fredag 25 mars 2011

Here he comes!


Idag blir Håkan Juholt partiledare och han kommer att möta väljarna 2014 som ingen socialdemokrat gjort före honom. I ledningen för världens främsta maktparti, när det varit avskuret från makten längre än någonsin. Inte sedan Hjalmar Branting 1908 har Socialdemokraterna utsett en partiordförande utan regerings­erfarenhet.

Håkan Juholt beskriver sig själv:
"– Här är jag, en Åsa-Nisse, en bondlurk, en som bara kan lyssna på Elvis och har mustasch."

Europa, världen - här kommer S!



SvD

5 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-03-25 11:33

    Frågan är ju vem som kommer att få spela handelsmannen och smilfinken Lövkvist? Eulalia blir väl Jämtin och Klabbarpan Pagrodski? Så var vi tillbaka till 50-talets gamla Olympia i Borås där man kom in på sin första kvällsbio med skolmössan väl gömd innanför jackan. Och tråkigare underhållning kan man ju tänka sig. En film med stålmannen Björklund i huvudrollen t.ex. Eller en snyftare med familjehjälten Hägglund.

    SvaraRadera
  2. Ha-ha-ha, lät mig själv roas av den finurlige, men i grund och botten gode och rekorderlige, Åsanisse för ett tag sen. En handelsman och en smilfink blir nog inga problem att hitta!
    Jämtin/Eulalia behövs som motvikt till de allt för galna och kraftfulla pang-idéerna, men Jämtin/Eulalia och Palm/Kristin, två grälsjuka huskors, kräver nog sin Man av Åsanisse!!
    Möjligen kommer Juholt att få äta upp sin öppenhjärtliga liknelse om sig själv.
    Själv är jag glad. Politik ska vara roligt!
    Just nu känns det dessvärre som vi tittar på Titanic, starring alliansen.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-03-25 12:30

    Jag har sagt det förr, kandidaterna med låga förväntningar överraskar oft positivt, historien är full av exempel. Så jag ger Juholt en chans!

    SvaraRadera
  4. Damberg är handelsmannen med flicktycket.AEkberg

    SvaraRadera
  5. Ja men hela landet liknar allt mindre Knohult,som fått sitt namn efter KNOG.Nog därom,men när jag läste Ulf´s inlägg,kom jag att tänka på en av mina tidiga matinèer.35 öre i inträde och filmen var "Ali Baba och de 40 rövarna".Numera kan man gratis o.live åsè detta,i varje svensk småort...Tala om ändrade tider under en ynka generation !!! Aldrig kunde man väl då drömma om,att tillbringa sin ålderdom,bland dessa dåtida "filmhjältar !!!!!

    SvaraRadera