måndag 18 april 2011

Byxångestens fula nylle.


Dagen F, som i Finland.
Svensk gammelmedia och de tondöva politikerna har verkligen byxångest idag.
Och Expressen förnekar sig inte, de headlinar med "Släpp inte in Soini". Vilket = skit i demokratin.
Expressen: "Men 80 procent av väljarna röstade faktiskt inte på Sannfinländarna. Så de kan och borde lämnas utanför. En regering som släpper in populister rättfärdigar inte bara deras politik utan tenderar också att smittas av de enkla lösningarnas tyranni."
Släpper in??
Är demokrati överhuvudtaget ett känt begrepp för Expressen.

Aftonbladet som gillar olika, dvs alla som tycker lika olika som de, de andra 20% gillar fel olika.
Aftonbladet har nu, precis som Sveriges makthavare, fått ett till olydigt grannbarn att behöva läxa upp. Det är inte bara danskarna, nu är det finnarna också som ska S-K-Ä-M-M-A-S!
För att broderfolken inte har lika rätt som Aftonbladet.

8 kommentarer:

  1. Sverige tycks ligga lika isolerat som Island,efter söndagens val i Finnland.Ingen avundsvärd situation för vår vänsterpress,att söka kringgå denna "katastrof"..Väntar nu att "vår" statsminister ska gå ut med ett nytt klumpigt uttalande,liksom utrikesministern..."Lillebror" har revolterat och avsagt sig rollen mot "storebror"

    SvaraRadera
  2. Har under dagen funderat över vänsterpressens kampanjer "Vi gillar olika"...Nu när Finnlands väljare till 20 % följer uppmaningen,får dessa okvädesord,tillmälen o.s.v,i dagens ledarspalter.Tycks var så,att hur man vänder sig,har man ...bak !!!

    SvaraRadera
  3. Det är bara svenska PK-ister som är chockerade. Resten av världen förhåller sig värdigt till valresultatet.
    Jag skäms.

    SvaraRadera
  4. Det blir tyvärr allför vanligt att man som svensk måste skämmas för sina styrande PK-ister även om jag själv skyr dem som pesten.
    Jag glädjs idag med finländarna som väljer sin egen väg,stolta och upplysta om sin originalitet i världen.

    /HellBoy

    Ps. Tilläggas kan att jag hoppas vi ser fram emot ett liknande resultat i nästa svenska riksdagsval,väl mött!

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2011-04-19 10:03

    I den kyrkliga debatten brukar vi tala om två olika förhållningssätt. Ett antikvariskt förhållningssätt, som oftast innebär att låta allt förbli vid det gamla och nej till allt nytt och föränderligt. Ett annat förhållningssätt är att inse att vi alltid är insatta i en dynamisk tillvaro där utveckling och förändrig är själva livsnerven. När jag har försökt få ett grepp om det nya sannfinnländska partiet så blir min sammanvägda bedömning att det är till stora delar ett parti som omfattar det antikvariska förhållningssättet. Väldigt mycket av deras propaganda börjar med nej till osv. Oftast leder det antikvariska förhållningssättet till att locket läggs på, det leder till en slags förkvävning. I tider när gamla informationskanaler (det är väl det ni menar med gammelmedia) utmanas av nya medieformer som till sitt väsen är globala då blir det med stor sannolikhet så att den antikvariska nejattityden blir omöjlig. Så länge det finns några ledare med stora entertainertalanger som orkar hålla ångan uppe kan man kanske hänga kvar, men om den scenglansen försvinner och det då inte finns bärande positiva framtidsidéer bakom , då försvinner också partiet sakta ut bakom ridåerna. (Minns Ny Demokrati). Huruvida sannfinländarna har positivt bärande idéer i bagaget blir intressant att se. Att i längden överleva genom att bara säga nej till något håller inte. Det visar historien.

    SvaraRadera
  6. Ulf, är från början antikvarie (!) och tycker att ditt inlägg är så på pricken. Ett antikvariskt förhållningssätt fungerar när det gäller byggnader (t ex) men inte inom politik. Gamla lösningar duger inte för nya problem.

    /Öbon

    SvaraRadera
  7. Att Ny demokrati stöp i backen berodde mest på att det gick upp som en sol(alldeles för snabbt med allt vad det innebär) och därför ner som en pannkaka när de 2 huvudpersonerna började bråka/tröttna.
    Tror personligen att både Sannfinländarna och våra egna Sverigedemokrater har en mycket bättre organisation bakom sig idag och därigenom bra förberedda på avhopp och andra bakslag.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-04-23 20:59

    Att vara invandrarfientlig i Finland är ungefär som att vara antisemit i ett land där förintelsen knappt lämnat kvar några judar. Man sublimerar och koncentrerar sitt hat mot en befolkningsgrupp som är nålen i höstacken. Eller, kanske sannfinnarna klassar den svenskspråkiga minoriteten som invandrare?

    SvaraRadera