torsdag 16 juni 2011

Motståndarlag?


Aftonbladet skriver idag:
"Det finns äntligen ett motståndarlag i svensk politik igen."
????????????????????????????????????????
En populistisk skämtare som hej vilt snor retorik från världens stora talare för sina ansvarslösa utspel.
Vem vill inte förhindra "barnfattigdom"?
Finansieringen till hela politiken, den fixar vi sen, precis som Grekland, Portugal och Spanien.

SvD DN

12 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-06-16 10:41

    De flesta börjar förstå att den finns. Merparten oroar sig. Några tycker att den är självförvållad. Men bekymret är att de som makten haver inte gör något, förblir irriterande snackigt passiva och låter den leva vidare sitt eget liv eller brist på gott liv. Den obekväma barnfattigdomen som de facto ökar. Trots ökad tillväxt och arbetsmarknad. Inte upplever jag att det är ett populistiskt skämt. Därtill är min familjs försök att bistå några fattiga barn alltför realistiska. I närområdet och inte långt borta i något läger. Inte behöver jag sno några häftiga repliker för att med äkta inlevelse säga en del av det som "Sveriges nye pajas" sa i riksdagsdebatten igår. Och inte behöver jag luta mig mot några partikansliers propagandamtrl heller. Verkligheten överträffar inte sällan dikten. Så också vad gäller barnfattigdomen.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-06-16 11:02

    Vi har också exempel på barnfattigdom i vår nära omgivning. Och en Greklandsliknade situation behöver vi verkligen inte oroa oss för, det var socialdemokratiska finansministrar som har lagt grunden till den nuvarande budgetdisciplinen och vid en budgetomslutning av mera än 1000 Mdr kr är justeringar till förmån för det mest utsatta i klassen några miljarder, inte mera än det femte jobbaskatteavdraget som jag som skattebetalare gärna avstår ifrån!

    SvaraRadera
  3. Marginell "barnfattigdom",eller rättare sagt "familjefattigdom" har alltid funnits,även i Sverige.Problemet som jag ser det,att man nu importerar inte enbart påfyllning av denna,man utsätter dessutom de tidigare svaga i samhället för ytterligare konkurrens,genom massainvandringen.Men att gå ut under falsk flagg och nämna massinvandringen för "ökad barnfattigdom",finner jag samklöst.Som bekant får man sitta i den sörja man faller.....Thorsten slutligen en replik till din kommentar:Några miljarder till utsatta klassen...På bl.a detta spår gick/går Grekland också rakt in i fördärvet och en väntande KK.Sverige var som bekant för 20 år sedan lika illa ute,och endast stölden från oss pensionärer,(om våra 256 miljarder)räddade tillfälligt....Har en känsla att man i dag åter mörkar vårt ekonomiska läge,men ni som lever får se....

    SvaraRadera
  4. Tänk att det känns som om man ideligen försöker hitta på nya ord laddade med emotionella ”tyck synd om ”anspelningar!
    Ensamkommande flyktingbarn, papperslösa flyktingar mm. Det senaste ordet är ”barnfattigdom” Man ser genast en liten svältande trashank framför sig och vill naturligtvis på alla sätt HJÄLPA ett litet barn som far illa!
    Att det här rör sig om storleken på socialbidraget/försörjningsstödet nämns mindre sällan. Förutsättningarna för människor att ordna sin försörjning är högst varierande och alla är som bekant ”olika”  och har alltså olikartade förmågor.
    Det finns de som är rika och de som är fattiga. Ett civiliserat samhälles måttstock är hur vi tar hand om våra sjuka och handikappade mm och förutsätter naturligtvis att vi inte låter folk svälta och att alla har tak över huvudet.
    Att denna solidaritet nu skulle sträcka sig till att ytterligare dela med sig till de arbetsoförmögna så att socialbidrag/försörjningsstöd motsvarar samma standard som vid eget arbete bygger väl ändå på förutsättningen att Sverige blir en kommunistisk diktatur?
    Hälsningar
    Arga tanten
    ps
    Att samhällets sociala skyddsnät i allt större utsträckning förefaller tillfalla de nytillkomna är förstås en helt annan fråga?

    SvaraRadera
  5. Arga tanten och Lars, jag delar er oro.

    SvaraRadera
  6. Ulf Hjertén2011-06-16 11:59

    Kära arga tant! Ett betydnade problem är att normerna för försörjningsstöd i många kommuner dessvärre förändras i negativ riktning för ex. ensamma mammor med barn. Så också bostadsstödet. När dessutom sjukförsäkringen luckras upp och VAB gör stora hål i lönekuverten då utvecklas samhället sannerligen inte i någon kommunistisk riktning (Gud förbjude!). Samhället utvecklas inte heller i någon god solidarisk ritning (vilket inte har med kommunism att göra). Att det alltid har funnits fattiga familjer där barnen alltid fått sitta i kläm, är ju inte någon tröst. Det är ju det samhället som jag hoppas vi skulle ha lämnat bakom oss.

    SvaraRadera
  7. Inbillar mig Lars, att om vi hade lägre kostnader för massinvandringen, kriminaliteten och fusket det för med sig, så borde det kunna finnas stor och verkligt ordentlig hjälp att få för alla som lider nöd.
    Det handlar om de val och prioriteringar vi alla alltid måste göra. Precis som att i vilken budget som helst finns det inte utrymme till allt man önskar.
    I min värld är de personer du talar om extremt viktiga. Och ska inte behöva lida för att Sverige i nåt slags konstig bakvänd ordning väljer att massförsörja flyende. Vi måste inse att vi kan inte hjälpa hela världen till Sverige, och skita i dom som redan finns här.

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-06-16 12:49

    Thorsten slutligen en replik till din kommentar: Några miljarder till utsatta klassen... På bl.a detta spår gick/går Grekland också rakt in i fördärvet och en väntande KK.
    -Nej Lars, jag menar inga upplånade miljarder utan de miljarder som motsvarar det femte jobbskatteavdraget. Budgetdisciplinen är jag den första att försvara och under förhandlingarna inom de rödgröna före valet har V dragit åt det kostnadsdrivande hållet, men MP åt det sparsamma. Sätta sprätt på pengar man inte har är inte min melodi!

    SvaraRadera
  9. Håller med om att ”Vi måste inse att vi inte kan hjälpa hela världen till Sverige, och skita i dom som redan finns här.”
    Städade mina lådor häromdagen och hittade ett tidningsurklipp om äldreförsörjningsstöd.
    Hade klippt ut det för jag har en väninna som oroar sig för sin försörjning på gamla dar och därför känner sig tvingad att jobba längre.
    Om jag har fattat rätt så vänder sig detta ”äldreförsörjningsstöd” i första hand till de som inte tidigare bott eller arbetat i landet. (Och kom till för att minska statistiken för socialbidragen?) Detta stöd räknas inte som en inkomst och är alltså skattefritt. Därav uppstår alltså inga kostnader för hemtjänst mm. Det är också tillåtet att ha en extrainkomst på 3000 utan att det påverkar stödets storlek, och att delvis bo utomlands mm.
    OM det är sant att detta förmånliga bidrag innebär att dessa människor även får gratis tand och sjukvård ska jag låta vara osagt då det är väldigt svårt att ta fram uppgifter om detta.
    Och du, kära Ulf Hjertén, jag skulle mycket hellre se att sjuka ensamstående vabbande mammor med lågt bostadsbidrag fick en större del av vår välfärd. Förutsättningen för det är att vi drastiskt minskar invandringen av medellösa från hela världen.


    Hälsningar
    Arga tanten

    SvaraRadera
  10. Thorsten:
    Du missförstod mitt inlägg.Om du läser i Budgeten finner du att största anslagsposterna,är inriktade på just de grupper,som jag anser vi borde begränsa invandringen av...Hjälpa skall vi som alla andra länder inom I-världen,men hjälpen skall fördelas på ett sådant sätt,att många får del av den.I mina ögon sker en sådan bäst i deras utsatta hemländer och inom deras egen kultur.Med ett sådant system hade vi också kunnat hjälpa alla dem,som inte tränger sig före i kön...Kanske hade det dessutom sett bättre ut i vårt lands statistik över arbetslös ungdom !!! Kanske hade vi dessutom inte haft som idag,brist på lägenheter för den yngre generationen !!!

    SvaraRadera
  11. Ps glömde sätta "medellösa" inom parentes då vi inte har någon aning om vilka dessa identitetslösa människor egentligen är.
    Över 95 % saknar id … vilket är totalt vanvett!
    /Arga t

    SvaraRadera
  12. Ulf:
    Det samhälle som du nu först önskar dig,fanns i Sverige,fram tills vi började importera från först Europa,efterhand i allt fler exotiska länder...Varför behöll man inte det lilla "paradis" man byggt upp efter 2 VK ???Jo, min teori är,att våra undermåliga politiker ville spela i högsta ligan,och storhetsvansinnet inleddes på bred front av O Palme & Co......Men i min värld är och förblir vårt lilla land i nord,som en flugskit på tapeten....Möjligen med undantag för de "lyckosökare" som parasiterar !!!

    SvaraRadera