fredag 17 juni 2011

"Stoppa utbetalningar, släng ut grekerna - det lata packet!!"


Det var väldigt vad vi svenska världsmästare vet bäst vad världen måste göra med det stolta folket som en gång uppfann demokratin - låt dom svartarbetande arbetsskygga medelhavs-svinen leva på vatten och bröd.
Eller?
För egen del så lider jag med grekerna, folket blir inte bättre än dess politiker. ”Timeo Danaos et dona ferentes” (=jag fruktar grekerna även när de kommer med gåvor).

Med fasa ser jag framför mig hur våra egna svenska ansvarslösa, råcyniska politiker massimporterar arbetslöshet, kriminalitet, religiösa motsättningar och bidragstagare.
Blir inte förvånad om grekerna om ett antal år står med nävarna i luften och dundrar: Ner med de idiotiska och naiva världssamvetssvenskarna, dom bjöd ju in fattigdomen, låt dom stå sitt kast, låt dom svälta ihjäl- nuuuuu!!"

Det stålbad som måste till nu är politikernas.
Ingen annans.
Dom har misskött landet och inte minst ekonomin en lång tid, dom har mörkat, svindlat, varit fula, handlingsförlamade, regeringsodugliga, korrupta och inte kunnat leva upp till det enorma ansvar och förtroende som folket givit dem i val.
Tror fanken att folket protesterar.
Det borde vi göra också.
Innan det är för sent.

DN
SvD Huvudstadbladet Kuriren Aftonbladet
GP
aftonbladet

9 kommentarer:

  1. Ja i denna härva finns många som bidragit till misären.Men som du skriver är naturligtvis i slutändan landets politiker de ansvariga.Det intressanta i din beskrivning är kopplingen till Sverige.Efter samma mönster som detta medelhavsland gått under,sker en kopia hos oss.(landet översvämmas av exoter)
    Svartarbete breder ut sig,skattemyndigheten skiljer mellan DE o.OSS...o.s.v
    När man dessutom släpper alla ekonomiska spärrar,och lånar ut pengar för konsumtionsvaror,till en räntesats som ligger under inflationsnivån,kan det enbart gå åt skogen...Vad beträffar deras vilja till arbete måste jag motsäga dig,eftersom man på pappret har fler veckotimmar,än oss och flera andra Europeiska länder...Men den onda roten ligger i hela deras finans/skattesystem.Det finns stora tillgångar,men dessa måste beskattas och inte som nu enbart åtnjuta fördelar.Ett typiskt exempel är,att skattemyndigheten i Aten,avskedat l500 anställda för att "spara" in,istället för att utöka personalen och se till att skatteintäckterna ökar.Just sådana tokiga ideer gynnar enbart svartarbete.....Åter en likhet med Sverige,där vissa grupper gynnas !!!!

    SvaraRadera
  2. Tack för klok och informativ kommentar, Lars!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-06-17 10:37

    Var hittade Du bilden på den där fina "ökända hästen från Troja"?
    Och helt rätt, den vanliga grekiska "medelsvensson" har ju bara försökt leva så gått de går enligt de informella spelreglarna och har svårt att känna ansvar för eländet.

    SvaraRadera
  4. Visst gav bilden historiska vingslag, tack Thorsten!

    SvaraRadera
  5. Carina:
    Kan också tillföra att Frau Merkel sitter i en mycket svår sits,just nu...En radda av "merkliga" transaktioner har skett.Bl.a för att Tyskland som exportör,är det land som har de största fordringarna i Grekland.Man har fortsatt exportera trots att man känt till,att grekerna i slutändan skulle få svårt att göra rätt för sig.Därför står många 10-tals miljarder Euro på spel(för Tyskland),som man nu försöker rädda genom förlängd amorteringstid.Ja,även här finns likheter till vår ekonomi,där man också beviljar statlig exportgaranti,till N-Korea och andra U-länder.I förlängningen får dessa krediter,till stor del också betalas av oss skattskyldiga i Sverige...Tala om att kasta pengarna i sjön,för att upprätthålla vissa arbetstillfällen inom egna landet !!! Kanske även inom sådana företag,som söker "omättade" mängder lönedumpande invandrare ????

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-06-17 11:27

    Tyskland har prånglat ut vapen till det till tänderna beväpnade Grekland, på kredit. Så i detta avseende får de stå sitt kast. Sedan har välkända revisionskonsulter hjälp den grekiska staten att "frisera" bokföringen och dölja underskotten. Man kan bli mörkrädd för mindre. Tur i alla fall att vi inte är med i €-samarbetet!

    SvaraRadera
  7. En suck av lättnad för vår egna svenska krona!

    SvaraRadera
  8. Thorsten:
    Det du skriver påminner mig om ytterligare en liknelse med Sverige...."Till tänderna beväpnade",men vilket land på jorden skulle vilja invadera och övertaga nuvarande elände(inkl Reinfeldt hos oss),eller grekernas finanser ??? Möjligen Mosambique eller Haiti !!!!

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-06-17 15:52

    En bra betraktelse om Grekland:
    http://www.metro.se/kolumner/vem-kan-radda-grekland/EVHkfp!sQbxvvC7R8Hk/

    SvaraRadera