måndag 21 mars 2011

Inatt jag drömde.


I helgen har jag varit gräsänka, utan man och hund, och alltså inte haft den sovande maken, och sömngångarstopparen, i sängen bredvid mig.
Dagen ägnade jag åt att fundera på olika sätt att svälta mig för att slippa gömma mig i vassen den i slow-motion annalkande sommaren.
Bestämt lade jag nog ner överdrivet mycket mentalt fokus på detta framtida projekt som innebar att inte inta något ätbart överhuvudtaget.
Gick och la mig - hungrig, löste korsordet -hungrig, läste boken - hungrig och somnade gott - hungrig, i min ensamhet.

Sovande stod jag vid diskbänken i köket, dit jag tagit mig ålande efter att i drömmen ha fallit i djup och förvirrad coma av långvarig svält.
Fortfarande sovande pressade jag i mig massor med runda, smala, långa chokladfyllda Caprice-classic glasslex, för att snabbt få upp den "dödligt frånvarande blodsockerhalten".......

Sen vaknade jag.
Där.
Med munnen full.

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-21 12:50

    Råttfällor i kylskåpet gör susen...

    SvaraRadera
  2. Äsch, det är långt till sommaren, ät allt du gillar, bara mindre, ta aldrig om och gå ut ofta med hunden helst innna frukost med första rundan, gärna i 40min-1 timme.Därefter smakar en nyttig frukost med kaffe gudomligt. Vänta 20 minuter efter att du ätit upp första portionen, jag lovar att du förmodligen inte är hungrig då. Du kommer gå ner, sakta men säkert och slipper få blodsockerfall. Frukost, mellanmål, lunch, mellamål och middag. Inga problem, ta gärna en mindre tallrik än normalt och se till att du fyller halva tallriken med goda grönsaker.

    Och en kvinna som inte längre är purung behöver inte vara trådsmal, helt okey att vara lite yppig.
    Vassen är till för fåglar, våga vara en yppigare förebild som motvikt mot tidningarnas retuscherade bilder.

    Marie

    SvaraRadera
  3. Bra tips, Marie, fast om jag ska äta både i vaket och sömngående tillstånd som inatt, då har jag inte en chans. Jag kan försöka kontrollera mig när jag är vaken, men när jag sover då går det baske mig inte....

    SvaraRadera
  4. Om du äter när du är vaken behöver du inte äta när du sover.

    Jag tror du klarar detta galant. Ät lite mindre ofta och ät gott.

    Livet är för kort för att svälta sig. Men man äter gärna för mycket och fel om det går för lång tid mellan intagen. TEsta i en månad får du se.

    Byt tallrik! och äta oftare

    Jag tror på dig både i vaket och sovande tillstånd.

    Marie

    SvaraRadera
  5. Måhända en personlig fråga men blir du inte lite skraj av allt sömnknatande, om det nu sker frekvent? En kontroll-freak som jag skulle inte gilla situationen. Har gått i sömnen en gång vad jag vet och då packade jag om hockeytrunken!

    /Plutten

    PS

    Kom på att sömngångeri kan ju öppna upp nya spännande möjligheter. Vad sägs om att bli en kvinnlig motsvarighet till gentlemannatjuven Arséne Lupin? Kan se löpsedlarna framför mig "Caprice-Classictjuven i farten igen. Länsade Riksbanken i natt. Polisen maktlös" Och om du skulle åka fast så skulle ju straffet, om något, troligen bli milt. Det kan det väl vara värt att få bli intervjuad av Skavlan eller? ;-)

    DS

    SvaraRadera