tisdag 19 april 2011

Kvinnor i hela världen måste hjälpa de muslimska kvinnorna att hjälpa varandra!


Såg ett inslag på Nyheterna igår, en ung irakiska och hennes lille pojke ska utvisas till sitt hemland.
Och vi får alla höra hennes pappa på mobiltelefon hota att mörda henne som en hund, och att begrava "slynans" barn levande.
Mitt blod blir till is.
Pappans röst, hans hat, hans "heder".
Jag tror att jag aldrig förr reagerat så starkt någonsin.
Migrationsverket står i studion och bedyrar att "Pejram kommer inte att utsättas för tortyr och övergrepp. Vi skickar ingen tillbaka till döden".
Dessa barbariska hedersskäl som hotar, förföljer och dödar anhöriga måste genast avskaffas.
Det går ju inte att leva så.
Spontant känner jag att kvinnan och pojken bara måste få stanna, och undrar i mitt stilla sinne vem som höjer kvinnornas röst bland asylsökande och halvvuxna ensamkommande män, när de står vid Sveriges port.
Var är feministerna, var är FI?
Javisst ja, de ägnar sig åt i-landsproblemen.
Vi måste starta upp mängder av kvinnohus på plats, och hjälpa till med advokarverksamhet liknande den i MazareSharif.
Här är det hela hederssystemet som måste totalbekämpas, män MÅSTE lära sig kvinnors värde, och att leva på 2000talet.
Vi måste börja nu!

Pappans hot

14 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-04-19 13:39

    Vi hade samma fasansfulla upplevelse. Något så naket barbariskt. Ja, Carina, var är världens kvinnor? Och i vilka skrymslen gömmer sig maktens många rädda män? Var är påven och alla hans kardinaler i sina vackra skrudar? Var är Carl Bildt och hans manliga utrikesministerkompisar? Och vad tycker Pajalas jägarkamrater? Hur ser bastumiljöernas lite välgödda gubbar på problemet? Som man i blinda maktmäns värld kan jag bara stå där i skamvrån och skämmas.

    SvaraRadera
  2. Såg inte på Nyheterna igår, inte heller Rapport, så jag har missat detta. Vill bara instämma med er, vad hemskt!
    Äh, det ordet räcker inte, men ni begriper.

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Carina du har ett stort hjärta...Skulle gärna se att dina planer och önskningar gick att genomföra.Vill inte var lika negativ som brukligt,men tror att dina ögon delvis är blå...Du har själv besökt dessa arabländer,och troligen också på nära håll,upplevt deras kultur.För min del anser jag det i stort sett enklare att cykla till månen,än omvända dem till våra västerländska ideal.Vidare måste du ALLTID ta i beaktande,vad dessa säger och hotar är ofta överdrifter/sagor etc..(Därför så många akademiker som taxichauffisar i Sverige) Inget motsäger i detta fall Migrationsverkets utslag,och min teori är att det är sista kortet som nu dras ur armen, för att få stanna kvar i "västerns paradis".Kanske rent av så,att det är den som tjänar till familjens uppehåll,som nu mister sitt "jobb" Nu ser jag annorlunda på de kvinnor som lever i muslimska länder,men att dessa sedan generationer (sedan tusentals år) inte känner till något annat !!!!Här tror jag inte hellre att vi västerlänningar,skall förklara för dem hur de skall bete sig !!!Liksom "nysvenskarna" från dessa länder,ser man ner på oss "otroende" också i sina hemländer,tro mig....Och i allra högsta grad,om du som kvinna skulle komma med förslag till ändringar....

    SvaraRadera
  4. Läser man migrationsdomstolens domar om vilka som får stanna och varför så blir man inte särskilt förvånad om någon som faktiskt skulle behöva det skydd sverige erbjuder inte får det.

    Antagligen har hon inte ertappats med uppenbara lögner, det blev hennes fall.

    SvaraRadera
  5. Jag vet, kunde knappt gå när gammelmostrarna slog ihop händerna, himlade saligt med ögonen och sa: "den töesen haur itt hjarta å gould!"
    Bjöds jag godis på gården sprang jag hem och gav det till mamma.
    Men min godhet har en baksida - jag har alltid varit alldeles för godtrogen, mina bruna har alltid varit mer blå.
    Så jag hör vad du säger Lars, och försöker lära mig. Det gör obeskrivligt ont med oförväntade käftsmällar på ömmande hjärtan.
    Jag har förstått att vissa utnyttjar oss och vår välvilja, tycker att vi är orena, tar allt vi har och garvar läppen av sig bakom ryggen på oss, och att många helst av allt vill skära halsen av oss.
    Men. Vi måste ju börja nånstans, och barn och kvinnor är väl en bra början......

    SvaraRadera
  6. Ulf Hjertén2011-04-20 09:36

    Du är verkligen pessimistisk Lars. Om vi inte trodde att förändring var möjlig, var skulle vi då som mänsklighet ha befunnit oss? Jesus hade besvär med sina första lärjungar. De ville stanna kvar på berget och bygga små hus där för sig och sina älskade. Men Jesus skickade ner oss från berget och manade ut oss i hela världen med kärlekens evangelium. Vi måste våga tro att förändring är möjlig annars är det ute med oss. Men jag förstår dina djupa suckar. Männens makttraditioner sitter benhårt. Men någonstans måste vi börja säger Carina och visar på barn och kvinnor. Där är hon profetisk. Jesus sa: Om ni inte blir som barn .... Och det var kvinnor som vågade sig ut till graven och som sedan började predika det stora livsundrets evangelium.

    SvaraRadera
  7. Det är inte så svårt att vara pessimist i detta "nya Sverige". Kanske det är enklare att vara positiv om man tror på bibeln och jesus. För mig är det tyvärr inget vettigt alternativ då det för mig är det samma som att tro på tomtar och troll. Jag försöker se nyktert omkring mig och dra slutsatser utifrån vad jag ser och känner. Just nu känner jag att vårt samhälle går åt fel håll och detta gör mig självklart frustrerad.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  8. Ulf Hjertén2011-04-20 12:06

    Det är med all sannolikhet inte enklare att tro på evangeliernas Jesus, men det ger en viss struktur för tänkandet och livsförankringen. Och framförallt: Det gör mig varken bättre eller värdefullare än andra människor. Såvitt jag kan förstå är både Hellboy och jag lika unika varelser i det universum av förunderligt liv som ger oss båda luften vi andas.

    SvaraRadera
  9. Ulf:
    Vi två är båda Lutheranskt kristna,men går du inte väl långt i dina jämförelser ??? För några dagars sedan undrade du vad Katolska kyrkan gjorde för att reformera islam !!!Vi ska vara ärliga och inse,att oavsett vilken kristen trosinriktning/kyrka man beslutat sig för(I bland med ett tvångsdop efter kort tid på vår jord)är inte vår Bibel,en storsäljare i Arabvärlden.Min pessimism Ulf,bygger på egna erfarenheter i denna del av världen.l958 besökte jag första gång Casablanca och dess "Kasbahn",efteråt fick jag veta att detta kunde slutat med en avskuren hals!!Vid senare besök i olika arabländer,upplevde jag också olika kulturer inom Islam,men med en gemensam nämnare,jag var alltid en andra/tredje hands individ.Inte enbart p.g.a av vit och västerländsk !!!Därför ser jag också med stor oro på vad som just nu sker i Sverige.Moskeèr växer upp som svampar ur jorden.Extrema organisationer håller kongresser och andra sammankomster fritt...Salafisterna som i andra länder klassas som terrororg.i samma liga som Al Qaida,höll fullt öpper en sådan i Göteborg !!!
    Blåögdheten och "förtroendet" för dessa nya missionärer i landet,måste enl. min syn få en ända...Till slut avrådde jag Carina,frånhennes från hjärtat kommna aktion för dessa muslimska kvinnor..Varför,jo inom Islam "tige kvinnan" enl.Koranen...

    SvaraRadera
  10. Ulf Hjertén2011-04-21 11:15

    Jag har också gamla kunskaper från kyrkor där "kvinnan enligt Bibeln" ska tiga i församlingen. Även om det varit trögt så börjar utvecklingen röra sig i friare spår också för kvinnorna i dessa kyrkor och församlingar. Anden blåser vart den vill. Vi ser den inte men hör dess sus. Det går kanske att blåsa liv också i sammanhang där Koranen idag bokstavstolkas till förtryck, våld och hat. Om det är en omöjlighet då återstår kanske bara våldsamma uppgörelser. Då har jag inte svårt att läsa in en sammanfattning av "Harmageddon."

    SvaraRadera
  11. En migga: ”Ingen tjej som hotas på detta sätt når Sverige, det går inte.”
    Postat den torsdag, 21 april, 2011 av meritwager

    En migga skriver, apropå medieuppmärksamheten i fallet med en kvinna från irakiska Kurdistan och hennes son, som fått avslag på asylansökan både hos Migrationsverket och i migrationsdomstolen och ska avvisas från Sverige:

    Jag är inte bekant med ärendet som belysts i bl.a. Aktuellt (här ett inslag i SVT Västnytt) – om Pejam och hennes son – men hederskultur är något som tyvärr existerar i irakiska Kurdistan. Trots alla lagförslag etc så lever den kulturen kvar där. Men en kurdisk tjej med den problematiken kan inte komma hit. Det kostar minst 150.000 kronor att anlita en smugglare och då måste också den här tjejen kunna gå ut ensam för att träffa en smugglare, sedan måste hon få ihop pengarna (och hur ska det gå till?) och sedan gå ut en gång till.

    Ingen tjej som hotas på detta sätt når Sverige. Däremot har vi många män som kommer till Migrationsverket och påstår sig vara hotade, av samma skäl, eftersom de varit ihop med någon tjej. Dessa berättelser saknar för det allra mesta trovärdighet. I bästa fall är dessa män lycksökare, i värsta fall har de själva begått hedersmord och är på flykt under falsk identitet. Om detta kan man läsa i en rapport som finns i LIFOS, där man intervjuat personer som är insatta i det här i irakiska Kurdistan.

    Utan att vara insatt i Pejams historia så undrar jag ändå hur hon lyckades komma till Sverige och varför hon kom just hit? Det finns en bok som handlar om hedersmördade Pela. Pela var en en tjej som bodde i Sverige med sina föräldrar och familjen var från Dohuk. Boken bygger på Pelas syster Breens berättelse. Om man läser den så får man en uppfattning om hur det kan vara att leva i en s.k. hederskultur och hur denna kultur formar och präglar en tjej. Nu bodde ju ändå såväl Pela som Breen i Sverige. Hur mycket svårare måste det inte vara för en tjej i Kurdistan att agera självständigt, fly landet etc . Helt omöjligt skulle jag tro, inte bara på grund av att det är svårt att få ihop pengarna, gå ut etc, utan mest därför att man är så präglad av sin uppfostran och så van vid att lyda, tiga, ta sitt straff etc.

    En gång träffade jag en asylsökande tjej från just irakiska Kurdistan, som påstod att hon riskerade att hedersmördas p.g.a. att hon rymt hemifrån inför ett stundande tvångsgiftermål. Hon påstod att hon hade stulit sin mors smycken, tagit bussen till Dohuk och där hade hon (utan id-handlingar…) tagit in på hotell (en ensam tjej…), hittat en smugglare och sedan åkt till Sverige. Bara så där.

    I Sverige, berättade hon, när hon var på väg till Migrationsverket träffat en man av okänd identitet och okänd nationalitet som hon blev blixtkär i. I två dagar hade hon umgåtts med mannen i hans lägenhet på okänd adress. Men sedan kom han inte hem den tredje dagen och då lämnade hon lägenheten och tog taxi (!) till Migrationsverket. Sedan visade det sig att hon hade blivit gravid.

    För att göra den här långa fantasifulla berättelsen kort så visade det sig sedan att tjejen/kvinnan var gift i Kurdistan och att hennes make sökt asyl i Tyskland men fått avslag på sin ansökan. Planen var, att hon åker till Sverige, efter att ha blivit gravid i Tyskland dit hon åkte först, berättar sedan sin rövarhistoria här och hoppas på det bästa.

    SvaraRadera
  12. Thorsten Schütte2011-04-23 21:17

    Spontant känner jag att kvinnan och pojken bara måste få stanna - kors i krösamoset, vad glad jag blir att se Dig, Carina, yttra dessa ord!

    SvaraRadera
  13. Nu undrar jag om du missförstått mitt engagemang Thorsten.
    Jag vill verkligen av hjärtat alla väl,i synnerhet dom som lider och plågas. Det som gör mig vred är missbrukarna. Dom som tar för sig, bränner upp, hatar, pissar på den kärlek, öppenhet och det stora förtroende ett land och folk visar dig. Idag får man inte kräva tacksamhet och balans, att man vill ge tillbaka.
    Detta förstår jag intet av, om jag själv fick en chans att komma från misär och armod till ett fritt demokratiskt land utan egen insats, så skulle jag vara så fylld av tacksamhet, glädje och stolthet att jag skulle göra vad som helst för att gengälda.
    Sverige som land, och våra politiker borde skämmas som inte uppmuntrar till denna behagfulla känsla - att få gengälda.
    Kände en gång en libanesisk ung flicka - hon jobbade som en vilde på att vara minst lika bra som alla svenska barn, helst bättre. Det är sympatiskt, och öppnar för fantastiska möjligheter.

    SvaraRadera
  14. Anonym, det du beskriver är exakt det som gör mig så fullkomligt utom mig av förtvivlan, skrupellösa människor med stor förslagenhet som bara kommer hit och pissar på die dumme, och godtrogna, Schweden.
    Det första man borde lära sig är att lögner ocg brott inte lönar sig, är precis det motsatta mot vad Alliansen lär dom som kommer hit och bedrar oss och inte finner sig i utvisningsbeslut.

    SvaraRadera