lördag 18 juni 2011

"To be straight with you:"


I SvD läser jag om den australiske koreografen Llloyd Newson, som skapat en dans med starka uttrycksmedel som heter just "To be straight with you", en dans för yttrandefriheten. Ett verk om västerlandets skräck för att kritisera islams syn på exempelvis kvinnor och homosexuella - av oro för att anklagas för islamofobi och rasism.

Måtte statsminister Reinfeldt, Unge Ullenhag, Maud Olofsson, Lena Sundström, redaktionerna på Aftonbladet, Expressen, Sydsvenskan, UNT m.fl, m.fl gå och titta på denna tänkvärda straight forward och down to earth- föreställning, innan dom förkrumpnar i sitt eget kvalmigt slajmiga och förljugna hyckleri.

Bengt Lagerkvist, barnläkare i Umeå har fått en snilleblixt.


På SkriviDN, har Lagerkvist bemödat sig om att tänka till, skriva ner och därefter skicka sin världsomvälvande idé till allas fromma.
Lagerkvist är, precis som vi alla, beklämd över dagens ungas "låga kunskaper om demokrati, och för deras ointresse för politik".

Och minsann om han inte har svaret, den geniala lösningen på den problematiken! Barnen ska helt enkelt få egen rösträtt.
Hurdå, undrar vi ju alla.
"En möjlighet att påverka mamma och pappa, så att de kan bidra till att förändra samhället. Rösträtt för barn innebär att en förälder är ombud för barnet och på så sätt kan lägga två röster."
????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Eller fem, eller sju eller tolv .
Beroende på hur många barn man har, Lagerkvist.
Eeeehhhhh - jag tror jag går och lägger mig igen.

En ding, ding, ding värld.


Rabbiner i Jerusalem "dömer hund till döden med stening".

I renlärig judendom betraktas hunden som oren. Så när en hund uppenbarade sig i ekobrottsdomstolen och vägrade försvinna, började domarna ana oråd. Man fick för sig att hunden var en reinkarnation av en advokat som för tjugo år sen hade förolämpat en domare, som i gengäld förbannade advokaten och önskade honom att dö och återuppstå som hund. Det uppfattades som en "adekvat väg att ge igen på advokaten, vars ande förflyttat sig till den stackars hunden".
Hunden lyckades dock smita innan domen kunde verkställas, så nu uppmanar en av domarna ur den ultra-Ortodoxa Mea Shearim-tillhörigheten alla barn i området att verkställa domen.

Djurens rätt i samhället, var är ni?

BBC

fredag 17 juni 2011

Applåder Maud!



Och gratulerar till 100 000 i månaden för att plocka svamp.
Det känns nästan billigt för att slippa beskäftighetsmästarinnan, Maud, som fullkomligt raderat konturerna av sitt numera lyd-parti.

Däremot vill jag inte rekommendera att satsa på att starta eget - ty om Maud tycker att en valrörelse tär på krafterna, då skulle hon inte palla en enda dag med den kontroll-och blanketthysteriverksamhet som vi hårt arbetande småföretagare utsätts för konstant.


Aftonbladet Expressen Expressen DN SvD

"Det är ingen fara- gör inte ens ont!!!"


Vad är det med oss?
Ty visst är det såhär, om man drattar på rumpan i offentligheten, och nån mycket eventuellt inta bara tittat åt andra hållet och bara ilar förbi, utan faktiskt kommer tillskyndande och undrar hur det går. Då svarar vi generat och raskt: näääää, mej, det är inga problem alls med mej, jag är snart på benen, ha-ha, titta själv, så nu är jag uppe igen!
Varför, varför, varför inte bara säga AJJJ, hjälp, och ta emot lite tröst???

Det händer mig hela tiden. En gång i Oslo stöp jag på flygbussen som hade stålvassa kanter på trappstegen, men nä då nemas problemas ha-ha, rätta till fristren och upp igen. Fast, visst blev jag kallsvettig, visst bleknade jag och fick svimningsanfall, visst svartnade det alldeles kolossalt för ögonen....Och när nån tog tag i mig, och påpekade att det var blodflöde efter mig, och var jag verkligen säker på att allt var OK med mig? Då stöp jag i famnen, såret i knät var vidöppet, så man såg ligamenten. Direkt ambulandfärd, femton inre och en massa yttre stygn, rullstol och så äntligen hemresa.

Igår var jag nere i sjöboden och tog hand om efterbörden efter drinkbordet, jag (över)fyllde korgarna med crostinisar, överbliven avocadodip, chevre-korvar, tomglas och glas. Lite stressad var jag för jag måste hinna sätta på sparrisen, göra färdigt förrättstalriken och ta ut hallonpajen ur ugnen....så då gick det som det gick.
Av nån anledning ramlade jag pladask innanför köksdörren, jag låg kvar och kved ett tag, hundarna kom skuttande och kastade sig lystet och vilt över alla matresterna som flög omkring över golvet. Och när jag låg där i sörjan av blod, frossande hundar och en vänstertumme som skulle bli tre gånger så stor, kom en av våra verkligt kära gäster och undrade hur det gick.
-Ähhhh, det är ingen fara med mig - ont krut vet´du!!!!!

Oanständigt, oansvarigt och diktatoriskt Reinfeldt.


"SD ökar och är nu fjärde största parti i Sverige."

Låt mig klargöra, de som idag röstar på SD gör det på deras sakfrågor när det gäller invandring och integration. All skrämselpropaganda från vänsterkanten, och aftonbladssvamlet om rasism, fientlighet och nazism, det var dåtid - längesen, och har naturligtvis inget med dagens SD att göra.
Nu är nu.

Och i demokratin Sverige vägrar de två största partierna att nånsin någon gång ta i Sveriges fjärde största parti, SD, med tång.

Googlar på diktator; en person som utövar full och oinskränkt auktoritet över en stat och dess invånare. I normalt språkbruk avses med begreppet diktator den statsledare som inte tillåter opposition. Etymologiskt sett är en diktator en person som dikterar sina beslut, utan att efterfråga de underlydandes samförstånd.
Dvs statsministern Reinfeldt.

Svd Ekonominyheterna Östran


DN

"Stoppa utbetalningar, släng ut grekerna - det lata packet!!"


Det var väldigt vad vi svenska världsmästare vet bäst vad världen måste göra med det stolta folket som en gång uppfann demokratin - låt dom svartarbetande arbetsskygga medelhavs-svinen leva på vatten och bröd.
Eller?
För egen del så lider jag med grekerna, folket blir inte bättre än dess politiker. ”Timeo Danaos et dona ferentes” (=jag fruktar grekerna även när de kommer med gåvor).

Med fasa ser jag framför mig hur våra egna svenska ansvarslösa, råcyniska politiker massimporterar arbetslöshet, kriminalitet, religiösa motsättningar och bidragstagare.
Blir inte förvånad om grekerna om ett antal år står med nävarna i luften och dundrar: Ner med de idiotiska och naiva världssamvetssvenskarna, dom bjöd ju in fattigdomen, låt dom stå sitt kast, låt dom svälta ihjäl- nuuuuu!!"

Det stålbad som måste till nu är politikernas.
Ingen annans.
Dom har misskött landet och inte minst ekonomin en lång tid, dom har mörkat, svindlat, varit fula, handlingsförlamade, regeringsodugliga, korrupta och inte kunnat leva upp till det enorma ansvar och förtroende som folket givit dem i val.
Tror fanken att folket protesterar.
Det borde vi göra också.
Innan det är för sent.

DN
SvD Huvudstadbladet Kuriren Aftonbladet
GP
aftonbladet

torsdag 16 juni 2011

Ayman Al-Zawahiri tar över efter bin Laden.


I USA låter det så här:
-"Good luck to you sir. Keep one eye in the sky for that drone coming after your butt."

Sydsvenskan

Hurra för LAS.


LAS, tack och lov!
Har hela mitt yrkesliv arbetat på ett stort skandinaviskt flygbolag. För varje år som gått har jag blivit proffsigare och proffsigare i min yrkesroll,en stor lojal tillgång för företaget, men också lite dyrare.
Om inte LAS fanns hade vi duktiga medelålders medarbetare utan tvekan iskallt rykit allihopa, till förmån för unga och billiga, vid uppsägningar.
Det är bra cyniskt.

Vill vi verkligen ha ett samhälle där Mammon är gud och inga andra hänsyn tas?

SvD

Motståndarlag?


Aftonbladet skriver idag:
"Det finns äntligen ett motståndarlag i svensk politik igen."
????????????????????????????????????????
En populistisk skämtare som hej vilt snor retorik från världens stora talare för sina ansvarslösa utspel.
Vem vill inte förhindra "barnfattigdom"?
Finansieringen till hela politiken, den fixar vi sen, precis som Grekland, Portugal och Spanien.

SvD DN

Sanning, en kulturfråga?


Göta hovrätt fortsätter i dag sitt sökande efter sanningen om det vidrigt plågsamma och brutala "heders"mordet i Högsby 2005.
Alla i familjen pekar ut varandra.
Straffet och risken för utvisning från landet, vars lagar de skändat å det grövsta, har slutligen fått familjemedlemmarna att drabbas av panik.

Har de självgoda skenheliga svenska makthavarna, innan vi tog emot dessa invandrare, bemödat sig om vikten av att upplysa de nya invånarna om våra lagar och förordningar och innebörden i begreppet edgång?




aftonbladet SvD

onsdag 15 juni 2011

Show must go on.


När den ordinarie åklagaren blev sjuk under en rättegång om organiserad brottslighet i Värmland, så fick två åklagare från Ekobrottsmyndigheten i Stockholm rycka in och slutföra rättegången. Som ersättning fick dom dela på en halv miljon kronor, utöver sina ordinarie löner på 60.000 kronor i månaden.

Överåklagare Anders Jakobsson på Ekobrottsmyndigheten har extremt stor förståelse för sina kompisar:

-Det här målet var unikt.

-Det var extremt kort tid för åklagarna att sätta sig in i målet.

-Det var julhelgen.

-Man skulle läsa in drygt 30.000 sidor.

-Man ta del av vad som sagts under 6-7 dagars förhandling.

-Det var verkligen ett jätteuppdrag som åklagarna fick.

I hela min flygiskarriär behövdes det då och då stand-byer för att ersätta hastigt frånvarande. På 50 minuter måste man kunna inställa sig på Arlanda, packning för Kiruna eller New York eller Oman, som kabinchef måste du då vara uppdaterad på destinationen och dess speciella luftfartskrav, och ja, det kunde vara julhelg, midsommar eller påsk.
Antar att det finns massor med arbeten som bara måste fungera i ur och skur, och som använder sig av ersättare. Livsviktiga funktioner som läkare, lärare, ambulansförare, brandmän, m.fl, m.fl
.
Utan 200 000 kronor extra varje gång det sker en utryckning.
Jag föraktar verkligen den här trenden med människor som inbillar sig att dom är mer värda än alla andra.
Vad är det för människosyn åklagarna står för?

Svt

Bon jour Paris, fortfarande intresserade av sommar-OS 2012???


Det är ett stort biljettintresse för London-OS 2012, tidigare i veckan fick över 800 000 sportintresserade världen över avslag på sina ansökningar
Men Libyens diktator Muammar Gaddafi, har fått tilgång till biljetter han, närmare 1000 stycken, som kan disponeras fritt av Gaddafis äldsta son, Muhammad Gaddafi, som är ledare för landets olympiska kommité.

Arrangörerna (LOGOC) är skyldiga att dela ut biljetter till de 205 olympiska medlemsländerna, oavsett diplomatiska eller politiska hänsyn.
De måst därför överse med det blodiga kriget och brotten mot de mänskliga rättigheterna som har pågått i Libyen seden i våras.
För - "OS måste stå över politiken."

Nu fruktas en diplomatisk kris och en kupp mot de över 120 statsöverhuvud som väntas till den internationella invigningen. Den brittiska regeringen har sökt råd om hur de skulle kunna hindra Gaddafi och hans familj att komma till London. Men situationen är svårlöst.


Det här kommer onekligen att göra skyttetävlingarna betydligt mer intressanta,
men varför i all världen inte skicka in säkerhetspolisen direkt när Gaddafis anländer till Heathrow, och skicka alla direkt i finkan, utan att passera GÅ.
Problemet löst.
Förresten - på samma gång kan dom ju passa på och ta Zimbabwes och Myanmars mördarregimer också.
Många spyflugor på samma smäll.

Ona minuta, Ona minuta.


Björn och jag har olika roller på ön. Vi kompletterar varandra exemplariskt.
Öarna är ju hans, jag är ingift fru, så chefsskapet är ju helt och hållet självklart, medfött och nedärvt i generationer.
Eller, det VAR självklart.
Tills jag fick mina nya skor.
Det är mycket speciella skor, som har en liten vetenskapligt utprövad vagga under sig istället för vanliga sulor. De gör inte bara att jag trippar fram med lätta, saliga steg, de har på nån vänster höjt upp min självsäkerhet rejält.
Numera liknar vår rollfördelning ofta Disneys sagovärld.

B: Här kommer de beställda benen till gästerna, Carina!
C: Si, si, ben. BEN?!!! Sacramento idioto, jag skall giva dig på moppo! Ikväll skall
gästerna bjudas endast det bästa huset hava!
B: Si, si, Carina - du verkar nu vara chefo.
C: No ni gäster mig säga, vad behagas. à la carte? Dine?

Total helomvändning


När jag var liten var chefen fin, man skulle niga djupt och bocka fint, gärna med mössan i handen.
Chefer hade helt andra liv än vanliga, de åt annorlunda, reste annorlunda, till annorlunda platser långt bort och nära, de körde exklusivare bilar, bodde större och mondänare, de trampade runt på dundertjocka heltäckningsmattor och drack lafitte-lafitte. Njöt middagar på Operakällaren och hade en välparfymerad men avmätt air runt sig som krävde respekt.
Endast det bästa var gott nog.

En stillsam revolution har emellertid smygande vänt upp och ner på hela chefen.

Igår angjorde en Sveriges största affärstidning Rågskär med sin ledningsgrupp, alla kom i land som ett friskt team.
De var klädda i jeans, liknande snygga tröjor och samma sorts converse-skor. Ingen kunde på utseendet ana vem i gänget som var big boss, det gav sig först vid presentationen.
Det var också just chefen som valt vår ö för tvådagarskonferensen, ty vi kvalar in under det som numera är svensk lyx, dvs enkelheten, naturupplevelsen, det gediget okonstlade, det oförstörda, det äkta, det kreativa, rena och kärleksfulla.
När rummen skulle fördelas, sade chefen/ledaren självklart:
"Den "finaste" uppgraderade lilla stugan på bryggan en meter från vattnet, den ska två av mina medarbetare ha.
Själv väljer jag gärna det enklaste rummet om det finns något."

Allt var verkligen inte bättre förr.

Tuppfäktning dagens begivenhet.


"Reinfeldt rasar - Juholt lyfter."
Jag är rädd att rubriken säger mer om statsminister Reinfeldt än om oppositionsledare Juholt. Statsministern verkar ha suttit fast i hissen på Sagerska sen valet.

Nästa gång ser dessvärre ut att bli ett val mellan sämre och sämst.


Aftonbladet expressen svd DN

tisdag 14 juni 2011

Kinberg-Batra tar riksdagssåpan ett steg för lång - det blir plankan!!!


Kinberg Batra: -"Jag hade hellre sett att samtalet med SD inte hade ägt rum."

Härmed beklagar statsministerns högra hand, den stockholmssmarta olyckan Kinberg-Batra att samtalen som statsministern säger aldrig, aldrig, nånsin har hänt, och som alliansen säger aldrig, aldrig nånsin har hänt, har hänt.

Riksdagssåpan börjar på allvar likna kärnkraftsolyckan i Harrisburg, som aldrig heller hade hänt.
Förrän den hade hänt.



SvD expressen

Skit i trafikreglerna - det är bara slöseri med polisresurser!


Infrastrukturministern: "Bilar bör också få högersvänga mot rött"
Både bilister och cyklister bör får köra mot rött i högersväng, anser infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Detta fria debattinslag har väckt munterhet, MMMI kommenterar på Helsingborgsdagblad:
-"En (blå) högerkvinna vill svänga mot rött - till höger.
Kanske är det bättre att välja grönt och svänga till vänster..."

MMI replikerar:
-"Ska man se det politiskt så vet väl alla att välja grönt o svänga vänster är en katastrof för landet."

I mammas Landskrona är en bild på ett barn porr.


Är ett naket barn på en studentskylt barnporr? Det menar i alla fall en Landskronabo som gjort en polisanmälan.
Den anmälda skylten (OBS ej bilden i blogginlägget!) visar en student som barn, enligt anmälan "ett barn i pornografisk ställning".

Resultatet av religiösa fanatiker med sjuk syn på barn, ter sig bara mer och mer och mer bizarr.
Låt oss få behålla lite av det som är bara vackert, naturligt, rent, oskyldigt och svenskt.
Snälla.



DN SvD

Hej och Hå med Farbror Julle.


Juholt inte oroad av vikande opinionssiffror, lyder Expressens rubrik.
För vem har inte alltid ett ess i rockärmen, om inte Juholt!

Hej alla barn nu blir det fattigbarnprogram,
titta nu här vad farbror Julle tar fram:
En Stefan Holm och nu skall ni höra,
vad man med en Stefan Holm kan göra:
Skapa rubriker och titta så käckt,
så har vi gjort oss en egen väljarintäkt!

Dags för sjuklövern att välja väg!


SvDs första rubrik idag: Alliansen har kontaktat SD!!!
Nu har alltså alliansen fört samtal med ett annat demokratiskt, av svenska folket valt, parti. Att samtal förs partier emellan i en minoritetsregeringen är borde självklart inte vara en skräll.
MEN.
-Aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång ska vi ta i Sverigedemokraterna med tång.
VEEEEEM var det som sa det nu igen...???!!??


Dock lever statsminister Fredrik Reinfeldt fortfarande i totalförnekelse och i skuggan av demokratin, och förnekar att han eller alliansen har fört några som helst samtal med Sverigedemokraterna.
Och är jäääääättekritisk till de rödgröna.
För dom gör det.

Socialdemokraterna blånekar givetvis lika bestämt till att ha fört några samtal med SD.
Gruppledaren Carina Moberg:
– Nej, det gör vi absolut inte.
Inte vad jag känner till.

Dags för utröstning i riksdagssåpan.

måndag 13 juni 2011

Vill du ha en night cap?


Nyhet på TV-nyheterna, SvT för sömnlösa!

Försökspersonerna med svåra sömnproblem, fick ta på sig ett slags kylmössa eller hätta av mjuk plast med inbyggda vattenslingor. De sov med mössan på och så provade man olika temperaturer på vattnet.
Ju svalare vattnet var, desto fortare gick det att somna och desto större del av natten kunde personerna också sova. Med maximal kylning sov de lika bra som folk som inte har sömnproblem.

Lätt att somna - god natts sömn, och ingen hangover som efter sömntabletter, låter som en bra mössa.
Nu ska jag själv falla i sömn, ovaggad, och utan mössa. Har renbäddat alla rum i alla husen på ön med "hjälp" av Zudden. Valpar tycker allting är roligt, precis allting. Att sopa, att skura, och att komma in med svarta tassar, lägga på nybäddade vita underlakan, men speciellt att nalla sopborste, springa allt man har i galopp, och sen gömma den väl.
Kanska ska köpa en sömnmössa åt Zudden.

Förhandla med en människslaktare - fnyys!


När världen väntade på Gadhaffis nästa drag, spelade han schack med den exentriske chefen för World Chess Federation, Kirsan Ilyumzhinov. Han har tidigare väckt uppmärksamhet genom att hävda att han besökt ett rymdskepp från yttre rymden.
Vilket var knäppast, undrar man ju, rymdskeppet eller Gadhaffi?

När Gadhaffi blivit schackmatt, gick dom på krogrunda, båda två sägs ha blivit helt bombade. Och då passade Kirsan Ilyumzhinov på att göra tusen nålar på Gadhaffi, vred upp armen på ryggen, och vrålade:
-Jag är inte bara schackspelare - jag är hemlig agent också.
Så Gadhaffi hade förstås inget val:
-Jag ger mig, jag ger mig. Ge mig bara lite tid att städa undan all porr i datorn och under sängen, så lovar jag att förhandla med Nato!!!


Expressen DN

Om mänsklig skröpplighet.

Skona svenska gamla från vårt utanförskapande issamhälle.


Skånskan: "Tänk att hjälpen med att ta din livsnödvändiga medicin glöms bort. Att du larmat
efter hjälp men ingen kommer eftersom nyckeln slarvats bort. Eller att du under en tremånadersperiod får besök av 65 helt främmande och olika vårdare.
98-åriga Edith Sunesson vet hur det känns."


Fråga mig var Helvetet är, och jag ska visa dig svenska hem för gamla.

När Domedagarna närmar sig ska jag med kraft och envishet svälta mig själv till döds. Allt för att undvika att bli ett ynkligt offer för Alliansens empatilösa och grymma ickevälfärdspolitik.

Javisst är Muminmamman Drömmamman!


DN har efterlyst ”Dröm­mamman” i litteraturen: ”Den där flödande modern som både är varm, omhändertagande, modig och smart. Hon som älskar sitt barn med en glöd som får solen att blekna. Hon som gör skillnad både hemma och i stora världen.”
Och svaret blev: Muminmamman!
Mina älsklingcitat från Muminmamman: "Jag vet att vad som helst kan hända närsomhelst. Därför är jag helt lugn." och "Allting som är trevligt är bra för magen."

Så är det bara, och det vet Muminmamman, och det vet jag. Och älskar mina barn med en glöd som får solen att blekna det gör jag också.

Stolleprov.


Flera tunga politiker i Stadshuset vill ge cyklisterna möjlighet att cykla mot rött vid vissa tillfällen samt mot enkelriktat.
Stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö (C) konstaterar att många redan bryter mot reglerna, och anser att det är bättre att ”under ordnade former se till att det blir lagligt”.
Eeeeehhhhhhhhh????
Och alla andra brott som man ändå bryter mot, typ mord, våldtäkt och bankrån - ska vi göra dom också lagliga?

Osökt kommer jag att tänka på en händelse på sista flighten på lille julafton när jag flög ner julpassagerare från Stockholm till Malmö.
Endast två pets in cabin (-djur i kabinen-) är tillåtna, och två var bokade. En tredje familj visste inte om att man måste anmäla resa med hund i förväg, så de nekades ombordstigning och stod uppe i gaten och förtvivlade. Markpersonalen kontaktade mig, och jag som kände starkt med de besvikna julfirarna, gjorde ett hastigt överslag huruvida ytterligare en hund i en väska kunde innebära väsentlig risk för säkerheten, och beslöt att åtminstone fråga befälhavaren, min kapten.
Han vände sig mot mig i dörröppningen, teg en stund, spände sen ögonen arrogant i mig och undrade sedan med en spydig min:
-Hurså?
Jag frågade om det fanns utrymme för att vara lite flexibel sådär i jultider...
Han satt stilla ett tag, sen kom det:
-"OK, purser, finns det några fler av flygets säkerhetsbestämmelser som du tycker att vi ska vara lite flexibla med?"
Han vände sig mot sina instrument, och sa
-Stäng dörren när du går.
Diskussionen var avslutad.

Familjen med hunden fick ta sig till Malmö på annat sätt.


Aftonbladet DN

Per Gudmundson är värd sin vikt i guld.


I Per Gudmundsons krönika om vårt tvådelade land:
-För utomeuropeiskt födda kvinnor är sysselsättningsgraden i Sverige 48,7 procent. Mindre än varannan sysselsatt, alltså. AF konstaterar att ”många av de utrikes födda kvinnorna står helt utanför arbetsmarknaden, och alltså inte heller söker arbete”.

Per Gudmundson,Per Gudmundson, Per Gudmundson, om Sverige överlever det dödsdömda tillstånd det befinner sig i nu, så är det tack vare personer som Per Gudmundson i Svd! Han har ögat, blicken, klokheten, förmågan till självklara och genomtänkta analyser, och modet att framföra synpunkterna på ett oprovocerande och för alla begripligt sätt. Det går inte att missta sig - Per Gudmundson vill vårt land väl.
Inte en enda politiker i Sverige förmedlar just detta till mig.

Och det här stör mig så fruktansvärt. Vi har ministrar som med from och stursk min inte tillåter ifrågasättande om invandringen - rasistkortet dyker upp snabbare än blixten.
Ullenhag, Reinfeldt, Borg &co trivs i den där rollen under glorian, och anser sig därför aldrig behöva nedlåta sig att svara på frågor om den här typen av megaintegrationsproblem.
Under tiden krossas och torpederas invånarnas möjligheter till ett jämlikt liv i demokrati och frihet. Sverige är världsmästare på att invitera folk till passivitet och utanförskap.

DN

söndag 12 juni 2011

Sista ordet.


Vad skulle du själv säga för intelligent och genomtänkt om du skulle avrättas i nästa sekund?
Kanske falsksjunga en truddelutt som ett minne till eftervärlden?
-"And now the end is here, and so I face the final curtain.
Eller: "Hang down my head, Tom Dooley", eller "Tycker du att graven är för djup,
nå välan, så ge mig då en sup,
ge mig sen dito en, dito två, dito tre,
så dör jag nöjdare."

Staten Texas har seden 1982 registrerat de dödsdömda fångarnas sista ord, upp till nu 400 fångar, vilkas sista ord finns återgivna på en hemsida. Texas avrättar flest fångar, enbart 2010 16 personer.
Kenneth Brock, avrättades den 19e juni, och sa:
- "Jag har inga sista ord. Jag är redo."

I de flesta fångarnas sista ord finns en ursäkt till offrets familj, och ett farväl till den egna familjen, medan andra är lite mera färgstarka i sitt farväl till denna världen.

"Sir, jag vill hedra den sanne amerikanske hjälten: Let's roll. Herre Jesus, tag emot min själ."

Leonel Torres Herrera som avrättades 1993 för mordet på en trafikpolis, som stoppat honom för fortkörning:

"Jag är oskyldig, oskyldig, oskyldig. Låt inga tvilvel råda om detta: jag är inte skyldig samhället något. Jag är en oskyldig man, och det som sker idag är fullständigt felaktigt."


G.W. Green anhälls för rånmord, men några bekännelser kom inte på dödsbädden.
"Låd oss göra slag i saken, man," löd hans sista ord.

Dödsstraff.
Det känns väl primitivt.

Jyllandsposten

Idag är det pingstdagen, and you are in for a real treat!


Brännmärkt för radion då.
Men här måste lyssnas på frivoliteter från långt innan svenska synden upptäcktes.
Häng på och njut, vassego!!!!

Erdogan vrider klockan åt helt fel håll.



Syriens president Bashar al-Assad, sedan 2000, våldför sig blodigt och brutalt på sitt folk,och militären får order att våldta och mörda de frihetskrävande demonstranterna. Över 4 000 har flytt till Turkiet – och ytterligare 10 000 gömmer sig nära gränsen.

Den gode grannen Erdogan i Turkiet hamnar nu ofrivilligt, och mycket lämpligt, under omvärldens lupp.
Och där ska han va.
Erdogan är en islamist och har en majoriteten av sitt folk bakom sig i avsekulariseringen av landet. En turkisk samvetskompis med den nukleära fanatiske diktatorn i Iran.
Säg mig med vem du umgås...

Och just när Erdogan alltså backar och bekänner färg, då skriver M-politikern Sedat Dogru och Anna Maria Corazza Bildt följande debattartikel:

-"Det är en oroande utveckling att stödet i Turkiet för ett medlemskap i EU sjunkit till runt 50 procent i dagsläget – och fortsätter att minska."

Hallå!!
Oroande utveckling?
Har EU, dvs vi skattebetalare, råd att ta in ett till konkursmässigt u-land som medlemsstat???

Kan det vara mer naturligt än att stödet för Turkiet sjunker just nu, undrar jag.

Expressen aftonbladet svd DN GP DN

Sverige är fantastiskt. INTE.


"Svartarbete i Malmö för 2,8 miljarder. Bakom lågprisalternativen döljer sig en svart arbetsmarknad som vi alla är del av", skriver Sydsvenskan.
"Vi alla" ?????
??????????
Jag spyr på kollektiv skuld.

"22-årige Omar, efterlyst för att utvisas, jobbar svart på en billackering norr om Malmö. Livvakten Said jobbar i en jourbutik i östra Malmö för 25 kronor i timmen. Hassan jobbar i en möbelaffär för 19 kronor i timmen. Karim som jobbar på en billackering för mellan 22 och 28 kronor i timmen.
Hur många befinner sig i samma situation?
Alla.”
Vågar man sig på en försynt fråga, om vilka företagarna är, och om skattemyndigheterna skulle kunna tänkas undervisa i svenska skyldigheter.

Fatta att alliansens svenska samhälle är grunden till rasklyftorna i Sverige.
Jag anklagar dem.



Sydsvenskan
Svd

Jack Nicholson kom till mammas Landskrona!!


Spekulationerna hade nästan gått över styr i Landskrona, av ryktena att en Hollywoodstjärna skulle besöka Landskronas Rockkväll.
När Landskrona Posten hade lämnat Sommarrock vid Citadellet dök Jack Nicholson upp på scenen i samband med att Tommy Körberg uppträdde.
Jack Nicholson var inte där mer än en halv minut, "Shining", skrek han och syftade på sin bejublade huvudroll i filmen, och efter det sa ha han "jag älskar er" på stapplande svenska.

Så, han kom!
Frågan är varför.

Mamma njöt i alla fall av sin goda picknick, sommarkvällen och dom eminenta musikanterna, så fulla av sångarglädje och härliga humor - "dom gubbarna blir aldrig gamla!"

Expressen HD