torsdag 21 april 2011

Att få tigga eller inte,


det är frågan.
I alla tider har vi svenskar som reser utomlands lärt oss att aldrig skänka pengar till tiggare. Detta för att förhindra att föräldrar skickar ut sina barn på gatorna istället för att låta dem gå i skolan.
Har jag uppfattat saken rätt?
Min raka fråga, varför anser Sveriges makthavare att det som inte är en god och vettig handling utomlands, ÄR en god och vettig handling i Sverige.

Aftonbladet

Aftonbladet

6 kommentarer:

  1. Sverige en tacksam arbetsmarknad för dessa "proffstiggare",som oftast hör hemma i Balkan eller Svarta Havs-länderna.Varför ??? Jo, en svensk är uppfostrad med skygglappar och har från början inte fått lära,att det finns människor som utnyttjar den dumme,alt.vad livet innebär...utanför murarna.Därtill kommer vår bekanta blåögdhet..Hade man fått veta vilka maffialigor som ligger bakom,och som efter dagens "tiggarlön" hämtar hem kovan,från de "hungriga" hade detta problem inte funits.

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-04-21 14:34

    Ibland Lars, kan det vara "bättre att fria än fälla." Det finns fattiga, hungriga människor mitt ibland oss. Hur vet man att det är fråga om organiserad brottslighet? Sedan tycker jag att vi har råd att organisera en sådan hjälpverksamhet så att man inte ska behöva "stå med mössan i hand". Men vad man än bygger så finns det små revor.

    SvaraRadera
  3. Ulf:
    Med vårt sociala nät skall ingen behöva sitta på gatan med en skylt om halsen,med inskrift på dålig svenska " Jag hungrig".Importerad fattigdom genom organiserad kriminalitet,som florerar inte bara i Sverige.Utan att nämna folkslag tror jag alla i stort vet vilka....I dessa fall vill jag hellre fälla i tid,än visa att vi accepterar denna brotslighet.Kanske känner du inte till att de bakomvarande bossarna åker omkring i M/B OCH BMW,vilket inte tyder på större fattigdom.Men som jag skrev ovan är den svenska blåögdheten brett utbredd!!!!OBS.att de ensamstående svenska mammor som med svårighet drar sig fram,vilket du nämner ovan..inte tillhör denna från mig kritiserade skara.Här lägger jag skulden och orsaken på de politiker som fördelar allmosorna....

    SvaraRadera
  4. Läste på biblioteket i tidningen Svensk Polis att det i en del fall kan röra sig om kriminella ligor( från exempelvis balkan)som utnyttjar förståndshandikappade personer,skjutsar dom till ngt västeuropeiskt land ,lurar dom att tigga och tar sedan hand om dom pengar som ev inbringas av dom sk tiggarna.Reportaget finns kanske på webben också har inte kollat.Petter

    SvaraRadera
  5. Petter:
    Du har fullständigt rätt..Såg från östra delen av Tyskland,ett reportage just om dessa organiserade Z-band.Med film hade man följt "teamet"(dolt) från de platserna där de tiggt under dagen.Alt.hoppat kring som svårt handikappade på gator o.torg med tiggarbössa.En Mercedes B,hämtade upp dem efter fullgjort "arbete" Men när de steg ur bilen vid huset,där man tillbringade nätterna,var man likt bibelns under,helade...Glada och nöjda i samlad trupp tåga man in för att gemensamt fira dagens mödor.Alla dessa trix med äkta guld till salu, tiggeri,rosförsäljning,växlingsbedrägerier,etc..
    är gamla välkända knep ute i Europa.Därför är det nu jungfrulig mark för dessa ganover när man anländer till nordliga Sverige...När dessutom de boende i landet inte känner deras knep,faller många i fällan.

    SvaraRadera
  6. Men, dessa invandrare har kommit hit för att föra oss svenskar framåt i utvecklingen från att gå på jordstampat golv, enligt vår finansminister, fattas bara att vi kan tacka dem genom en slant i utsträckt hand.
    ursvensken

    SvaraRadera