söndag 17 april 2011

Svenska folkets gose-djur råkade bita lite hårt.


En barnfamilj med hund anfölls av två vargar i Riala, utanför Norrtälje, idag på förmiddagen.
Den ena vargen gjorde ett utfall mot min sambo och hon sprang från platsen med barnvagnen. Samtidigt attackerade den andra vargen vår hund, grep tag i honom och drog in honom i skogen och dödade honom, säger kvinnans sambo.

Enligt vargälskarfanatiker-maffian så har det här självfallet sannolikt inte hänt.
Jag menar före dagens vargattack så var det ju ytterst osannolikt att det som hände i Riala skulle hända, men så fort det hade hänt rakade ju sannolikheten upp till inte mindre än 100 procent så det var nästan sant att det hade hänt.
Men bara nästan sant. Det är det som är så konstigt. Det är som om man menar att det som hände med hundfamiljen i Riala var så otroligt osannolikt så egentligen har det nog inte hänt.

Och man förstår ju att dom har tvekat, för en sån olycka inträffar ju enligt alla sannorlikhetsberäkningar bara en gång på flera hundra år, och då är det ju i varje fall inte troligt att den har hänt redan nu, utan det är väl i så fall mera sannolikt att den har inträffat längre fram. Och då kommer ju saken i ett annat läge.

Sen är det också det att om det som hände i Riala verkligen hände, mot förmodan, så är ju sannolikheten för att det ska hända en gång till, den är ju så oerhört löjligt jätteliten så att på sätt och vis kan man säga att det var nästan bra att det som hände i Riala hände, om det nu gjorde det. För jag menar då kan man ju nästan säkert säja att det inte kommer hända igen.

I varje fall inte i Riala. Och säkert inte samtidigt som förra gången.
Risken för en upprepning är så liten att den är försumbar. Med det manas att den finns inte, fast bara lite.

Tack Tage Danielsson, du lever än.
Och människorna är lika galna nu som då.

Och visst är det intressant att bara för man har en annan ståndpunkt, så har motståndarna bestämt sig för att kalla oss för hatare - varghatare. Ja, det låter precis så grymt elakt som vill påskinas.
Fast.
Det handlar ju överhuvudtaget inte om hat.




AftonbladetAftonbladet
SvDDN
Jaktjournalen Nyhetsverket Expressen UNT Svensk Jakt

18 kommentarer:

  1. Det var varken första eller sista gången en okopplad hund blev utsatt för fara. Det är synd om hundarna som inte har bättre ägare som agerar för deras bästa, även om det vanligaste är att de blir påkörda och inte skadade av andra vilda djur...

    SvaraRadera
  2. Undrar om dessa vargvurmare aldrig blivit angripna pfysikt,bara psykist av dessa bestier.Läste om ett sådant odjur som enl."kunskapen" hade "förirrat" sig till Helsingborgs centrala delar.Efter stort polisuppbåd lyckades man skrämma den utanför tätorten.Men inte nog därmed "vargexperter" vid länstyrelsen-jo,det finns sådant organ-var ute och sökte efter ev.efterlämnade hår !!!!Tydligen är det med vargar,liksom andra invandrare de ska på alla sätt skyddas.
    I fredags dök denna fredliga varg upp i södra Halland,ditt man sjasat den.Här förbjöds barnen i en skola att lämna lokalerna !!!Kan någon utom,de på länstyrelserna-som lever på dessa djurs existens-förklara varför man är såååå försiktig...Eller är det som så mycket annat hos oss en ren skär lögn,att de är ofarliga ????? Slutligen måste jag instämma i Carinas/Tage D sannolikhetsteori...i Riala är det otroligt, otroligt att det inträffar än en gång..idag.

    SvaraRadera
  3. Re:Alltid Rött...
    Ska de enl.din mening m.a.o vara med hundarna som oss "ursprungsvenskar" inte tillåtas vandra fritt,utan att riskera angripas ???Eftersom dina tankebanor tycks ligga fjärran allt förnuft,finns i övrigt inget mer att kommentera !!

    SvaraRadera
  4. Hundägare som bor i vagrevir2011-04-17 16:38

    Till "Alltid rött alltid rätt": Tycker synd om alla hundar som enligt din mening aldrig någonsin ska få gå lösa bredvid sin matte/husse, för att den kan ju faktiskt "inkräkta" på något vargrevir, och får därmed skylla sig själv.... Tack för mig!

    SvaraRadera
  5. Vargen har väl ändå större rätt att gå lös i den svenska naturen än Wachtelhunden?
    Jag tycker den här familjen har gråtit ut lite i mesta laget och media är inte ju inte sena att nappa.

    Det är också intressant att detta blir dagens största nyhet i media bara för att det för omväxlings skull händer i närheten av Stockholm.

    SvaraRadera
  6. Eller hur Värmland, naturen till djuren. Vi människor kan låsa in oss och våra husdjur i betongen.

    SvaraRadera
  7. Ja, ska vi ha hundar så kan vi lämpligen låsa in dem i betongen eller vart vi nu valt att bo. Lösgående sällskapshundar har inget i naturen att göra.

    SvaraRadera
  8. Ack Värmeland, det är en allmängiltig tro inom islam att hundar är lägre stående väsen.
    Jag har en mycket modernare inställning, då jag vet hur otroligt viktig och välgörande hunden är för många ensamma, sjuka och äldre. OCH för oss alla andra.

    Vem är du att bestämma vilka som har i naturen att göra. En väldigt, väldigt obehaglig översittar-, och von-obeninställning.

    SvaraRadera
  9. Människan behöver inte låsa in sig i betongghettot för att man är rädd för vargen eller ogillar den, av vilken anledning det nu är. Människan kan mycket väl leva ute i naturen.

    Det som enligt mig känns fel är att människan (likt en del muslimer faktiskt ;) ) ska anpassa omgivningen efter deras tycke istället för att anpassa sig dit de kommer och leva i harmoni med omgivningen.

    SvaraRadera
  10. Nu begriper inte jag hur islam kom in i vargfrågan, men jag missade väl något i någon kommentar. Eller är det en somalisk kommandogrupp som på uppdrag av al-Qaida som placerar ut ettåriga vargar, så de ska försvara sin flocks revir mot lösspringande hundar?

    Skämt åsido, läs gärna här om vad som faktiskt hände: http://vargreviret.com/wordpress/?p=344

    Är själv mer rädd för ouppfostrade lösa hundar.

    Eller vår galna älgko som gärna ställer sig mitt på vägen och inte låter sig skrämmas av biltutan. Och framför allt alla fästingar som sprids av de långbenta råttor som andra kallar rådjur. Men det blir inte så ofta svarta krigsrubriker av tbe-viruset. Eller vildsvin som dödar mångfalt fler hundar än någonsin andra rovdjur. Eller jägare som vådaskjuter sina egna eller andras jakthundar.

    /Öbon

    SvaraRadera
  11. Öbon:
    Visste att du var en "vargkramare",men att din fanatism,skulle gå ut över skogens alla andra djur,hade jag ingen annnninnngg om....F.ö måste jag försvara de arma rådjuren,eftersom dessa lika lite som oss människor,kan rå för att dessa små parasiter (fästingar) biter sig fast...Betr.ouppfostrade hundar,finns dessa nog företrädesvis i "städernas revir",och är därför skyddade för vargen...ännu så länge.

    SvaraRadera
  12. Eh, är jag fanatisk och går det i så fall ut över alla andra djur? Förstår inte hur du menar. Har massor med vilt där jag bor, inkl lodjur och vildsvin, och njuter av det. Vistas ofta i björn-och vargrike och njuter av det också.
    Jagar inte själv, men äter gärna vilt. Har hund och tre katter, är på väg att skaffa får. Anser att jag gillar alla djur, UTOM fästingar, som enligt min mening är det farligaste djuret för människan i Sverige.

    /Öbon

    SvaraRadera
  13. Öbon:
    Man ser ofta inte sina egna fel...Men läs igenom ditt första inläggs sex sista rader och tänk efter...Men i jämförelse med den "nordiske vargexperten" ligger du trots din mening,relativt neutralt...Såvida du inte också instämmer i att man skall undvik "landets vargrevir",eftersom dessa försvaras med angrepp...Själv hade jag ingen aning om att delar av Skåne tillhörde sådana revir..men av skadan blir man vis !!!

    SvaraRadera
  14. Vi har en galen älgko, men för det är jag inte rädd för andra älgar, att jag kallar rådjur för långbenta råttor, betyder inte att jag är en fanatisk motståndare till dem, det är mer en djup suck att de äter upp mina rosor och nyplanterade äppelträd, att det är ett faktum att vildsvin dödar fler hundar betyder inte heller att jag är motståndare till vildsvinen heller.

    Funderar på om det skulle gå att använda vildsvinen lite mer produktivt, i stället för jordfräsen kanske. (obs ironi)

    Om igen, de enda kryp jag verkligen är fanatisk motståndare till är dessa fästingar.

    /Öbon

    SvaraRadera
  15. Öbon:
    Förstår,men tyvärr finns ju inte dessa på vargarnas matsedel...Men du som bor ute i naturen,hur skall en "stadsbo" som jag veta var det inrättats "vargrevir" Eller skall jag undvika besöka den nu vårgrönskande skogen,landet över ???

    SvaraRadera
  16. Varg i ... Faktiskt hade vi inte varg i Sverige på 200 år, då kanske det inte var så konstigt att människan hann anpassa sig utan den.
    Annars kan jag instämma, människan är i grunden egoist.

    SvaraRadera
  17. Mig veterligen så måste en hund så här års vara kopplad eller gå som om den vore kopplad med sin förare i skogen. Den får ej vara lösspringande. Denna hund om jag hörde rätt på nyheterna befann sig 80 meter framför sin ägare, det kallar jag inte att den går som om den vore kopplad. Den utsätter de vilda djuren för stress under den säsong när de har sina ungar flockdjur som bytesdjur.
    Hade man mött en annan människa så hade den också om den var hundrädd eller som jag har en egen hund som är rädd för mötande hundar blivit utsatt för stress.

    Tragiskt för hundägaren att detta hände men jag tror inte vargen hade attackerat hunden om den befann sig tätt intill sin ägare. Säker kan man ju inte vara men risken var nog klart mindre.

    Följ uppsatta regler i skog och mark samt i tätbebyggt område och ha ordning på din hund.

    Mia

    SvaraRadera
  18. En som gör intrång i naturen2011-04-21 16:50

    Mycket snack om lösspringande hundar, fästingar, och muslimer (?).. Men hur många av er "vargkramare" skulle känna er trygga om en varg sprang fram emot er och ställde sig ca 5 m från er och visade tänderna, när ni står med ett barn på armen????? Hallå?! Men vi människor kanske får skylla oss själva då vi vistas i vargrevir. Vi kanske skulle anpassa oss efter naturen och "emigrera" till södra Sverige, där det än så länge inte finns några revir. När de så småningom kommer dit, får vi alla trängas i städerna. Men frågan är då vart vi alla ska få vårat pålägg ifrån? Tycker inte det är direkt trevligt när man som mig bor omringad av vargrevir (norra värmland). Där vargarna går strax bakom husknuten. Jag är av den åsikten att jag inte vill ha bort alla vargar, men tycker heller inte det är rätt när det blir så koncentrerat av dem på vissa ställen. Vargen må vara vacker, men det är ingen "gullig, hålla-om-och klappa-hund" Det är ett rovdjur, som har ihjäl det som kommer ivägen.

    SvaraRadera