lördag 26 mars 2011

Varning för förljugenheten.


Störst applåder fick Sahlin igår under Juholtsvalet, när hon förmanade partiet:

”Jag vill aldrig mer höra några partivänner säga om någon annan att det där är inte en riktig socialdemokrat”, sade hon och slog fast att ”det finns inte höger- och vänsterfalanger i vårt parti”.

"Det finns inga falanger i Socialdemokraterna"
Mona Sahlins magstarka diktatoriska utspel gör mig mörkrädd.


"Sverige är ett lyckligt mångkulturellt samhälle utan integrationsproblem."

Vi måste sky förljugenhet som pesten.

Skadlig lögn.
SvD Expressen

Mars, mars månad.


Mars känns fortfarande som att sitta fast i en burk djvulsk dyig slime, det har varit avlivning av vår glädjespridare unghunden Zlatan, det är stor plötslig katastrof och djup sorg i bonusfamiljen, det är Carros onda, onda axelskidskada, det har varit tungt tryck och ledsnad på annat vis i det näraste och käraste.

Men livet måste gå vidare, i tisdags lyfte vi upp oss, for till bästisar i Sörmland med en bamseskål färska räkor och Gateaus godaste bröd, satt i solen mot husvägen och pokulerade tills kvällningen.
I onsdags fixade vi tremannadejt, Charlotta, Janne och jag, då blir det alltid fest! Vi gick till bistron på nya malliga hotellet Nobis vid Norrmalmstorg, den okokta knastrande pastan gav "al-dente" en ny innebörd, men vad gör det? Huvudsaken var att vi fick gosa in oss med varandra. Tre kloka huven ihop som ivrigt gestikulerar, nickar, skakar och nickar igen, och inte tar minsta notis om omgivningen hur mallig den än är.
Bilderna på nya valpen som uppfödaren skickar värmer hjärteroten, vi sitter tyst och bara stirrar på bilden, liksom saliga.
Så talar jag med min mamma igårkväll;
min syster, ett år äldre än jag, som valde bort oss alla familj och vänner i avgrundssmärta, för mer än trettio år sen, har drabbats av svår cancer. Någon har mött henne "på stan", 20 kg tunnare och utan hår.
Och då faller jag igen.
Djuuuuuupt.
Hur ska vi orka. Det är en sak att inte få finnas för nån som frisk.

Men det är otvivelaktigt en helt annan sak att inte få finnas för nån som är dödligt sjuk.

Jan-Åke Jonson - respect!



Robert Collin skriver:
- "Nu slutar Mr Saab, Jan-Åke Jonson, och ´ska bara vara ledig med familjen´, Saabchefen förnekar att det finns någon fnurra på tråden med Muller, men det är något som inte stämmer."
Collin har rätt, nåt stämmer illa här. Jan-Åke Jonsson, en i mina ögon unik svensk företagsledare, en hedervärd, lågprofilerad arbetsmyra som sliter mer på/för sitt Saab, och medarbetarna, än för sig själv och svinaktigt oanständig privat wealth-building.
Ändå lämnar han nu Saab.
Jag tror att Victor Muller är ett ass-hole, ursäkta franskan.
Och att Jan-Åke Jonsons sorti var det absolut värsta som kunde hända Saab.
SvD

Helheten lyfts ständigt fram för att dölja oönskade delar av mångkulturen.


Thorsten Schütte sa angående mångkulturdebatten som ofta återkommer här hos mig
...
- "Jag orkar inte kämpa mot att hela tiden delar tas fram som representativa för helheten!"

Thorsten, du är verkligen tapper.
Vi som kämpar på "andra sidan" tycker oss ha samma mission, fast precis omvänt.
Jag ska försöka förklara:

Svensk media- och maktelit har bestämt över våra huvuden att mångkultur är fint, bara hootsy-tootsy, oproblematiskt och att alla svenskar ska vara tysta och glada och dela med sig av allt vi har, eller snarare hade.
De talar alltid, alltid enbart om "helheten".

Fast vi har alla ögon att se de "delar" som inte bara är happy-go-lucky.
När vi försöker berätta, förklara, diskutera, nå fram, få svar, resonera, visa, då sluter sig makten. Mångkulturen är god, punkt.
De kan visa upp hur många ömmande exempel som helst, men finns ALDRIG där för att se, förklara och fördöma ett enda av de groteska beteenden som tex PI skriver om dagligen.
Makt - och mediaeliten ser inte och hör inte oss som vill prata delar.
Inte svälja helheten.
Och OM dom ser oss, så säger dom åt oss att gå in i skamvrån för att vi är "rasister".

Vi blir fler och fler och fler som inte tänker finna oss i att bara leva i deras vävda drömmar av "den goda helheten". Som kräver rak ärlighet och ett medgivande om att mångkulturen också har negativa "delar", exvis när svenskar trycks undan i en oönskad minoritet, eller när vi inte lever efter samma juridiska lagar.

Att välja att bara titta åt andra hållet och låtsas att problem inte existerar, kommer aldrig, aldrig, aldrig att lösa ett enda problem.

Ingen enda människa i Sverige skulle drömma om att att säga: "Svensk skola är bra."
Och inte tillåta granskning eller problemlösning.

Så, Thorsten, vi kommer att kämpa, och jag har förståelse för att du inte orkar ta alla de debatterna, men du tillför så mycket annat!

fredag 25 mars 2011

men......var är brudarna......?


Picnic i Kosovo.
Och här kommer vi med "små grodorna" - svensk kultur är så himla lam.

Here he comes!


Idag blir Håkan Juholt partiledare och han kommer att möta väljarna 2014 som ingen socialdemokrat gjort före honom. I ledningen för världens främsta maktparti, när det varit avskuret från makten längre än någonsin. Inte sedan Hjalmar Branting 1908 har Socialdemokraterna utsett en partiordförande utan regerings­erfarenhet.

Håkan Juholt beskriver sig själv:
"– Här är jag, en Åsa-Nisse, en bondlurk, en som bara kan lyssna på Elvis och har mustasch."

Europa, världen - här kommer S!



SvD

Lättare att se grandet i broderns öga.


Veronica Palm skriver idag på sin blogg om den ovillige finansministern.
Palm tror inte att Borg är ovillig alls, hon tror att det han verkligen vill, är att öka ojämlikheten.

På tal om att vilja.
Det är uppenbarligen lättare för S att ägna sig åt att uttala sig om vad andra vill eller inte vill. Än att berätta vad S själva vill.

Säg är det konstigt att man längtar bort nån gång?


I en TV4-intervju framställer Anders Borg uppdraget som finansminister som en tung börda som han enbart gör av plikt.

Lena Mellin skriver: "Det är märkligt. Borg har ett av Sveriges mest inflytelserika jobb och varje dag går han dit av pliktkänsla. Inte för att det är roligt, intressant och stimulerande."
Men.....!
Det måste vara nåt slags kontamina-sammanblandnig här.
Varje gång man ser finansminister Anders Borg så strålar han!
Han är naturlig, vaken, med, levande, engagerad, sympatisk, förtroendeingivande, trygg, vis, ärlig, visionär, proffsig, kunnig, lättillgänglig, respektingivande och glad.

Det måste vara ett misstag, Lena Mellin talar uppenbarligen om statsminister Reinfeldt.

Expressen

torsdag 24 mars 2011

on the road to hell



-"Människor sparkas för sina uttalanden. Det pågår just nu en statlig yttrandefrihetsutredning. Men vi behöver inte främst en stärkt yttrandefrihetslagstiftning, vi behöver en yttrandefrihetspraktik." skriver Jens Stilhoff Sörensen, lektor vid Göteborgs universitet på Newsmill idag.

Det är en tragiskt och en sorglig ynkedom att det ser ut som JSS beskriver, i vårt Sverige.
Demokrati, yttrandefrihet, alla livets vackra frihetsvärden, så in i döden svårt att erövra - så flyktigt om inte alla kämpar med liv och lem för att behålla och bevara.
Jag skäms för alla som knyter näven i fickan och kröker rygg i stället för att ljudligt protestera.

Lågoddsare.


Det brittiska underrättelseväsende MI5 har nu skickat ut varning till sina allierade om att Kaddafi och hans anhängare har planer på hämnd i form av terrorangrepp i Europa.

BT

Egoism och inhumanism våldför sig på den kvinnliga barnläkaren


Allvarligt.
Tror någon enda i hela världen, förutom barnets efterlevande, att barnläkaren på Astrid Lindgrens barnjukhus, medvetet och av ondska gav den lilla babyflickan en för hög dos, och alltså med berått mod dödade barnet?
Bitterhet, hämnd och förföljelse har aldrig lett till nåt gott i livet.
Åklagaren känns osmidig och djupt oansvarig som driver fallet utan medicinsk epertis bakom sig.
Förkorta lidandet för alla inblandade och stoppa omedelbart åklagaren i målet!


Expressen
SVT
SvD

"Sverige, ett av världens rikaste länder"


Politiskt Inkorrekt publicerar varje dag sanningar som Sveriges makt- och mediaelit är blinda för.
Idag ett fullkomligt översiggivet brev från ung, blond, svensk mamma och egen företagare i en tidigare idyllisk norrlandsstad.
Mitt råd till brevskrivaren; skriv öppna brev, bombardera ansvariga politiker, kräv svar och raka ärliga förklaringar. Om och om igen!

Det stör mig till vansinne att när det gäller omhändertagande av alla andra utom gamla, sjuka, funktionshindrade, arbetslösa, och skolor så pöser sig Sverige överläget och arrogant med att vara som pojken med guldbyxorna.
Miljöpartiet idag: "Som ett av världens absolut rikaste länder är det vår skyldighet att agera och ge stöd till utsatta."
??????
Vilka?
Expressen

Svensk politik idag är som en påse....


Bästa ledaren idag Helsingborgsdagblad:
"Det börjar kännas angeläget att svensk politik handlar om något annat än personfrågor, vem som ska leda och vem som ska avpolleteras.

Frågan är ju trots allt vilket samhälle vi ska leva i åren framöver, hur det ska gå med vården tryggheten, skolan, jobben och miljön.
Partierna bör samla sig till större tydlighet kring vad som är offentligt ansvar och vad som är privat."

Jag riktigt känner hur ont det gör skattepengarna forsar mellan fingrarna på oss.
Medan den ene politikern efter den andre glatt poserar, i hopp om att få makten.

Spegel, spegel på väggen där...


Skånskan idag:
-"Forskning visar att vi tycker i princip samma om vilka personer som är attraktiva och vilka som inte är det. Det gäller i alla kulturer. Forskare har också visat att attraktiva behandlas bättre än oattraktiva. Det kan handla om allt från att bli bemött i en butik till om en arbetsgivare ger dig jobbet du sökt.

- Det vackra yttre är kopplat till bra personliga egenskaper, även om vi bara fantiserat om att ett sådant samband existerat. Det motsatta gäller för oattraktiva personer."
Nja tror att ybervackra bara gör många andra väldigt osäkra.

Vi envisas ju också med att hävda att skönhet kommer inifrån.
Därför är min egen teori att det möjligen är så att vi är mer intresserade och välvilligt inställda till snyggingar de första sekunderna.

Tills människor öppnar munnen.
Det som kommer ut från munnen gör utseendet fullständigt ointressant.

Pluttens Gyllene Snitt: Skönhet är matematik

Här kommer, här kommer, här kommer Lena Sundström....



DN har en artikel där TV4as stormästarvinklare, Sundström, sänder sina lätt förutsägbara signaler.
- I Sverige har SD sedan de kom in i riksdagen kommit att marginaliseras.

Lena Sundström, har på riktigt skrivit en bok som heter ”Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar.”

Bara för modiga


Forex har gjort en undersökning som säger att sju av tio svenskar kommer att resa utomlands 2011.
Men miljöpåverkan, krig, översvämningar, tsunamis, vulkaner, jordbävningar, terror, självmordsbombare, pirater, oljekatastrofer, hajar, maneter...
Inget som avskräcker??

Om man ska låta åtminstone hjärtat va med kan man flyga till London, och ta en guidad tur med Londons hemlösa.
En oförglömlig och alternativ sightseeing, som ger inblick i gatornas verklighet, i de orättvisa samhällsskikten, både historiska och nutida. En utmanande upplevelse som ordentligt skakar om fördomar mot hemlösa, som fastnat i sin situation och hindrar dem från tillgång till vårt sociala, kulturella och ekonomiska liv.

Eller paraplydrink vid poolen?

Här finns skydd! När kommer du, Kadaffi?

Kadaffis BFF



I ett tal i tisdags anförde Venezuelas president Hugo Chavez att det är kapitalismen som utplånat tidigare liv på planeten Mars.

Jag tror att Kadaffi och hans best friend forever, vilddjuret Chavez, har mycket gemensamma livsfilosofier, som de kan sitta där i palats Miraflores i Caracas och pockulera om.

SvD

onsdag 23 mars 2011

Oj, vad modigt. Typ.


Resumé skriver att imorgon drar kändistidningen S igång sin megakampanj. Kampanjen innefattar bland annat tv-reklam, helsidor i print, skyltar i tunnelbanan, en specialutvecklad skvallerapp, webbannonser och butiksställ.
– Vår målsättning är att folk ska våga läsa S på tunnelbanan utan att tycka att det är skämmigt och konstigt, säger Agneta Ljungman, marknadschef.

Jag trodde S var en tidning.
"Skämmigt och konstigt", "våga läsa på tunnelbanan"??
Har dom lagt i en pruttkudde?

Wide (?) open.


Medborgarna i USA tvingades ställa upp med hundratals miljarder dollar till banker som fick statligt stöd under finanskrisen.
Nu står det klart att den amerikanska högsta domstolen tillåts offentliggöra vilka banker det var.
Högsta domstolen???
Vadå?
Är det en statshemlighet vart medborgarnas pengar går?

Rakt(?) på med Jerzy Sarnecki,


Aftonbladets Karin Magnusson frågar en av forskarna om den stora studien om vad kriminalitet beror på:
-"Varför envisas ni kriminoloer med att se invandrare som en homogen grupp? Varför inte dela upp dem enligt tidigare nationalitet? Vi är många som känner oss diskriminerade av detta faktum för vi framställs som dåliga människor när sanningen är helt annorlunda."
J S´s svar:"Det är en bra fråga och ett bra påpekande. Vi använder den terminologin därför att det är den terminologin som används vanligtvis i debatten."

????????????????????????????????????????

Eller hur.
Det vet vi alla svenskar också.

SVT
PI

Handelsbanken tror att den som har mest pengar


när han dör vinner.
Höjningen av styrelsearvodena godkändes av årsstämman med mycket stor majoritet. Den innebär för ordförande Hans Larssons del ett lyft från 2,35 till 3,0 miljoner kronor om året.

Senare i veckan håller övriga banker årsstämmor.
För dom vill också vinna.

VA

Jag sätter en bra beskattad slant på....


....... att Vattenfalls styrelseordförande Lars Westerberg inte kommer att dömas för brott.

Riksenheten mot korruption inleder en förundersökning med anledning av att Vattenfalls styrelses fallskärm på 12 miljoner kronor till förre vd:n Lars G Josefsson.
Brottsrubricering är "grov trolöshet mot huvudman".

SvD

Men.
Det är ju ingen vanlig liten småtjyv.

Sydsvenskan SvD nyhetskanalen energinyheterna trelleborgsallehanda VK

Hagalna människor.


Niclas Ericsson om Transpersoner på Newsmill.
-"KD måste acceptera att män kan föda barn."

Rätta mig om jag har fel.

Att vara hona är att man kan föda barn.

Att vara hane är att man kan befrukta en kvinna, i en process mellan könsceller och ägg.

Att vara kvinna men vilja bli man, fine.
Men att då vilja behålla den kvinnliga egenskapen och gudomliga möjligheten att ge liv åt ett foster inom sig, då är man ju fortfarande kvinna.
Går detta ihop förnuftsmässigt och känslomässigt nånstans?

Min mamma skulle säga "somliga blir aldrig nöjda" eller "mycket vill ha mer."

Solen är verkligen obarmhärtigt obarmhärtig idag.

Är Fredrik Reinfeldt Sveriges fegaste politiker?


-Det är mycket märkligt att stora företag inte ser sitt eget bästa. Här har vi över 400 000 muslimer som lever i Sverige och som rättrogna muslimer vill de ha sitt halalkött. Det finns ju en efterfrågan och pengar att tjäna, men många tar inte tillvara på det på grund av okunskap eller i värsta fall fördomar.

Att se till att det finns utrymme för bön på arbetsplatserna och att inte i onödan skapa förbud för att få använda huvuddukar om det inte är direkt olämpligt, är exempel på enkla insatser för att minimera värdegrundskrockarna, säger Fredrik Reinfeldt.

Att Fredrik Reinfeldt har så levande och starka synpunkter på hur Sverige och svenskarna måste anpassa sig efter invandrarna är märkligt med tanke på att motsatsen, att förmå invandrare att anpassa sig till sitt nya land och sina nya landsmän är ett absolut inkorrekt no-no.
Märkligt är också att moderaterna placerar integrationen nederst på sin agenda.
Och att så hjärtligt bejaka vissa, men inte våga knysta om andra, baksidan av värdegrundskrockarna.

SvD

tisdag 22 mars 2011

No, No, No I don´t want


the old-chum Black-Pete.

No, No, No, I don´t want


the afroamerican-Petter!!

DN Expressen

Non, Non, Non, je ne veux pas....


le Petter Noir!!

SvD

Äntligen.


DN skriver idag: "S vill straffa sexköp utomlands."
Just när hela svenska folket sen månader otåligt väntar, längtar, suktar och trånar efter att få minsta lilla nys om vad nya partiledaren har för viktiga frågor, prioriteringar, visioner och mål för Socialdemokraterna, då kommer det som ett brev på posten!

Robinsonplankan för hundar?


Huset fullt av hundar heter ett nytt TV-program om hundlängtande familjer som får besök av sex olika hundar i en vecka, och väljer sen den hund som passar dem bäst.
MEN.
Djurskyddet Sverige har kritiserar programupplägget, det sociala spelet, mobbing och utfrysning.
- Hundar kan inte, till skillnad från vuxna människor, frivilligt välja att delta i en dokusåpa där man blir utröstad.
För Helmer blev sista tiden i familjen en mardröm, han försökte charma, vifta, kela, bära och lyda inte pakta med nån och ändå - både han och brorsan rök.

Hur kan vuxna människor ägna sig åt att mobba sina medhundar??!!!??!!
Björn torrt: Det blir alltid så konstigt när människor tror att hundar är människor.


SvT djurskyddet

Svenska freds.



Sverige måste stoppa Kadaffi med diplomati, menar Anna Ek på Svenska freds och skiljedomsföreningen.


TV4nyheterna

Hopp är gratis.


Hamid Karzai är mycket kritisk mot den internationella styrkans säkerhetsansträngningar, och meddelar att Afghanistans egna säkerhetsstyrkor tar över ansvaret för sju regioner i landet från och med juli.
Bland områdena som afghanerna ska ansvara för finns tre provinser och fyra städer.

På listan finns bland annat den oroliga Helmandprovinsens huvudstad Lashkar Gah. De afghanska styrkorna tar också över ansvaret i Mazar-i-Sharif, där största delen av de svenska soldaterna tjänstgör.
Uttalandet är första steget till en lång process som avslutas med det fullständiga tillbakadragandet 2014.

-Beslutet om överföringen tillhör det afghanska folket, och därför hävdar vi nu vår rätt att avsluta detta blodiga krig." sade Karzai, under en medaljceremoni för den afghanska miiltären på Kabuls flygplats.
-"Vi måste ta detta land till fred på vilket sätt som helst!"
Oj.

Vilket sätt som helst?

Understatement: "Överföringen kommer att bli ett avgörande test på afghansk styrkas potential att leda landet."
Fast gladast är nog - jag!

aftonbladet
Åbo underrättelse SvD the west

Käraste Charlotta, din dag idag - hurraaaaaaaaa!




Från en apa till en katt - you are the greatest, grattis, grattis, grattis!

Plutten är orolig för mig.


Plutten: "Måhända en personlig fråga men blir du inte lite skraj av allt sömnknatande, om det nu sker frekvent? En kontroll-freak som jag skulle inte gilla situationen. Har gått i sömnen en gång vad jag vet och då packade jag om hockeytrunken!
PS Kom på att sömngångeri kan ju öppna upp nya spännande möjligheter. Vad sägs om att bli en kvinnlig motsvarighet till gentlemannatjuven Arséne Lupin? Kan se löpsedlarna framför mig "Caprice-Classictjuven i farten igen. Länsade Riksbanken i natt. Polisen maktlös" Och om du skulle åka fast så skulle ju straffet, om något, troligen bli milt. Det kan det väl vara värt att få bli intervjuad av Skavlan eller? ;-) DS"

Ha-ha-ha-ha, Caprice Classic-tjuven!!! Det vore nåt att gäcka omvärlden med. Straffen blir mycket riktigt minimala, minns bara mannen uppe i norr som tog sig sovande in till ett gift par, squeeezade in sig mellan de sovande tu och började samlaga sig med kvinnan. Inte vet jag vad kvinnan tänkte. Att det var maken? Att man får passa på? Inte vet jag vad maken tänkte där i sänghalvan? Hon känns lite luden, men hun låter ju som om hon har det bra?
"Älskaren" slapp straff, för ingen kan bevisa att han inte sov.

För mig är det mer bekymmer än nöje, även om jag inte är kontrollfreak. Jag lägger ju mig, säger gonatt, gonatt och undrar vad ska jag hitta på inatt?
Det är ju inte så att det finns några begränsningar av möjligheterna - det fattar ju alla som drömmer!

Men sålänge jag flög och låg hela mitt liv på hotell, var jag tvungen att ha ett knep.
Och nu ska jag avslöja mitt knep för dig, Plutten; jag tog ett skärp, band fast ena foten hårt vid något, ett bord till exempel.
Det var inte så bekvämt.
Men inte ens Classic Caprice-tjuven kom sovande ut genom en hotelldörr eller ett hotellfönster med ett bord runt foten.
Fast inatt var Björnen hemma, så det har varit ovanligt händelsefattigt här. Han är enorm på att i halvsovande tillstånd slänga ut högerarmen likt en tågspärr när det ska till och beges sig ut på vandring.

Ni missade väl inte SVT2s dokumentär igårkväll?


19:30 Spelet bakom kulisserna - om valet av ny partiledare för Socialdemokraterna. En nyhetsdokumentär om spelet och processen bakom valet av ny partiledare för partiet. Om de olika falangernas åsikter och om skillnaderna mellan storstad och landsbygd. Reporter Kiki Bek.
Efter att ha sett det programmet så ryser jag. Och inser att min blogg om Göran Persson och Dödskyssen, nedan inte var vad man kan förvänta sig av en bloggerska uppe på tårna. Som jag beskrev situationen var fel.
En västanfläkt.
Ett intet.
Mot det verkliga scenariot.
Förlåt mina underdrifter, ska inte hända igen.

måndag 21 mars 2011

Lyssna, lyssna..........musik.....:


"År 2011 inträffar vårdagjämningen den 21 mars kl 00:21 lokal tid i Sverige."

Gangster-Sverige.




Hur ska man fajtas mot oegentligheter och skurkfasoner när det är makten som är själva camorran och svindlarna.
Jag vill se ansvariga, jag vill se åtal, huvuden rulla, och en ny mänsklig och överlevbar strategi för stora och små företagare, när det förekommer solklara brott mot kommunallagen.
Läs SvD, men sätt först på säkerhetsbältet.

Sedan januari 2007 säljer enmansföretagaren Pontus Göransson korv från en vagn på Avenyn i Göteborg.
I början av varje år har han fått en förskottsfaktura från kommunen för dess kontroll av livsmedelshanteringen. Men kommunen har inte utfört en enda kontroll sedan han startade företaget.
Därför krävde han pengarna tillbaka. Men istället för återbetalning beslutade kommunen om en extra stor kontroll.
Enligt kommunen tog operationen sammanlagt 16 timmar och 20 minuter. Tio timmar ägnades åt möten och planering inför kontrollen av korvvagnen (som mäter 90x90x50 centimeter). Själva kontrollbesöket tog en timme och 20 minuter.

I Helsingborg driver krögaren Per Dahlberg två restauranger och ett café. Han betalar cirka 40000 kronor per år för den kommunala tillsynen av alkoholservering. För det får han ett tillsynsbesök per år och serveringsställe. Besöken varar mellan en kvart och en halvtimma.

Pontus Göranssons och Per Dahlbergs fall är bara några av överbetalningsfallen i mängden. Enligt Livsmedelsverket betalade 43 procent av Sveriges livsmedelsföretag 2009 för kontroller som inte utfördes.
Pontus Göranssons och Per Dahlbergs fall tas nu till domstol.

Således, kommunerna debiterar, håvar in utan att lyfta ett finger.
Protesterar du mot bluffakturorna, får du "påhälsning".
Den kan bli extremt dyr, eller så ryker hela ditt livs satsning på eget företag, men så går det för uppkäftiga.
Mitt framför ögonen på det svenska rättsväsendet.

Skärgårdsbryggan

Det är priset jag får betala,


för mellofestivalen.
Det börjar redan när jag borstar tänderna:
"...oh, my God, oh my God, what a beautiful surprise....oh my God, oh my God...what a beautiful surprise.....Oh my God, oh my God...."
Sen sitter den där. Som smäcken, heeeeeela dan.
Jag kan inte mer av texten, det blir väldigt enformigt, jättetjatigt, men den försvinner inte.
När jag minst anar det dyker den upp igen: "...oh, my God, oh my God, what a beautiful surprise....oh my God, oh my God...what a beautiful surprise.....Oh my God, oh my God...."
Jag ser the moniker vandra framåt med lyckokliv, byta kavaj och gestikulera vilt, och har verkligen fått en överdos av min favorit till slut.
Så jag kämpar för att byta, för att överleva.
Så: " .....in the club.....in the club.....in the club....in the club......"
Nerköp.

Inatt jag drömde.


I helgen har jag varit gräsänka, utan man och hund, och alltså inte haft den sovande maken, och sömngångarstopparen, i sängen bredvid mig.
Dagen ägnade jag åt att fundera på olika sätt att svälta mig för att slippa gömma mig i vassen den i slow-motion annalkande sommaren.
Bestämt lade jag nog ner överdrivet mycket mentalt fokus på detta framtida projekt som innebar att inte inta något ätbart överhuvudtaget.
Gick och la mig - hungrig, löste korsordet -hungrig, läste boken - hungrig och somnade gott - hungrig, i min ensamhet.

Sovande stod jag vid diskbänken i köket, dit jag tagit mig ålande efter att i drömmen ha fallit i djup och förvirrad coma av långvarig svält.
Fortfarande sovande pressade jag i mig massor med runda, smala, långa chokladfyllda Caprice-classic glasslex, för att snabbt få upp den "dödligt frånvarande blodsockerhalten".......

Sen vaknade jag.
Där.
Med munnen full.

Den sällsynta sanningen har mist en av sina främsta kämpar.


PI, Politiskt Inkorrekt, har drabbats av en stor tragedi. I veckan som gick avled deras chefredaktör Gustaf Janson, helt oväntat efter en kort tids sjukdom.
Smärtan över att ha förlorat en lojal vän och drivande kollega är för Gustavs familj och alla de PI-inblandade gränslös.

PI är idag ett fenomen med drygt ca 55 miljoner sidvisningar bara det senaste året. Etablissemanget hatar PI men läser den varje dag, det är ett gott betyg.

Som otröttlig sanningssökare ocgh född whistle-blower, kommer jag själv att i all framtid minnas Gustav Janssonns seriösa kamp för den sällsynta och oförfalskade sanningen och det fria ordet. Med ödmjuk respekt och tacksamhet.
Förlusten är omätlig för fri press i Sverige, och för oss vanliga människor som äntligen fått en rak och öppen kanal, långt, långt från det tillrättalagda och förljugna.
Måtte PI fortsätta Gustav Janssons oförtrutna arbete med att vara en varnagel i ögat på svensk media och våra "korrekta" politiker.
Bättre kan Gusat Janssons minne inte vördas.

Se till mig som liten är.


När bomberna faller över Libyen trappas propagandakriget upp, Kadaffi använder nu 10-åriga barn som mänskliga sköldar för framstå som populär.

Det ligger en enfaldig desperation i att idioter vädjar till vårt innersta med hjälp av barnen. Beprövad metod i skilda propagandasammanhang, vi har sett Sadam Hussein, TV4as Lena Sundström, och nu Kadaffi. Lika iskallt och äckligt motbjudande varje gång.



Aftonbladet

söndag 20 mars 2011

Vapenvila.



- there is no cease fire...you are being played like a cheap violin....­kaddiffi is trying to cover his butt.

- Varning för Göran Persson.


Efter mygel, skitsnack konspirationer och bakomryggenattacker fick (S) sin nya partiledare, Håkan Juholt, allmänt kallad "fem-i-tre-ragget".
Nu bevittnar vi akt två av detta drama, Den stora utrensningen, utstötning av verkliga och inbillade fiender och Icke-Juholt/Jämtin-välvilliga.
Så; Exit: de forna partiledarkandidaterna Östros och Johansson.
Och Entré: Pagrosky, Palm och Damberg.
Det ser åtminstone på papperet ut som om det kan finnas möjlighet för friaren Ohly, som från knäläge säljer in sig själv i Expressen idag, och lovar att tillsammans kan de rädda Sverige.

Det enda Juholt/Jämtin ska sky som pesten, om vi får tro Leif GW Persson, är Göran Person.
Se bara hur illa det gick för Mona Sahlin som fick den perssonska dödskyssen i valupptakten, och titta på Östros som dödskysstes mitt i den hetaste partiledarkampen.

Expressen aftonbladet SvD DN

Their royal highnesses.



Ekots lördagsintervju hade fått audience h,os moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten. Samtalet började hetta till om moderaternas upphöjda förhållande till sina mycket hemliga partibidrag, kan detta smussel möjligen tänkas leda till korruption eller rent av misstro hos de egna medborgarna?
Från arrogansens högsta höjder kom det kallsinniga och avmätta svaret:
-"Vad är det du försöker insinuera?"

Fy fan vad vi e bra, eller.....?



De svenska hushållen är förmögnare än någonsin tidigare — främst tack vare den senaste tidens börsuppgång.Nu är hela tappet efter finanskrisen 2008 återhämtat, säger SEB:s privatekonom Gunilla Nyström.
– Men man ska komma ihåg att förmögenhet är ojämnt fördelat. Tar man bort de 100 rikaste i landet ser siffrorna helt annorlunda ut.

Minst sagt. "Tar man bort de 100 rikaste....." Jamen det var väl en sjuhelvetes tröst.


Här några reaktioner från verklighetens folk:
1....och de fattiga är fattigare än någonsin!! >Nisse
2 Näää, så less denna jävla orättvisa!!! Vi jobbar livet av oss, och vem får lönen???? Ja,inte vi!! Och stackars människor som är i försäkringskassans klor, o de som är i fas 3, jävla Sverige!!!! Men "tur" att de ledande får det bra!! FIIIII FAAN! Skämmes!!! >C
3 Haha, jag är fattigare än någonsin tidigare. Fast dom lägre skikten i samhället har inte fått det bättre, men trevligt för dom som redan hade det hyfsat välställt med villa och bil och hela köret >Någon
4 Jisses! Ja dom omfattar inte mitt hushåll som ensamstående med tre barn. Här skriker vi snart över toalettpappret. Klass skillnaden syns i skolan. Ungar skryter om sina 3000 kronors jackor. Barn undrar varför vi inte har råd. Skriv i stället om den dolda fattigdomen >wicca1
5 Det var det knäppaste jag läst. Jag är fattigare än fattig. Sluta upp att skriva sånt här som sårar oss som är fattiga. Ett bra sätt och visa hur vi fattiga är i utanförskap för inge vill känna vid oss. >Eva

Har ni räknat på el och bensin och stigande bo- och matpriser? Och ränta på det? Det känns bra jobbigt att vara såhär rik.


NSD
DN

En strimma av hopp?


Hoppfull utveckling vid Fukushima, står det i GP.
Radioaktiva ämnen har upptäckts i både kranvatten och livsmedel nära kärnkraftverket Fukushima i Japan. Ändå är tongångarna nu mest positiva – ström kan kopplas till verkets reaktorer redan på söndagen.

Man får leta mycket mycket länge för att hitta en strimma, en skymt, en glimt, en aning, lite, lite tillstymmelse till tillförsikt i ett veritabelt dödsrike.
AftonbladetExpressen Herman Lindqvist SvD

Såg ni supermånen inatt!


Ser ni största solen idag!
Vi människor är rika.

Men konspirationsteoretiker har i samband med supermånen varnat för en rad naturkatastrofer, som jordbävningar, stormar och tsunamis. Några katastrofer till följd av en ökad dragningskraft fanns det dock inga rapporter om på söndagsmorgonen, skriver DN.

Hmmmmm, det verkar som om den klockan gick lite före.