torsdag 16 juni 2011

Sanning, en kulturfråga?


Göta hovrätt fortsätter i dag sitt sökande efter sanningen om det vidrigt plågsamma och brutala "heders"mordet i Högsby 2005.
Alla i familjen pekar ut varandra.
Straffet och risken för utvisning från landet, vars lagar de skändat å det grövsta, har slutligen fått familjemedlemmarna att drabbas av panik.

Har de självgoda skenheliga svenska makthavarna, innan vi tog emot dessa invandrare, bemödat sig om vikten av att upplysa de nya invånarna om våra lagar och förordningar och innebörden i begreppet edgång?




aftonbladet SvD

18 kommentarer:

  1. "- Nä. tääänkte inte på det!!" sa de självgoda skenheliga svenska makthavarna, innan vi tog emot dessa invandrare....

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-06-16 08:57

    Min gissning är att när sanningen har krypit fram så småningom, att föräldrarna är ensamt ansvariga och till brottet att mördat svärsonen i spé läggs då även att det har förstört livet för sin son genom att tvinga honom att ta på skulden.

    SvaraRadera
  3. Obegripligt, fullkomligt obegripligt handlande av föräldrar.

    SvaraRadera
  4. Frågan uppstår åtminstone i min skalle:
    Varför importerar vi dessa människor med detta medeltidstänk????? Hur mycket kostar dessa människor de svenska skattebetalarna?
    Hjälp dessa klanmänniskor på i deras närområden då de EJ är kompatibla med vårt civiliserade samhälle. Finns hur många exempel som helst där hela släkten sluter upp bakom förövaren med alibi och lögner. Byt dessutom namn på dessa gräsliga mord till skammord då det överenstämmer mer med verkligheten.
    "Vi gillar olika" låter så fint men det finns en gräns för hur stor olikheten får bli!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  5. Flickan skulle bli bortgift med sin kusin. Är denna långtgående inavel och dränering av deras genpool möjligen förklaringen till att dessa människor inte kan höja sig intelligensmässigt och moraliskt utan blir kvar på en väldigt primitiv nivå? Skulle tro att det ligger något i detta.

    SvaraRadera
  6. Mina cyniska tankar om detta är att både föräldrarna och sonen gemensamt och i samförstånd utförde mordet, och därför är lika skyldiga. Dom var inte dummare än att de förstod att det lägsta straffet skulle utdömas om den sjuttonårige sonen ensam tog på sig brottet. Det som kom som en obehaglig överraskning var att sonen även dömdes till utvisning. Detta skulle innebära ett slut på den arbetsfria livstidsförsörjningen från Sveriges skattebetalare.

    PGA detta skyller han nu på föräldrarna för att få sin utvisningsdom undanröjd. Detta är ett cyniskt spel av hela familjen. De Svenska myndigheterna och pressen har hittills valt att svälja familjens lögner.

    mvh.

    x.

    SvaraRadera
  7. Hörde en juridikprofessor på radions P1 igår uttala sig om rättegången, och det hemska är att det finns en risk att ALLA BLIR FRIADE, om det inte går att fastställa vem som gjort vad...

    Då lessnade jag och tänkte nåt oskrivbart om vårt fantastiska juridiska system.

    SvaraRadera
  8. Ja det multikulturella samhället tillåts att kosta,vad det kosta vill...För dess förespråkare betyder landets framtida ekonomi inget.Kanske är de som "Anonym" ovan skriver, att inaveln har tagit överhand,också i "vårt" land ???
    Till er svenskar som läser bloggen,tänk på att Midsommarafton i år infaller-liksom alla tidigare år- 23 Juni,varpå följdriktigt Midsommardagen inträffar 24 Juni.... Den förflyttning som de folkvalda socialisterna gjorde,kan vi alla strunta i...För de som orkar kan jag också rekommendera en dans kring stången eller i logan....Traditioner måste vi bevara också i svåra tider.

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-06-16 11:24

    Om åklagaren tar med medhjälp till mord som underanlagelse bör det kunna bli fällande dom för detta även vid oklar "arbetsfördelning".

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2011-06-16 11:27

    Förflyttningen av midsommardagen till lördagen mellan 20 och 26/6 är faktisk en fördel, med en pålitlig långhelg inkluderande midsommarafton. Veckodagshoppjerkor son 6/6 är besvärliga i detta avseende!

    SvaraRadera
  11. Thorsten:
    Tittade på min almanack (gäller södra Sverige).
    I år infaller Midsommarafton på en Torsdag,och följdriktigt Midsommardagen på en fredag..Nog kan man tala om en långhelg alltid,år 2011.Men liksom i andra delar av den globaliserade världen,är pengar viktigare än traditioner..Låt "slavarna)arbeta allt flera dagar per år,och vinsterna blir högre....för somliga.

    SvaraRadera
  12. Om dessa barbarer som Nisse säger joxar sig till en friande dom med hjälp av svensk rättspraxis, då är det slutet på all min redan sargade tillit till vårt lands rättspraxis. Familjen har ju med all önskvärd tydlighet bevisat att våra lagar tänker dom skita i, och garva hela vägen till bidragsutbetalningen.
    Såna här saker skapar den ev fientlighet som finns. Inget enskilt parti, begrips.

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-06-16 13:09

    Lars, Du har helt ätt att en helg med fast datum ibland ger bingo, ibland nitlott. För planeringen är det dock bättre med en pålitlig långhelg. Fråga arrangörerna av "Pingstävlingarna" i Strömsholm vad de tycker om att en långhelg försvann. Sannolikt inte tryckbart.
    Sedan kan man bli lutat också: Arbetsgivarna förslog på femtiotalet att flytta Allhelgona till lördagen som infaller mellan 31/10 och 6/11, väl medvetna om att femdagarsveckan snart skulle komma, där man är ledig på lördagar ändå. Carina: Friande domar beror ofta på att åklagarna är för styva i korken, de är så säkra på att få rätt att de underlåta att i åtalet ta med "reträttnivåer", i fallet mord: dråp, grovt vållande av annans död, medhjälp till mord/dråp osv. Eftersom domstolen bara kan fälla en för det man har blivit åtalat för går då den åtalade fri om åklagaren ej tog med dessa, även och rätten från bevisläget skulle ha dömt t ex för dråp eller medhjälp. Jag vill minnas att en sådan miss ledde till den friande domen i de s k Lindomefallet där två gärningsmän skyllde på varandra.

    SvaraRadera
  14. Har din samhällskunskapslärare bemödat sig om att upplysa dig om att man inte avlägger ed i mål där man själv är åtalad?

    SvaraRadera
  15. Thorsten Schütte2011-06-16 18:13

    Jonas, det var en intressant upplysning för en juridisk fåkunnig, man kan alltid lära sig något nytt, tack!

    SvaraRadera
  16. Haha-haha Jonas, härligt att du kommer in här och sätter skåpet!!
    Det var en riktigt nitisk samhällskunskapslärare, och betyget var det bästa, men du vet när hårddisken börjar bli full och minnet svagt.....
    Tack i alla fall.

    SvaraRadera
  17. Thorsten Schütte2011-06-16 21:44

    Jonas, i fall Du läser det här: gäller det Du säger endast för en straffrättslig process eller även för civilrättsliga processer? En överhörning i bekantskapskretsen tyder på att i en sådan process, då kan ljug av parterna klassas som mened.

    SvaraRadera
  18. Om man inte kan dömma den här familjen så måste något vara helt kajko.
    Alla tre ska ha långa fängelsestraff och utvisning.
    Den här typen av människor med sin sjuka kultur har ingen plats i vårt samhälle.

    SvaraRadera