måndag 21 mars 2011

Se till mig som liten är.


När bomberna faller över Libyen trappas propagandakriget upp, Kadaffi använder nu 10-åriga barn som mänskliga sköldar för framstå som populär.

Det ligger en enfaldig desperation i att idioter vädjar till vårt innersta med hjälp av barnen. Beprövad metod i skilda propagandasammanhang, vi har sett Sadam Hussein, TV4as Lena Sundström, och nu Kadaffi. Lika iskallt och äckligt motbjudande varje gång.



Aftonbladet

13 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-21 10:28

    Att jänföra en svensk journalist Du ogillar med Saddam eller Gadaffi är väl att ta i. Då gör Du samma överdrift som protesterna mot nedläggning av Husby vårdcentral, som Du med rätta angrep på den punkten för några dagar sedan!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-03-21 11:04

    Kadaffi ställer upp människor som sköldar rent bokstavligt. Han spelar helt kallt och cyniskt med oskyldiga människors liv. Det är en avgrund mellan detta och de ev. "pedagogiska känsloknep" som jag antar att Carina menar att reklamkanalen TV 4 gör via en av sina reportrar.

    SvaraRadera
  3. Ni tycks känna att vissa människor har rätt att föra propaganda med barn, men andra inte.
    Men min inställning när det gäller utnyttjandet av barn är grynhård.
    Människor som är oförmögna att nå fram med sina egna ord och dunkla syften, och istället låter ofrivilliga barn posera som offer, är cyniska, kallhamrade och väl medvetna om sina övergrepp.
    Oavsett syfte.

    Vilket naturligtvis inte har ett jota med överdrifterna i Husby att göra. Eller att jag ogillar en journalist som aldrig gör ett enda reportage utan privata vinklingar.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-03-21 11:40

    Inte fråga om att ha rätt eller ej att föra propaganda med barn, utan en fråga om proportioner och debattklimat!

    SvaraRadera
  5. Carina:
    Konstigt nog måste jag instämma i dina åsikter än en gång.Men vet du när denna nya form av "propaganda/journalistik" kom till Sverige ?? Jo,som så mycket annat av socialism,under Palmes tid.Tidigare hade jag enbart upplevt att man utnyttjade barn i USA,för politiska eller själviska familjetrick.Nu kom det med en gång till oss...Dagbarn frågades ut om deras åsikter i olika frågor,och man stt häpen och förundrande över deras politiska insikter...Nu är detta en vedertagen regel,att dessa 5/6-åringar,skall uttala sig om allt och inget !!!Det äcklar även mig,när man hör dessa små krysta fram,vad man lärt dem att säga till tanten i TV...

    SvaraRadera
  6. Mitt inlägg handlade om det avskyvärda i att utnyttja barn, Thorsten.
    Inte om jag tycker det är OK att utnyttja barn lite, eller ibland.
    Proportioner är mig likgiltigt när det gäller missbruk av barn.

    Debattklimatet? Är det Lena Sundströms, Kadaffis och Husseins egenfärgade och vinklade utnyttjande av barn som är antastligt, eller mitt uttryck för ogillande av detta missbruk?

    SvaraRadera
  7. Som när barnen fick komma till tals i programmet om SD efter 100 dagar i riksdagen....det är lika lågt som Glocalnet varje gång.....
    Att använda oskyldiga barn i sina egna högst privata syften är skamligt, vare sig det är i små sammanhang eller större.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-03-21 12:30

    Jag tror inte Lena Sundström skulle låta mig avrättas eller torteras om jag opponerar mig mot henne. Däri ligger skillnaden till de andra två potentaterna. Hennes program har jag för övrigt inga åsikter om, paller ej TV4 med sina evinnerliga reklamavrott som får mig att tappa tråden.

    SvaraRadera
  9. Thorsten:
    Du liksom övertecknad,har en förmåga att vinkla något gott,sett ur Carina´s inre,till sin spets.Men för att jag gärna vill vara kvar på marken,ser jag ingen större skillnad om Khaddafi utnyttjar oskyldiga i sin propaganda,eller om samma typ av indoktrinering sker i svensk STATS-TV (liksom Göbbels). I båda fallen sjuk journalistik,driven av inre fanatism.Därför helt jämbördiga...F.ö är Hellboy`s inlägg ett sådant typexempel....Men det finns åtskilliga andra,än värre i Sveriges förljugna vänstermedier.

    SvaraRadera
  10. Jag har inte nämnt ord som tortera och avrätta, de bara trissar upp debattklimatet.

    Jag skriver om mitt förakt för ALLA vuxna människor, och deras självpåtagna rätt att bruka barn för sitt eget högst privata syfte.
    Lika illa, oavsett vad, i stort som smått.

    SvaraRadera
  11. Tack, Lars och Hellboy.
    Tryggare kan ingen vara.

    SvaraRadera
  12. Kommer att tänka på sketchen med Sven Melander på skolgården.
    Vad är det som barn önskar sig mest i hela världen? Fred på jorden.
    Men flickan sa "fel" flera gånger, hon tänkte på godis, leksaker,pengar och "reportern blev mer och mer irriterad för han ville ha svaret. FRED PÅ JORDEN.
    Eva-Marie, ha det gott Carina

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-03-22 08:50

    Vill sbagt minnas Melanders sketch. Den är bra, barn ska naturligt få vara barn, det har jag aldrigt ifrågasatt, bara att jämföra ett äpple (en jornalist) med päron (två av historiens värsta diktatorer). Det är just därför att jag känner ett obehag när jag ser barn i (skol- scout- partiungdoms-) uniform!

    SvaraRadera