torsdag 21 april 2011

Var är brudarna?


Såg ett inslag på TVnyheterna igårkväll, det handlade om flera, flera tusentals flyende tunisier i Italien, som vill ta sig till Frankrike.
Inte en enda kvinna så långt ökat kunde se.
En del av mänskligheten verkar inte existera i den delen av världen.

2 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-04-21 10:59

    Jo då. Den andra delen, kvinnorna, de gamla och barnen finns. Det är dock främst de unga männen som orkar med strapatserna. Sedan tror de att de ska kunna "skicka efter" nära och kära. Nobellpris till den som finner den ideala lösningen att hjälpa människorna innan de unga männen ger sig av. En lösning som måste innebära frihet från förtryck och jobb som ger försörjningsmöjligheter. Och försoning mellan åsiktsriktningar.

    SvaraRadera
  2. Ulf:
    Vill anmäla mig som asspirant till "Nobellpriset"
    l960 hölls i Rom en konferance över just 3:e världen.De beslut som togs vid denna,borde ha omsatts de senaste 50 åren.. Men icke,istället har vi i västvärlden fortsatt att utnyttja de svaga länderna.Faktiskt också utkonkurrerat dem,genom att multinationella företag "köpt" upp mark i U-länderna,och genom svältlöner till de inhemska,tillgodogjort sig arbetskraft.Ett modernt slaveri och legalt rån av det lilla man hade att försörja sig på.Vinsterna går i de stora företagens kassa och enorma "bonusar" betalas ut till "rövarna"Så ser I-världen ut i mina ögon....Men kanske någon kan ge ett förslag till hur man skall komma åt,dessa "stora multijättar"....Först då tror jag att en rättvis handel kan ske mellan kontinenterna.För inte tror jag det blir bättre med en modern folkvandring och ett överbefolkat Europa utan arbetstillfällen !!!!

    SvaraRadera