lördag 23 april 2011

Såhär i påsktider....


gör kvällstidningarna sina raider på stan, och undrar nyfiket vad folk i allmänhet vill göra med sin helg.
Silvain Rodriguez, 27 år, energikonsult, svarar hur hans femplus-helg ser ut:
-"Då vill jag åka till Val d´Isère i franska alperna. Det ska vara pudersnö och jag ska åka dit med kompisarna och äta Tartiflette."

Jag har alltid förundrats över människor som med lätthet plockar upp nåt ur bakfickan som låter så lysande fenomenalt som detta! "......pudersnö....och äta Tartiflette..."
Wow, liksom.

PS, för er som undrar precis som jag:
Tartiflette är en sorts potatisgratäng med reblochonost från Haute-Savoie. Receptet kan variera något, men typiskt lägger man ett lager kall kokt skivad potatis i en ugnsform, sedan ett lager stekt lök och bacon, sedan ytterligare ett lager potatis varefter man häller över något grädde eller crème fraîche. Slutligen täcks det hela med ett lager reblochonbitar, varefter en eller ett par deciliter torrt vitt vin hälls över anrättningen som gratineras i ugn.

Intagen på psyket!


Psyket, hispan, dårhuset - ett ställe för tokar, stollar, dumbommar, knäppskallar, knasbollar, fånar, vettvillingar, galenpannor, idioter, galningar, tokstollar och dårfinkar.
När ska vi lära oss.
Att respektera psykiskt illamående som nånting annat än nånting att garva åt, himla med ögonen åt, snurra ett finger vid tinningen åt, skapa illvilliga sensationer av, och nicka menande åt.
Jo, jo, alla "vet" ju, fniss, fniss.

Vi lever 2011, dags att börja respektera huvudet, själen, hjärnan som en del av kroppen, som man kan ha minst lika ont i som en bruten kroppsdel.
Jag skäms över journalistiken och människors lätthet att fördöma.

Prästen Ulla Karlsson tänker nytt och fritt - hjääääääälp!!!



Ulla Karlsson, som varit präst i Aspeboda i två år till sommaren, har skrivit en debattartikel i Kyrkans tidning:
- Den gudsbild och människosyn som avbildas är förfärlig och grotesk. En fallen skapelse, ett syndigt människosläkte, vars gud de tillber är som en diktator från Nordafrika eller Mellanöstern, som kräver ett människooffer för att försonas med sitt folk.

Och fortsätter:

- Är det inte dags att vi i kyrkan börjar tala om människor i utveckling i stället? Det finns ingen skapelse och därför blir hela försoningsläran orimlig. Plocka bort allt tal om synd, skam, skuld, blod, slaktade lamm och annat förfärligt. Det hör inte hemma i modern tid. Vi måste ha en levande debatt i en demokrati.

- Tala i stället om kärlek, kärlek till medmänniskor, kärlek till det egna jaget, barmhärtighet, godhet, medmänsklighet, jämlikhet, mod, självkänsla, självförtroende och upprättelse.

Hennes skrivning har fått hundratals människor att reagera. Det har blivit en proteststorm mot henne från de teologiskt skolade. Hon riskerar nu bli av med sitt jobb.

Själv är jag helt för Ulla Karlssons levande, varma och goda idéer och tankar.

Att modernisera alla religioner, att äääääääääntligen låta människor få leva i nuet för varandra, och inte efter vad någon eller några obildade - med dagens mått mätt -präntade ner i tidernas begynnelse för att skrämma oss alla till evig underkastelse och lydnad.
Visa för Guds skull att tiden inte har stått stilla, att vi människor växer, blir klokare och mer insiktsfulla.
Det är väl ändå det livet går ut på.

Dalarnas tidning
Dagen nyhetspressen

Ska de verkligen böjas i tid?


En lärare i Svedala avvisade två småflickor från gymnastiksalen eftersom hon tyckte att de uppträdde stökigt.
Den ena flickan uppges sen ha sagt till lärarvikarien att de tänkte se till att hon fick sparken.
Lärarvikarien har anmält de två flickorna i tioårsåldern för förtal. I polisanmälan framgår att flickorna sagt till en annan lärare på skolan att de blivit misshandlade i omklädningsrummet av lärarvikarien.

Uuuuuuuhhhh, jag bävar över det samhälle vi håller på att få.
Småbarn som hotar och förföljer.
Förstår inte vad det är som händer, men förmodar att allt har med människors förväntade "respekt", och allas nyupptäckta rättigheter att i parti och minut känna sig "kränkta".
Sen ska det hämnas och jävlas.
Tänk så mycket kraft och energi detta tar.
I det gamla Sverige, tog man en rättelse om man gjort ett misstag, lärde sig nåt bra för resten av livet.
Och blev en bättre människa.
I lycklig harmoni med sig själv och medmänniskorna.

Sydsvenskan

Min bloggkompis Petter har en fråga:


-"jag tycker inte man ska börja prata politik (om det inte är på ett politiskt möte el liknande)med personer som man inte känner.Så tycker jag i alla fall.Vad tycker du Carina-och ni andra om det att sätta igång en politisk diskussion med en person man aldrig har träffat."

Ni möttes på en naturskön plats, Kinnekulle, och damen började ondgöra sig över nuvarande regering, med anledning av att det röjes dåligt i skogarna.
Jag håller med dig Petter, ni känner inte varandra, vet absolut ingenting om varandra och kommer förmodligen aldrig att mötas igen, så varför envisas med att drämma sitt budskap i huvudet på folk. Det krävs framför allt väldigt mycket artighet och respekt i diskussioner, och damen verkade inte ha haft nån sådan för dig.
Visserligen tycks politiken alltid närvarande nuförtiden, så nog kan en eller annan förlupen kommentar fällas, men att gå i polemik med okända, verkar i mitt tycke helt och hållet meningslöst, värdelöst och slöseri med tid.

Har ni andra åsikter, så kom ut med dem!

fredag 22 april 2011

Aha! Jag tror jag förstår!


Socialdemokraterna ökar nu för tredje mätningen i rad i TV4/Novus väljarbarometer och får nu stöd av 32,1 procent av väljarna, en ökning med 1,6 procentenheter jämfört med i mars.
Om en nej-sägande Juholt utan en enda politisk tanke, utom att vi ska agera mot barnfattigdomen, vinner politisk mark - då måste det bero på att i dagsläget är allting annat bättre än ett idéfattigt och snålt Förvaltar-Alliansen.


Expressen Aftonbladet

Borg säljer ut oss svenskar till överförmyndaren, EU.



SvD skriver idag:"Finansminister Anders Borg säger i Ekots lördagsintervju som sänds på påskafton att Sverige snart ska kunna ansluta sig till europakten.

Hittills har Sverige ställt sig utanför eftersom pakten bland annat innebär att EU kan lägga sig i medlemsländernas lönebildning, men nu har EU-parlamentet fattat ett beslut som kan innebära att den ska respekteras. Europakten ska stärka unionens kontroll över medlemsländernas ekonomiska politik. Hittills har Sverige inte velat delta."

EU ska nu överpröva våra demokratiskt fattade beslut, och för detta begär de en ökning av budgeten. Vi ska alltså betala mera för EU för att övervaka oss.
Dra mig baklänges.
Om jag väljer att en sekund se positivt på de skräddarsydda pamparna i Bryssel, så kanske, kanske, kanske det finns en förnuftig ekonom och finansman där, som kan upplysa PKisterna i Alliansen om att det inte är ekonomiskt försvarbart, att Sverige är det överlägset största asylsökarlandet, och invandrarland överhuvudtaget, i förhållande till befolkning.

De fem länder som enligt UNHCR:s undersökning, tagit emot flest ansökningar om asyl under 2010 är; USA (55 500), Frankrike (47 800), Tyskland (41 300), Sverige (31 800) och Kanada 23 200). Dessa fem länder tog tillsammans emot mer än hälften (56 %) av alla asylansökningar under förra året.

DN
Expressen

Morrn alla kära bloggkompisar och Glad Påsk till er!


Långfredagen nuförtiden är inte präglad av samma stora stillhet och tystnad, som när jag var liten. Det var Jesu dödsdag, den stora sorgens dag, och man fick i princip sitta stilla på en stol.
Inga onödiga sysslor fick göras, och framför allt fick man inte ha roligt, inte leka, inte skratta. Man åt enkelt, och stämningen var dyster.
Och allt var stängt.
Idag tillåter jag mig att putsa fönster.

torsdag 21 april 2011

Yes, yes, modiga fosterlandshjältar, typ, eller nåt.....


20 demonstranter skriker slagord utanför Libyens ambassad på Vallhallavägen i Stockholm.
– Två personer har tagit sig in och viftar med rebellernas flagga i fönstret, säger Kristoffer Törnmalm, Svenska Dagbladets reporter som är på plats.
En person har gripits för grovt olaga intrång men en person var fortfarande kvar inne i byggnaden vid 21.30-tiden.


Gatan är avspärrad och ett femtiotal demonstranterna skriker slagord mot Gaddafi och har även målat rebellernas flagga på ambassadens dörr.
Stämningen är hätsk.
I de lugna utkanterna av Stockholms City.
Lååååååångt från Libyen.


SvD DN Expressen Aftonbladet ystadsallehanda GP Sydsvenskan

God bless the Queen.


1926 föddes den äldsta dottern till kung George VI och drottning Elizabeth, drottningmodern, drottning Elizabeth, som idag fyller 85 år.
Men drottningen och alla brittiska kungligheter har självklart två födelsedagar, en som firas en sommarlördag i kommande juni.
Hon ser verkligen strålande ut, the Queen, still going very strong, lite som en Duracell-kanin. Det känns som det var alldeles nyligen som hennes egen kära mor somnade in, så goda gener finns det gott om.
Det ser rätt mörkt ut för prins Charles.
Risken är stor att han kommer att bära blöjor själv igen, innan han får bestiga tronen.



Aftenposten

Att få tigga eller inte,


det är frågan.
I alla tider har vi svenskar som reser utomlands lärt oss att aldrig skänka pengar till tiggare. Detta för att förhindra att föräldrar skickar ut sina barn på gatorna istället för att låta dem gå i skolan.
Har jag uppfattat saken rätt?
Min raka fråga, varför anser Sveriges makthavare att det som inte är en god och vettig handling utomlands, ÄR en god och vettig handling i Sverige.

Aftonbladet

Aftonbladet

Varför heter det skärtorsdag?




Att dagens torsdag heter skärtorsdag har ingenting med färgen rosa eller med knivar att göra.
Att ”skära” betyder att rena, som enligt Bibeln syftar på att Jesus tvättade lärjungarnas fötter just på denna dag. Skorna var öppna och därför blev fötterna lätt smutsiga, att tvätta fötterna på gäster var en handling av gästfrihet.

Var ligger Blåkulla?


Idag är det dags! Djävulens stora kalas i Blåkulla, som varar ända till sent sent på påskaftonen. Under skärtorsdagsnatten förrådes Jesus, enligt evangelierna av Judas, och i folktron trodde man att alla mörka krafter släpptes lösa vid den tidpunkten.

Alla häxor som redan varit där vet att det är till ön Blå Jungfrun i Kalmarsund som man ska flyga. Men det är bäst att inte komma med tom mage, "läckerheterna" som serveras är i själva verket grodor, ormar och paddor.
Tusentals oskyldiga kvinnor anklagades för häxeri och trolldom, vilket därefter ledde till tortyr och avrättning.

Våra små som klär ut sig till häxor och ”går påskkärring” på skärtorsdagen eller påskafton och går runt och tigger godis, har inte mycket med häxtron på 1600-talet att göra. Det är en tradition som vuxit fram och förändrats under tid, från 1800-talet.

Kaffepannan, hucklet, svarta katten och kvasten?
Kaffet hade inte ens kommet till Sverige så kaffepannan går bort. Katterna är också ett hitte-på, kvasten kan ha funnits, men 1600-talets häxor reste, ”under stort dån och med utslaget hår”på getter, får eller hästar.


Själv stannar jag hemma, mitt horoskop säger: Oväntat gott om romantik och även i övrigt blir det en behaglig torsdag för din del. Mysig kväll.

Var är brudarna?


Såg ett inslag på TVnyheterna igårkväll, det handlade om flera, flera tusentals flyende tunisier i Italien, som vill ta sig till Frankrike.
Inte en enda kvinna så långt ökat kunde se.
En del av mänskligheten verkar inte existera i den delen av världen.

onsdag 20 april 2011

Frank Sundberg, my superhero!


Frank Sundberg, du är min hjälte, min idol, min sol, min himmel, mitt hopp för Sveriges framtid!
Den sorgligt korrekta Sundsvallstidning har uppenbarligen hackats. Och denne supermodige Frank Sundberg, har därmed smugit sig in och vågat sig på att tala direkt till oss läsare - och våra svenska hjärtan öppnar sig, vi reser oss, räcker armarna mot himlen och faller slutligen ner på knä. I ren och skär tacksamhet över att en av oss vågat ta de förtrycktas ursprungssvenskarnas blad från munnen:


"Idealiserad bild av mångkultur

Det är med växande frustration jag under en rad av år följt svensk asyl- och invandringspolitik. Jag är trött på att år efter år betala en betydande del av min lön till ett system jag längre inte tror på. Sedan 1980 har Sverige beviljat cirka 1,3 miljoner permanenta uppehållstillstånd. Man behöver inte vara nationalekonom för att förstå vilka enorma kostnader detta medfört. Samtidigt som min mor lever på lägsta pensionen och går och oroar sig för om hon kommer att ha råd att byta tänderna."

Läs hela måste-artikeln och alla nyvakna, tacksamma och superglada kommentarer i ST.

Ömhudade nysvenskar.


Jallow Momodou är aktiv inom Afrosvenskarnas riksförbund och tog väldigt illa vid sig när studenter på Lunds universitet anlände till en studentfest utklädda till svarta slavar.
Han polisanmälde händelsen för hets mot folkgrupp och fördömde agerandet i media.
Då sattes en affisch med texten "Vår negerslav är bortsprungen" och en bild på Momodou, upp på en anslagstavla på skolan.
Momodou ska nu förstås polisanmäla affischerna också.
- Det är uppenbart en reaktion på att jag har polisanmält Hallands nation och att jag står upp för mänskliga rättigheter. Den som gjort den här affischen är uppenbarligen rasist.


Första gång jag var på maskerad var jag sex år, min mor satt och gjorde blomkransar, och sydde en bastkjol av bast, från blomsteraffären, och gned sen in hela mig med en tuss bomull doppad i soja. Himla tur att jag bara blev grymt brunfärgad, och att ingen tog mig för neger, som man fick säga på den tiden.
På kalaset fanns alla de sorter; cowboys, ett stort troll, prinsessor, kineser, men jag kan inte minnas nån riktigt svart vid just det tillfället. Ingen tänkte tanken att detta lustfyllda i att klä ut sig som nån annan på kostymfest kunde uppfattas som "kränkande" (ja, jag vet, jag mår själv illa av ordet),och skulle polisanmälas.
En annan gång klädde vi elever ut oss till rektorn och hans sekreterare, vilket skapade mycket vilda och glada skratt, mest av rektorn och hans skreterare själva.

Tror att den sorgligt humorbefriade Momodou, skulle ha tagit maskeraden för vad den var, en oskyldig, harmlös och glad fest utan några onda baktankar, då hade han sluppit provocera till de tragiska efterföljderna.
Det borde vara en mänsklig rättighet att få roa sig traditionsenligt utan att nån ständigt ska känna sig trampad på tårna.
En stor slant från DO, kanske kan kännas som plåster på "såren" för Momodou.

Expressen Sydsvenskan Skånskan

Men Wanngård, vem ska göra "skitjobben"??


Peter Wolodarski skriver idag på DNs ledarsida:
-"Den senaste i raden av överraskande kandidater är Karin Wanngård, föreslagen att bli socialdemokraternas främsta namn i Stockholms stad, hon tycker inte att unga ska ´tvingas ta och låsas in i skitjobb, som att vara säljare och arbeta på provision´."

I Juholts Sverige - vem ska göra "skitjobben"?
Undrar jag.
Och tänker på mina första trevare i yrkeslivet, att varje sommarlov luka betor på Weibiulls, eller att cykla några mil varje morgon och kväll, för att jobba i växthus med chrysantemum, slanggurka och tomater, eller att passa grannbarn...
Undrar om det var skitjobb.
Hotell, sjukhus- och kontorsstädare? Köks- och restaurangbiträde? Vårdpersona? Fabriksarbetare, lagerassistenter? Telefonförsäljare?
Undrar om dessa är skitjobb?
Det fanns säkert många i min ungdom.
Fast då var ingen så dum i huvudet att man kallade livsförsörjning för skitjobb.
Wannberg har förmodligen aldrig behövt sänka sig så lågt.
De flesta socialdemokratiska politiker har följt gräddfilen i föräldrarnas fotspår, vuxit upp med Unga Örnar,SSU,gjort karriär inom partiet och slutligen skaffat sig en glassig livstidsanställning med en fet pension till ålderns höst.
Från vaggan till graven utan att behöva smutsa ner sig och nedlåta sig till ett "skitjobb."


Aftonbladet
DN

Heja Uffe - RIV SKITEN!


En världsberömd (?) konstnär Antony Gormleys har byggt ett 18 meter högt betongtorn i skulpturparken Kivik Art Centre. Där står betongklumpen mitt i den skira grönskan på det fagra Österlen, som om vi människor plötsligen behöver betong.
Tornet som restes 2008 har väckt starka känslor.
Och det kan man ju begripa.
Eftersom detta bygge inte är ett bygge utan ett "konstverk", krävdes inget bygglov.
Men Ulf Lundell som bor närmsta granne med den höga byggnaden har överklagat, han betraktar bygget som vilket svartbygge som helst, och vill självklart att skiten ska rivas.

Nu har Ulf Lundell får rätt. Det konstiga tornet på Kivik art centre skall betraktas som en byggnad.
Men skulpturparken ger sig inte.
Dom vill ha resning. Och vilken man vill inte ha resning när hans fina torn riskerar kapning.
Själv följer vi noga utvecklingen.
Det kan bli läge att bygga några konstverk på ön, för barn och barn-barn.

PS, läser en komentar av Stefan, skåning:

-"Så blir det när en massa 08-or ska flytta hit och tror att dom äger världen.
Flytta ni hem till storstan igen och sluta gnälla."

Jag visste de, jag visste de!
Många riktiga skåningar väljer hellre, skyhöga svartbetongbyggen som granne, än en
08.
Fast det säger mer om vissa skåningar än om betongbyggen och stockholmare.


Skånskan SvD Kristianstadbladet GP GD Ystads Allehanda GT

Försäkringskassan - en syltburk.


En kvinna anställd vid Försäkringskassan var i behov av pengar för att betala av dyra lån hon tagit när hon under en personlig kris "tröstshoppat".
Hon hittade då på tre barn och gav dem fiktiva personnummer, och hann få över 230 000kronor i föräldrapenning innan bedrägeriet avslöjades.

Bara sådär. Hitta på tre fiktiva barn? Lätt som en plätt.
Saknar Försäkringskassan helt och hållet normala spärrar ens för de mest simpla bedrägerierna?
Det här är förbaskemej inget annat än synd och skam, i vetskap om vilka det är som får betala "missbruksmisstankarna" mot försäkringskassan.

Sydsvenskan

Om "gentlemannatjyvar".


Henrik Berggren skriver: "Inget samhälle fungerar utan tillit. Likt en kärleksrelation är ett fungerande samhälle beroende av tillit. Varje dag visar vi ett nästan orimligt förtroende för andra människor som tar hand om våra pengar, våra barn, våra ägodelar, våra kroppar. Det är en chanstagning – bankmannen kan vara en förskingrare, busschauffören kan vara berusad, barnens dagisfröken kanske har en sadistisk ådra – men det är också en risk som ger stor utdelning.
Problemet är bara att för mycket övervakning och styrning ofta leder till ökad misstänksamhet och ännu sämre prestationer."

Nu ska jag berätta om en pinligt skämmig sak som hände min Björn och mig förra sommaren. Min Björn har vuxit upp här ute i ytterskärgårn med allt vade det innebär av naturkunskaper, kärleken till havet, fladarna, vikarna, kobbarna, sjöfågeln, fisket, ja hela underbara livet här.
Eftersom Björn valt att leva ekologiskt på sina öar så har han satsat på vindkraftverk, solceller och hiskeligt dyra, men mijövänliga, tekniska lösningar för vatten och avlopp. Allt går, eftersom Björn är civilingenjör i botten och dessutom är både stark och praktisk.
Vi driver vår konferensverksamhet som den värdefullaste diamant, och gästerna som de guldkorn i tillvaron som de är.
Förra sommaren hade vi en vansinnigt ybertrevlig gäst i ett av våra sällskap, han var superintresserad av hur vi driver ön, och berättade att han lyckligt nog just avslutat köpet av en egen ö till sin familj. Det hade varit en dröm för dem länge, och kommersialisera ville de bestämt inte, bara ha ön som familjeställe.
Björn och han bondade, och på nån vänster frågade mannen om han kunde få komma båtande med sin fru och titta på våra praktiska/tekniska lösningar. Jovisst, självklart - välkomna!
De anlände med en ultraflådig båt, en familj som hostar upp 30 miljoner för en ö, behöver inte komma roende.
Vi bjöd på iste och små sandvikare på bryggan, och sen visade Björn runt och förklarade, och de fotograferade och antecknade.

Nu ett år senare öppnar de upp konkurrerande verksamhet enligt exakt kopia av vårt koncept.

Idag läser jag om att Apple har stämt Samsung, som hävdar att det sydkoreanska företagets mobiltelefoner och läsplattor av typen Galaxy är ett plagiat.

Gissa tre gånger om jag förstår Apples´vrede - hoppas de mosar Samsung.
Det skulle jag göra med våra nya tjyvaktiga konkurrenter, om jag blott hade Apples miljarder.
Gissa tre gånger om jag skulle vilja skära av oss våra allt för vänliga tungor.




Aftonbladet Henrik Berggren/DN

tisdag 19 april 2011

Kvinnor i hela världen måste hjälpa de muslimska kvinnorna att hjälpa varandra!


Såg ett inslag på Nyheterna igår, en ung irakiska och hennes lille pojke ska utvisas till sitt hemland.
Och vi får alla höra hennes pappa på mobiltelefon hota att mörda henne som en hund, och att begrava "slynans" barn levande.
Mitt blod blir till is.
Pappans röst, hans hat, hans "heder".
Jag tror att jag aldrig förr reagerat så starkt någonsin.
Migrationsverket står i studion och bedyrar att "Pejram kommer inte att utsättas för tortyr och övergrepp. Vi skickar ingen tillbaka till döden".
Dessa barbariska hedersskäl som hotar, förföljer och dödar anhöriga måste genast avskaffas.
Det går ju inte att leva så.
Spontant känner jag att kvinnan och pojken bara måste få stanna, och undrar i mitt stilla sinne vem som höjer kvinnornas röst bland asylsökande och halvvuxna ensamkommande män, när de står vid Sveriges port.
Var är feministerna, var är FI?
Javisst ja, de ägnar sig åt i-landsproblemen.
Vi måste starta upp mängder av kvinnohus på plats, och hjälpa till med advokarverksamhet liknande den i MazareSharif.
Här är det hela hederssystemet som måste totalbekämpas, män MÅSTE lära sig kvinnors värde, och att leva på 2000talet.
Vi måste börja nu!

Pappans hot

Alla är vi lite eljest.


ADHD är en funktionsnedsättning som innebär att man har problem med uppmärksamheten, är överaktiv och impulsiv. En del med diagnosen ADHD är långsamma och dagdrömmande snarare än överaktiva.

Det är mycket ADHD nu, var och varannan dag kryper det ut en ny kändis ur garderoben som begänner bokstav, Charlie Sheen, Frank Andersson och rapparen Petter nu senast. Jag har levt hela mitt liv med att ömsom vara dagdrömmande, ömsom haft omöjligt att styra mina impulser, jag har konstaterat för länge sen att det är sån jag är. Min familj och omgivning tycker om mig som jag är, och mina ostyrda impulser är oftast anledning till väldigt mycket munterhet för att uttrycka saken milt.
Hade jag velat medicinera hela livet om jag fått en diagnos som liten.
Svaret är Nä, aldrig.
Vi är inte alla perfekta, kontrollerade och lagom avvägda, vi är människor med fel och brister.
Barn som har en omöjlig livssituation ska självklart få medicinsk hjälp, det måste vi vara ödmjuka för.
Men.
I många fall är det dagens hets och stress som gör barns livspussel svårt att få ihop, barn idag är aldrig lediga, de får sällan eller aldrig bara vara just barn.
Allt är på föräldrars villkor, kraven är många, istället för att ligga på en fäll och jollra i babystadiet, rusas runt och sitts på lattecafféer i timvis. För barnens skull?
Jobbet/kompisarna/mobilen är prio ett.
Barnet? Förhoppningsvis prio två.
Tid, vila och lugn samvaro med familj, vuxna förebilder och en eller två jämngamla polare - det är den stimulans ett riktigt litet barn behöver.
Ensamma med datorn och teven lär de sig passivitet, och övar sig inte i att skapa mänskliga kontakter.
Det vete sjuttsingen om jag hade orkat överleva med mina personliga svårigheter i ett lika crazy tempo som dagens barn.
Kan inte riktigt värja mig från att det faktiskt finns alldeles för lite tolerans för att vara lite eljest idag.
Bättre att medicinera så ungen blir "normal".

SvD

måndag 18 april 2011

Byxångestens fula nylle.


Dagen F, som i Finland.
Svensk gammelmedia och de tondöva politikerna har verkligen byxångest idag.
Och Expressen förnekar sig inte, de headlinar med "Släpp inte in Soini". Vilket = skit i demokratin.
Expressen: "Men 80 procent av väljarna röstade faktiskt inte på Sannfinländarna. Så de kan och borde lämnas utanför. En regering som släpper in populister rättfärdigar inte bara deras politik utan tenderar också att smittas av de enkla lösningarnas tyranni."
Släpper in??
Är demokrati överhuvudtaget ett känt begrepp för Expressen.

Aftonbladet som gillar olika, dvs alla som tycker lika olika som de, de andra 20% gillar fel olika.
Aftonbladet har nu, precis som Sveriges makthavare, fått ett till olydigt grannbarn att behöva läxa upp. Det är inte bara danskarna, nu är det finnarna också som ska S-K-Ä-M-M-A-S!
För att broderfolken inte har lika rätt som Aftonbladet.

söndag 17 april 2011

Finska folket har sett det avskräckande exemplet i Sverige, och talat!


Det finska valets skräll blir det högerpopulistiska Sannfinländarna som landar på 39 mandat och 19 procent av rösterna. Sannfinländarnas partiledare Timo Soini jublar över de exempellösa framgångarna.
Det sägs att Bildt är oroad över över valutgången.
Det skulle jag också vara.
I hans kläder.
Det sägs att Juholt är oroad.
Och de andra sjuklöverspartiernas.
Så går det när de etablerade partierna inte kan hantera invandringsfrågan.

Aftonbladet Expressen
DN SvD GP Sydsvenskan

Var kommer Moderaternas hemliga bidrag ifrån?


Har Anders Borg sagt i riksdagen, den 13e april: "Utan invandringen hade Sverige stått och stampat på ett jordgolv fortfarande."

Är det helt enkelt så att de superhemliga partibidragen är oljepengar, och kommer från Khadaffi, eller andra muslimska länder? Jag börjar ana oråd.

Själv tror jag Borg har helt fel; "Med nuvarande massinvandring står vi snart och stampar på jordgolv igen."
Så ska de va.

PI

Svenska folkets gose-djur råkade bita lite hårt.


En barnfamilj med hund anfölls av två vargar i Riala, utanför Norrtälje, idag på förmiddagen.
Den ena vargen gjorde ett utfall mot min sambo och hon sprang från platsen med barnvagnen. Samtidigt attackerade den andra vargen vår hund, grep tag i honom och drog in honom i skogen och dödade honom, säger kvinnans sambo.

Enligt vargälskarfanatiker-maffian så har det här självfallet sannolikt inte hänt.
Jag menar före dagens vargattack så var det ju ytterst osannolikt att det som hände i Riala skulle hända, men så fort det hade hänt rakade ju sannolikheten upp till inte mindre än 100 procent så det var nästan sant att det hade hänt.
Men bara nästan sant. Det är det som är så konstigt. Det är som om man menar att det som hände med hundfamiljen i Riala var så otroligt osannolikt så egentligen har det nog inte hänt.

Och man förstår ju att dom har tvekat, för en sån olycka inträffar ju enligt alla sannorlikhetsberäkningar bara en gång på flera hundra år, och då är det ju i varje fall inte troligt att den har hänt redan nu, utan det är väl i så fall mera sannolikt att den har inträffat längre fram. Och då kommer ju saken i ett annat läge.

Sen är det också det att om det som hände i Riala verkligen hände, mot förmodan, så är ju sannolikheten för att det ska hända en gång till, den är ju så oerhört löjligt jätteliten så att på sätt och vis kan man säga att det var nästan bra att det som hände i Riala hände, om det nu gjorde det. För jag menar då kan man ju nästan säkert säja att det inte kommer hända igen.

I varje fall inte i Riala. Och säkert inte samtidigt som förra gången.
Risken för en upprepning är så liten att den är försumbar. Med det manas att den finns inte, fast bara lite.

Tack Tage Danielsson, du lever än.
Och människorna är lika galna nu som då.

Och visst är det intressant att bara för man har en annan ståndpunkt, så har motståndarna bestämt sig för att kalla oss för hatare - varghatare. Ja, det låter precis så grymt elakt som vill påskinas.
Fast.
Det handlar ju överhuvudtaget inte om hat.




AftonbladetAftonbladet
SvDDN
Jaktjournalen Nyhetsverket Expressen UNT Svensk Jakt

Inget å hitt på idag?





Måla lite påskägg!
Konstnären John Laumoranne från New Orleans har fullt upp.....

Birgitta Larsson, Skokloster,


skrev århundradets bästa insändare i DN igår:
"Vi BLIR INTE LYCKLIGARE AV ATT HA MYCKET PENGAR.

Lyckoforskning, som numera förekommer som akademiskt ämnesomräde, har redan kunnat fastställa ett par saker som kan få stor betydelse för hållbar utveckling, global rättvisa och hur vi kan hantera klimathotet:
1. Man blir glad och tillfredsställd när man gör sånt som är till nytta för andra människor.
2. En ordinär, måttlig nivå av materiell standard och bekvämligheter är fullt tillräckligt. Att gå utöver denna grundnivå ger ingen höjning av livskvaliteten. Lyxkonsumtion kan ge en kortvarig kick och stimulans, men det sker en ganska snabb tillvänjning, och livskvaliteten har inte förändrats.
------------------------
Vi har en lyckopotential i vårt inre.
Mänsklighetens nästa stora framsteg kan vara att utveckla den till fullo och få leva i ett hittills oanat överflöd av inre glädje - helt oberoende av stimulans utifrån."

STOPPA BONUS-, FALLSKÄRMS- OCH SPARKEN-MILJARDERNA OCH GIRIGHETS-HAGALNA-PENGAMISSBRUKAR-GUBBARNA NUUUUUUUUUUUUUUUUU.

Visst är det gulligt,


att läsa om brandmännen som kunde rädda en sköldpadda ur rökhavet när ett flerfamiljshus brann i Eskilstuna. Och att djuret nu efter färd med ambulans till Mälarsjukhuset mår bra.
Men.
Om jag var anhörig till Emil som tiggde förgäves efter ambulans tre gånger och sedan lämnades att dö, då skulle jag nog må rätt illa.

Igår var Belgien i chock.


Den förre biskopen Roger Vangheluwe har erkänt att han utnyttjat en brorson sexuellt i 13 år, och en annan i 12 månader.
Han ser sig inte alls själv som pedofil, för "sexet har skett med pojkarnas medgivande"........

Värsta brakmiddagen!


Igår var Björn och jag på middag i jaktens tecken. Värdinnorna, systrarna och älskans-hjärtekompisarna, serverade en trerätters, som skulle gjort Stefano Catenacci tårögd av salighet. Så gott, så gott, så gott.
Och så nya vänner!
Det är alltid lika spännande att se vem man parats ihop med, och ynnesten att bara sådär en helt vanlig lördag, få möta nya färgstarka och fantastiska människor, medan värdinnorna pysslar om och skämmer bort en. Vicken lyx.
Promenaden hem inatt och nu på morgonen, 40 minuter i vardera riktningen, genom vitsippsträdgårdar i azurblått månsken, respektiva generösa solskensstrålar, satt bra på den himmelska glace-au-fouren........
Kvällens fråga kvarstår dock; om man nu skulle få lov att skjuta en ålderstigen elefant, hur tar man ur den?