måndag 21 mars 2011

Den sällsynta sanningen har mist en av sina främsta kämpar.


PI, Politiskt Inkorrekt, har drabbats av en stor tragedi. I veckan som gick avled deras chefredaktör Gustaf Janson, helt oväntat efter en kort tids sjukdom.
Smärtan över att ha förlorat en lojal vän och drivande kollega är för Gustavs familj och alla de PI-inblandade gränslös.

PI är idag ett fenomen med drygt ca 55 miljoner sidvisningar bara det senaste året. Etablissemanget hatar PI men läser den varje dag, det är ett gott betyg.

Som otröttlig sanningssökare ocgh född whistle-blower, kommer jag själv att i all framtid minnas Gustav Janssonns seriösa kamp för den sällsynta och oförfalskade sanningen och det fria ordet. Med ödmjuk respekt och tacksamhet.
Förlusten är omätlig för fri press i Sverige, och för oss vanliga människor som äntligen fått en rak och öppen kanal, långt, långt från det tillrättalagda och förljugna.
Måtte PI fortsätta Gustav Janssons oförtrutna arbete med att vara en varnagel i ögat på svensk media och våra "korrekta" politiker.
Bättre kan Gusat Janssons minne inte vördas.

8 kommentarer:

  1. Ja det är tungt nu. Våra tankar går självklart till Gustafs närmaste i denna tunga sorg när någon går bort alldeles för tidigt.
    Har sett mina favoriter i bloggvärlden falla en efter en i ett allt för högt tempo. Kurt Lundgren,Weine Berg,Spikharry och nu Gustaf Jansson. Illa när sanningssägare som dessa är speciellt svåra att ersätta i den konsensusvärld vi har i journalistsverige.
    Jag hoppas verkligen att fler vågar träda fram.
    Se gärna Ingrid Carlqvist framträdande i Danmarks motsvarighet till vår Publicistklubb.
    http://www.youtube.com/watch?v=r3gs_MQp_38

    /HellBoy

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-03-21 15:21

    Läser i dösrunan på sajten:
    "2009 kom genombrottet. Den första posten om hallicken/direktören från Vejbystrand och de fyra-fem gängsexköparna som våldtog flickor slog igenom stort. Folk började upptäcka PI och resten är historia"
    Så det är min f d chefs kaprioler som blev rivstarten för PI. Det hade jag igen aaaaning om, även om det var på PI jag hittade domen, utan att reflektera något mera över källan...

    SvaraRadera
  3. Nämen, Thorsten! Va.....? En sån tillfällighet!
    Föll några pusselbitar på plats?

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-03-21 16:09

    Då gjorde dom det, bl a för att domen fanns (finns inte längre) på sajten. Men visste inte att det var PIs första stora grej. Men Sverige är en byhåla, alla känner alla o s v...

    SvaraRadera
  5. Har letat runt lite och hittat något riktigt bra vad det gäller sammanställning av statistik och humor i lika stora delar....kolla gärna in:
    http://affes.wordpress.com/
    I all bedrövelse kan det hjälpa att helt enkelt få sig ett gott skratt.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-03-22 07:59

    Hellboy: Är det ett skoskydd Reinfeldt har på huvudet?

    SvaraRadera
  7. "Hellboy: Är det ett skoskydd Reinfeldt har på huvudet?"

    Bilden härstammar från ett besök på ett halalslakteri.

    /Plutten

    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/har-finns-pengar-att-tjana_1649355.svd

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-03-22 22:12

    Plutten: på den här bloggen lär man sig verkligen nya saker hela tiden...

    SvaraRadera