fredag 25 mars 2011

Säg är det konstigt att man längtar bort nån gång?


I en TV4-intervju framställer Anders Borg uppdraget som finansminister som en tung börda som han enbart gör av plikt.

Lena Mellin skriver: "Det är märkligt. Borg har ett av Sveriges mest inflytelserika jobb och varje dag går han dit av pliktkänsla. Inte för att det är roligt, intressant och stimulerande."
Men.....!
Det måste vara nåt slags kontamina-sammanblandnig här.
Varje gång man ser finansminister Anders Borg så strålar han!
Han är naturlig, vaken, med, levande, engagerad, sympatisk, förtroendeingivande, trygg, vis, ärlig, visionär, proffsig, kunnig, lättillgänglig, respektingivande och glad.

Det måste vara ett misstag, Lena Mellin talar uppenbarligen om statsminister Reinfeldt.

Expressen

4 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-25 10:34

    Att vara finansminister för det land som efter Norge och Luxemburg har Europas bästa statsfinanser - det måste ju vara roligt. Fast, å andra sidan var ju Norges tidigare Statsminister Kjell-Magne Bondevik tidvis sjukskriven för depression.
    Och Reinfeldt - han ser verkligen sorgsen ut för det mesta!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-03-25 11:18

    Borg kanske är som så många, många andra poliker, en strålande maskhållare. Han har tveklöst varit alliansens bästa kort, så försvinner han får Reinfeldt det svårt, för att inte tala om Maud Olofsson, som Borg fått rädda ansiktet på när hon varit ute och svamlat. Sedan ska vi ju inte glömma att det är Borgs agenda alliansen följt när det bl.a. gäller de sorgliga utförsäkringarna och en del andra nedrustningar som blivit följden av hans paradnummer, de många jobbskatteavdragen. Inte ens Borg har kunnat trolla fram det utrymme som skatteavdragen kostat. Och arbetslösheten bland framförallt de unga är fortfarande mycket hög. Och den skulle inte bli särskilt mycket mindre även om vi stängde våra gränser och skickade iväg alla som inte har fått sitt "Put". Så nog kan jag förstå om finansministern har svårt att sova, inte minst i dessa dagar med ekonomiska orosmoment som Libysk olja och japansk kärnkolaps.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-03-25 13:02

    Jag tycker att det blev fel med jobbskatteavdragen, Ingen pensionär, arbetslös eller sjuk hade missunnat de förvärvsarbetande ett mindre jobbskatteavdrag (säg 9000 om året, dock högst 5 % av inkomsten), 750/mån lika för det flesta är en rimlig delkompensation för omkostnader såsom busskort, lunch mm. Men den valda konstruktionen och den ständiga påökningen skapar ej försvarbara skillnader mellan dem med direkt inkomst och dem med försäkrat (sjukpeng, a-kassa) eller uppskjuten (pension) inkomst!

    SvaraRadera
  4. Thorsten:
    Uppskjuten lön...Ja,så kan man kalla det som blev kvar sedan "våra" ATP-kassor utsattes för landets hitintills störta rån...256 miljarder svenska kronor (på den tiden kronan hade ett värde)Nu återstår en struntsumma,som skall delas av allt fler...vilket innebär minskade fattigpensionärer årligen.Alla "nysvenska" ord och omskrivningar tycks inte hjälpa...Pensionärerna är och förblir de som grundlurats på tvångsparandet,sedan början av 60-talet....

    SvaraRadera