tisdag 4 januari 2011

SOS - Peter Althin.


Ikväll satt Björn och jag och ville titta på årets opartiska, sakliga och mångsidiga allsångsprogram. Men programmet blev en hyllningsfilm till svensk populärkultur och undanhöll väsentliga musikstilar för allmänheten.
Varför prioriterar ledningen på SVT den breda publiken? Det kan verkligen vara en fråga för Granskningsnämnden, jag tror jag måste ringa Peter Althin.

8 kommentarer:

  1. Tidigare fanns det något som hette "dödskallemärkning" i skivarkivet..Möjligt att detta är grunden,för dina uteblivna låtar Carina...."Du svarte Zigenare" t.ex har inte spelats sedan årtionden..För att inte tala om den visa man sjöng i småskolan "I Niggerland,händer ibland... osv. Nu var det naturligtvis inte dessa ni saknade..Men bara ett par exempel....av sådant som är olämpligt.

    SvaraRadera
  2. Ibland tror jag att du har Tourettes syndrom, Lars.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-01-05 11:57

    Försiktigt med diagnosstämplar. Tourettes Syndrom avser i första hand tvångsrörelser (tics) och att man säger vissa ord/yttryck tvångsmässigt, oftast fula. Processen att skriva ned ord är mera invecklat och hör inte till Tourettes Syndrom, möjligen kan de kvala in under tvångsbeteenden.

    SvaraRadera
  4. Äntligen en som kunnat lura ut vad som felar mig !!Har just läst på Google om denna sjukdom,och för vissa TIC`s stämde den in.. T.ex har jag alltid haft,ryckningar i armar och ben, likasom grympningar,samt slutligen till för c:a 20 år sedan även styvnader i viss vävnad...Men nu befinner jag mig ju i fint sällskap,Ludwig XIV,prinsen af Codé,och slutligen övertecknad...De du....o.ett stort TACK.

    SvaraRadera
  5. Thorsten,trampa nu inte in här och förstör hela diagnosen...Oftast fula uttryck,har jag dock aldrig låtit släppa ur min mun..Försöker alltid med någon form av omskrivning... Tvångsbeteende verkar finnas i mindre form,framför allt åt ....Omskrivningsprocessen har Carl XVI G,och jag då gemensamt med tidigare ovan nämnda !!! M.a.o en i grund högadlig sjukdom...

    SvaraRadera
  6. hahaha, jag börjar få en bild av dig Lars! Det är en underbar konst att se positivt på allt, grattis!

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-01-05 13:09

    Lars, jag vill inte förstöra diagnosen, har den satt Dig på rätt spår i letande har den ju gjort nytta. De jag vänder mig emot att lite slentrianmässigt dela ut diagnoserna till höger och till vänster, ännu värre när det används som nedsättande tillmälen.

    SvaraRadera
  8. Tack Thorsten !!Visste inte att hon var sååå lurig,att hon avsiktligt feldiagnosisera mig.Men ärligt sagt oss emellan,kunde "befundet" varit värre !!!Positivt på allt "i mörkret" är väl något jag kan yvas över...Eller ??Om den gjort nytta får vi se i framtiden.

    SvaraRadera