "Vänstern" i vidare mening ett kontinuum genom halva det politiska spektrumet, från avgrundsvänstern till vänsterliberala och att folk i takt med sin personliga mognad flytter sig inom detta spektrum. Och att beteckna stora delen av svensk press som vänster, det räcker väl att läsa DNs eller SvDs magsura ledare för att inse att det inte stämmer!

    SvaraRadera
  13. Ulf,läs gärna Thorsten kommentar,med undantag av sista meningen.Orsak för detta "undantag":90 % av läsekretsen orkar sällan läsa dessa "ledare".Men om hela tidningen i övrigt,är fylld med journalisternas egen drömvärld,och försök till indoktrinering,har man som redaktionschef missuppfattat sitt kall !!Själv står jag fortfarande pall vid mitt "Nyårslöfte",att undvika deras läroskola.Till slut Thorsten,jag ligger mitt emellan i din gråzon....Kanske något mer åt det "oanständiga"!!!

    SvaraRadera
  14. Thorsten Schütte2011-01-03 13:44

    Ett förtydligande: jag menar inte alls att diskreditera allt som i en vidare mening "vänster" med mitt inlägg, ville bara förtydliga gränsdragningsproblematiken!

    SvaraRadera
  15. Thorsten Schütte2011-01-04 12:29

    Althin är uppe i gasen igen:
    http://www.newsmill.se/artikel/2011/01/04/kungens-v-nner-bedriver-kungapropaganda-p-svt

    SvaraRadera
  16. Tack, Thorsten, ska läsa direkt!

    SvaraRadera