lördag 23 april 2011

Min bloggkompis Petter har en fråga:


-"jag tycker inte man ska börja prata politik (om det inte är på ett politiskt möte el liknande)med personer som man inte känner.Så tycker jag i alla fall.Vad tycker du Carina-och ni andra om det att sätta igång en politisk diskussion med en person man aldrig har träffat."

Ni möttes på en naturskön plats, Kinnekulle, och damen började ondgöra sig över nuvarande regering, med anledning av att det röjes dåligt i skogarna.
Jag håller med dig Petter, ni känner inte varandra, vet absolut ingenting om varandra och kommer förmodligen aldrig att mötas igen, så varför envisas med att drämma sitt budskap i huvudet på folk. Det krävs framför allt väldigt mycket artighet och respekt i diskussioner, och damen verkade inte ha haft nån sådan för dig.
Visserligen tycks politiken alltid närvarande nuförtiden, så nog kan en eller annan förlupen kommentar fällas, men att gå i polemik med okända, verkar i mitt tycke helt och hållet meningslöst, värdelöst och slöseri med tid.

Har ni andra åsikter, så kom ut med dem!

4 kommentarer:

  1. Tack Carina roligt att du gjorde en särskild artikel av min kommentar.Förövrigt vill jag poängtera att damen (och hennes man)var trevliga och berättade intressanta historiska saker om Kinnekulle-området.Men som sagt p olitiken ska man som sagt undvika att prata om i sådana lägen.En gång på ett tåg satt jag brevid en kvinna som helt apropå började ondgöra sig över tidigare "sosseregering" med anledning av någon utbildning hon hade gått.Så detta är en politisk neutral fråga.Jag undviker själv att prata politik när pratar med okända människor i nämnda exempel,och i det fall det blir oundvikligt så försöker jag vara så neutral som möjligt.Men du Carina det verkar bara vara du och jag som är igång här på forumet denna påskhelg./Petter

    SvaraRadera
  2. Mmm, tur jag har dig, Petter!
    Ser på analytics statsistik att jag har i stort sett lika många läsare som vanligt, men det är den tysta stora skaran, som inte vill lämna några spår efter sig.
    Synd tycker jag!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-04-23 21:09

    Livet är så mycket5 mera än politik, det finns så mycket fler dimensioner än höger/vänster. I fall som det nämnda försöker jag varsamt styra bort diskussionen från det politiska.

    SvaraRadera
  4. Välkommen tillbaka Thorsten.Precis som du skriver försöker jag också varsamt styra bort diskutionen från det rent politiska./Petter

    SvaraRadera