fredag 25 mars 2011

Lättare att se grandet i broderns öga.


Veronica Palm skriver idag på sin blogg om den ovillige finansministern.
Palm tror inte att Borg är ovillig alls, hon tror att det han verkligen vill, är att öka ojämlikheten.

På tal om att vilja.
Det är uppenbarligen lättare för S att ägna sig åt att uttala sig om vad andra vill eller inte vill. Än att berätta vad S själva vill.

4 kommentarer:

  1. Det är väl klart att man reagerar på att någon VILL skapa mer barnfattigdom och ökade klyftor mellan samhällsklasser samt mellan kvinnor och män.

    Socialdemokraternas politik står i förändring och kommer att presenteras närmare efter deras extrastämma.

    Under tiden är det väl klart att man ska kunna kritisera makthavarna för en i många människors värld destruktiv politik?

    SvaraRadera
  2. Ärligt! Så socialdemokrat du är, tror du verkligen att Sveriges finanminister VILL skapa barnfattigdom?

    Självklart ska partierna kunna kritisera varandra, men bakgrunden är givetvis att man HAR en egen politik att stoltsera med.

    SvaraRadera
  3. Hade han inte velat det, så hade han inte tagit beslut som riksdagens egen utredningstjänst varnat dem för. 80% av alla skattelättnader har tillkommit de 10% rikaste i landet.

    Så ditt resonemang kanske snarare kan funka så här:

    "Anders Borg vill överföra medel till den rikaste delen av befolkningen, men bryr sig inte om barn samtidigt blir fattigare."

    Bättre så?

    Vad gäller Socialdemokraternas egna politik så kan man väl bara se tillbaka på vilket parti som sett till att Sverige gick från ett fattigt land till ett rikt industriland med världens bästa sociala försäkringar.

    SvaraRadera
  4. Anonym:
    Jo,Sverige var fattigt liksom alla andra Europeiska länder,för c:a 100 år sedan.Skiljande från de övriga,vi slapp två världskrig...I det sista av dem,profiterade vi från alla de stridandes sidor.Pengar och rikedom följde i takt med uppbyggnaden efter krigen.Men inte har väl SOCIALISTERNA någon del i detta,bortsett från att man lurade/tvingade oss till att ATP-spara.Att man sedan stal stora delar av denna tvångskassa (256 miljarder SEK) i början av 90-talet..är ur mina ögon sett,inget att yvas över.När man ovanpå detta,inbjöd all världens olika folkgrupper i vårt socialsystem,förbättrades ju inte bilden.Men att sedan i "vår demokrati" 7 partier slår sig samman i folkvald riksdag,och fortsätter att slösa bort,det tidigare generationer byggt upp,måste väl vara unikt.För mig är och förblir socialismen och era paroler,sen länge döda...

    SvaraRadera