fredag 17 juni 2011

"Det är ingen fara- gör inte ens ont!!!"


Vad är det med oss?
Ty visst är det såhär, om man drattar på rumpan i offentligheten, och nån mycket eventuellt inta bara tittat åt andra hållet och bara ilar förbi, utan faktiskt kommer tillskyndande och undrar hur det går. Då svarar vi generat och raskt: näääää, mej, det är inga problem alls med mej, jag är snart på benen, ha-ha, titta själv, så nu är jag uppe igen!
Varför, varför, varför inte bara säga AJJJ, hjälp, och ta emot lite tröst???

Det händer mig hela tiden. En gång i Oslo stöp jag på flygbussen som hade stålvassa kanter på trappstegen, men nä då nemas problemas ha-ha, rätta till fristren och upp igen. Fast, visst blev jag kallsvettig, visst bleknade jag och fick svimningsanfall, visst svartnade det alldeles kolossalt för ögonen....Och när nån tog tag i mig, och påpekade att det var blodflöde efter mig, och var jag verkligen säker på att allt var OK med mig? Då stöp jag i famnen, såret i knät var vidöppet, så man såg ligamenten. Direkt ambulandfärd, femton inre och en massa yttre stygn, rullstol och så äntligen hemresa.

Igår var jag nere i sjöboden och tog hand om efterbörden efter drinkbordet, jag (över)fyllde korgarna med crostinisar, överbliven avocadodip, chevre-korvar, tomglas och glas. Lite stressad var jag för jag måste hinna sätta på sparrisen, göra färdigt förrättstalriken och ta ut hallonpajen ur ugnen....så då gick det som det gick.
Av nån anledning ramlade jag pladask innanför köksdörren, jag låg kvar och kved ett tag, hundarna kom skuttande och kastade sig lystet och vilt över alla matresterna som flög omkring över golvet. Och när jag låg där i sörjan av blod, frossande hundar och en vänstertumme som skulle bli tre gånger så stor, kom en av våra verkligt kära gäster och undrade hur det gick.
-Ähhhh, det är ingen fara med mig - ont krut vet´du!!!!!

8 kommentarer:

  1. Carina.
    Tror många känner igen sig själv...Minns att min far en gång sa "den lade förtar sig heller än går tvau gånger" Kanske är det så att vi från "söder" överbelastar oss själva(eller är hialösa),för att hinna med så mycket som möjligt i livet !!!!Lycka till med din tumme...Mitt ben är snart helt läkt,men p.g.a ärren lär jag aldrig kunna ställa upp i en skönhetstävling !!!

    SvaraRadera
  2. Men du store tid, Carina! Ta det lite lugnt, dip, glas, korvar o dyl hade ju kunnat stå kvar någon minut till.

    Nej, nu sätter du dig ner och tar hand om dig!

    Må väl

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Goa, goa Öbon och Lars, trillar nästan en tår nu när jag tillåter mig att känna och ta emot er värme!

    Hialös, det är bara förnamnet, en annan dag ska jag berätta om i tisdags när gästerna kom och hela min ADHD blommade ut i full blom. Samtidigt som jag gjorde alla andra bestyr med lunch, kaffe, drinks, middag, så fick jag så in i bomben lust att samtidigt göra tomatmarmelad (tänk så gott för gästerna till frukosten) rabarbersaft( tänk så gott för gästerna i mousserat vid drinken) och blåbärsgrottor (tänk så gott för gästerna till kaffet), ja, ja.
    Nu är vi gästfria tills på söndag, nu drar jag till stan och tvättar. Att stryka är rehab, lugnt skönt och doftar rent och gott!
    Grattis Lars till tillfrisknandet, det är inte alltid det vackra, det spännande och annorlunda, kan vara väl så intressant!!!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-06-17 13:06

    Precis så är det, i det här landet överstiger sannolikt antalet inbillningsfriska antalet inbillningssjuka. Inte konstigt att det sedan kan ta tvärstopp!

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-06-17 17:04

    Nu blir det stugan, något segt med feber och hosta som förhoppningsvis ger sig snart...

    SvaraRadera
  6. Thorsten:
    Önskar dig och din familj sköna midsommardagar vid stugan.Hoppas också att du snarast tillfrisknar och framför allt inte smittar övriga i clanen.

    SvaraRadera
  7. Ha det gott i stugan, och krya på dig!

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-06-19 18:50

    Hostan har lindrats något. Verkar vara något som går i trakten just nu, börjar obehagligt långt nere i lungan. Alltid när jag har en sådan hosta tänker jag på en scen ur "Im Westen nichts Neues" där 1:a världskrigets soldater efter giftanfall hostar upp sina lungor. Då har jag det lindrigt i jämförelse...

    SvaraRadera