onsdag 15 juni 2011

Show must go on.


När den ordinarie åklagaren blev sjuk under en rättegång om organiserad brottslighet i Värmland, så fick två åklagare från Ekobrottsmyndigheten i Stockholm rycka in och slutföra rättegången. Som ersättning fick dom dela på en halv miljon kronor, utöver sina ordinarie löner på 60.000 kronor i månaden.

Överåklagare Anders Jakobsson på Ekobrottsmyndigheten har extremt stor förståelse för sina kompisar:

-Det här målet var unikt.

-Det var extremt kort tid för åklagarna att sätta sig in i målet.

-Det var julhelgen.

-Man skulle läsa in drygt 30.000 sidor.

-Man ta del av vad som sagts under 6-7 dagars förhandling.

-Det var verkligen ett jätteuppdrag som åklagarna fick.

I hela min flygiskarriär behövdes det då och då stand-byer för att ersätta hastigt frånvarande. På 50 minuter måste man kunna inställa sig på Arlanda, packning för Kiruna eller New York eller Oman, som kabinchef måste du då vara uppdaterad på destinationen och dess speciella luftfartskrav, och ja, det kunde vara julhelg, midsommar eller påsk.
Antar att det finns massor med arbeten som bara måste fungera i ur och skur, och som använder sig av ersättare. Livsviktiga funktioner som läkare, lärare, ambulansförare, brandmän, m.fl, m.fl
.
Utan 200 000 kronor extra varje gång det sker en utryckning.
Jag föraktar verkligen den här trenden med människor som inbillar sig att dom är mer värda än alla andra.
Vad är det för människosyn åklagarna står för?

Svt

1 kommentar:

  1. Ulf Hjertén2011-06-16 10:50

    Samma människosyn som producerar bonusar och pensioner i fantasiklass. De tycker sig vara utvalda och mer värdefulla än alla övriga. Det kallas högmod. Förhoppningsvis håller det gamla ordspråket på att gå i uppfyllelse: "Högmod går före fall".

    SvaraRadera