lördag 26 mars 2011

Helheten lyfts ständigt fram för att dölja oönskade delar av mångkulturen.


Thorsten Schütte sa angående mångkulturdebatten som ofta återkommer här hos mig
...
- "Jag orkar inte kämpa mot att hela tiden delar tas fram som representativa för helheten!"

Thorsten, du är verkligen tapper.
Vi som kämpar på "andra sidan" tycker oss ha samma mission, fast precis omvänt.
Jag ska försöka förklara:

Svensk media- och maktelit har bestämt över våra huvuden att mångkultur är fint, bara hootsy-tootsy, oproblematiskt och att alla svenskar ska vara tysta och glada och dela med sig av allt vi har, eller snarare hade.
De talar alltid, alltid enbart om "helheten".

Fast vi har alla ögon att se de "delar" som inte bara är happy-go-lucky.
När vi försöker berätta, förklara, diskutera, nå fram, få svar, resonera, visa, då sluter sig makten. Mångkulturen är god, punkt.
De kan visa upp hur många ömmande exempel som helst, men finns ALDRIG där för att se, förklara och fördöma ett enda av de groteska beteenden som tex PI skriver om dagligen.
Makt - och mediaeliten ser inte och hör inte oss som vill prata delar.
Inte svälja helheten.
Och OM dom ser oss, så säger dom åt oss att gå in i skamvrån för att vi är "rasister".

Vi blir fler och fler och fler som inte tänker finna oss i att bara leva i deras vävda drömmar av "den goda helheten". Som kräver rak ärlighet och ett medgivande om att mångkulturen också har negativa "delar", exvis när svenskar trycks undan i en oönskad minoritet, eller när vi inte lever efter samma juridiska lagar.

Att välja att bara titta åt andra hållet och låtsas att problem inte existerar, kommer aldrig, aldrig, aldrig att lösa ett enda problem.

Ingen enda människa i Sverige skulle drömma om att att säga: "Svensk skola är bra."
Och inte tillåta granskning eller problemlösning.

Så, Thorsten, vi kommer att kämpa, och jag har förståelse för att du inte orkar ta alla de debatterna, men du tillför så mycket annat!

16 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-26 10:45

    Många på den här sajten har invandringsfrågan som ett av sina huvudintressen, det är tydligt, och tyr sig även till det parti som har högst profil i denna fråga. För mig är den en fråga bland många andra, där mina ställningstaganden som ibland glad, ibland ledsen amatör bottnar i empati för människor som hamnat i kläm och i egna flashbacks från min tid som doktorand, då jag i flera år svävade i ovisshet om jag fick stanna i Sverige, där jag så snabbt slagit rot, vilket lämnade sina spår i mitt psyke. Min bakgrund som en blandning av fysiker, meteorolog och elkraftingenjör/järnväg gör att mitt huvudsakliga engagemang ligger på frågor som rör energiförsörjning, infrastruktur, klimat och ekologisk uthållighet och att jag tyr mig till det parti, MP, som jag anser som mest engagerat och framtidsorienterat i dessa frågor.

    SvaraRadera
  2. All heder åt dig Thorsten för du ser och står upp för "det goda" som finns överallt och som vi andra missar ibland. Jag uppskattar (faktist) din positivism och önskar ibland att jag kunde tänka mer som du.
    Tyvärr är mina erfarenheter med det mångkulturella samhället mest negativa och som fader till 2 barn vill jag inte se det samhälle vi alla tryggt vuxit upp i gå i motsatt riktning.
    Jag anser att det är ett stort experiment vi alla måste delta i och ingen vet hur det kommer att sluta. Mig veterligen har det mångkulturella samhället aldrig lyckats bli annat än ett splittrat,osolidariskt och hårt samhälle.
    Den som lever får se.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  3. Carina:Du glömde en viktig faktor i "nya Sverige"
    Rätten att kunna bemöta etablissemangets och den trogna pressens/mediernas mening...Varje försök därtill riskeras att hamna hos DO.Alltså liksom i inom jurydiken,omvänt bevisläge...
    Därför växer bloggar som din upp som svampar,när den yngsta generationen,nu i elfte timmen upptäckt vart vi är på väg...Kämpa på Carina,för det fria och ocensurerade ordet...

    SvaraRadera
  4. Ulf Hjertén2011-03-26 11:00

    Om man inte börjar med helheten är det lätt att fastna i detaljerna. Hur viktiga detaljerna än är så är de inte det hela.
    I livets vagga (skapelsen kallar jag det) var mångkultur något naturligt. Alltsedan vaggan har den funnits där. Människor, djur och växter har sedan spridits ut över hela jorden. Vi är sprungna ur en helhet.
    Därmed inte sagt - som ibland antyds - att människor i maktens korridorer, i media och kulturkretsar och politiska föreningar tycker att mångkultur är problemfritt. Vi som utgår från helhetssynen är minsann mycket medvetna om detaljsvårigheterna. Men trogna vår helhetssyn (livssyn hos mig) försöker vi bygga upp en harmoni som inkluderar.
    De avarter som funnits sedan vaggan och som också finns idag måste bearbetas och lösas. Det tillhör uppdraget som människa. Du har ofta talat om din mor i Landskrona. Jag kunde ha sammanfört henne med min mor i Flen för ett drygt decennium sedan. De hade säkert funnit varandra. Min mor hade mycket svårt för det främmande som hon upplevde skrämmande. Ända tills en sjukdom löste upp. Jag fick ta hem en läkare till henne och han råkade vara pakistanier och när han äntligen fick undersöka lyckades han bota mamma. Sedan dess var isen bruten.
    Vi kommer aldrig någon vart om vi förskansar oss bakom högre och högre barriärer. Det måste vi på båda sidor bli medvetna om. Det är bättre att krypa över och ner till varandra i skyttegravarna och dela med varandra. Det har jag sagt i många muslimska föreningar jag besökt och det försöker jag säga till mina nya SD-vänner? på denna blogg.
    Dialog är min väg. Jag känner ingen annan karta man kan orientera efter än den som har dialog som huvudväg.

    SvaraRadera
  5. Thorsten:
    Tror du att alla vi infödda i detta land,skulle ha ett så kallt hjärta...Naturligtvis ser vi också den nöd som råder runt hela jorden.Men i vårt bakhuvud finns en realitet,som säger att alla kan inte"räddas" till vårt land.Men vi erbjuder andra former av hjälp,i deras egna HEMLÄNDER.Vad gäller dina teser om energi,ekologi och framtid i ett decentraliserat samhälle,har detta inte ett dyft med MP att göra.(BORTSETT FRÅN ATT STÖLD NUMERA OCKSÅ ÄR LEGALT).Partiet som FÖRST av alla i Sverige tog upp dessa frågor var CENTERPARTIET.
    Gustaf Jonnergård,dåvarande partisekr.är mannen bakom denna nya rörelse..Att sedan CP med sina oförnuftiga val av ordf.genom åren spelat bort det hela är en annan sak...Men eftersom du är tämligen nyinflyttad i mina ögon,kan jag inte begära,att du skall ha vetskap om sakförhållandet.Personligen har jag en gång kämpat inom politiken,med tyngdpunkt på flertalet av de frågor som du nu anser höra hemma hos MP,men då för CP...MP fanns f.ö inte en gång,som parti vid denna tid,liksom som KD.

    SvaraRadera
  6. Ulf du skriver att "människor i maktens korridorer inte tycker att mångkultur är problemfritt." och att "Vi som utgår från helhetssynen är minsann mycket medvetna om detaljsvårigheterna. Men trogna vår helhetssyn (livssyn hos mig) försöker vi bygga upp en harmoni som inkluderar."

    Käre Ulf, förklara för mig:
    1. om ni inte tycker att mångkultur är problemfritt, då förstår inte jag det eviga tigandet och förnekandet inför folket.
    (jfr exemplet med skolan i bloggen)

    2 du säger "ni försöker bygga en helhet som inkluderar." I detta byggande av just inkluderande er helhet, väljer ni bort och exkluderar alla oss som ifrågasätter.
    Det är detta som gör ont.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-03-26 11:26

    Lars! Centerpartiet har såld sin själ, mycket av det som centern drev en gång i tiden (och som det ska ha all heder av) har MP tagit över. Och att nya partier uppstår och gamla tynar bort är väl snarast ett kännetecken för en levande och dynamisk demokrati. Och: jag har bott i Sverige sedan 82 och följt svensk politik och samhällsliv sedan mitten av 70-talet, så helt "grön" är jag inte. Och den tysksvenska dubbelexponeringen visar också att de politiska landskapen i dessa två länder blir alltmer lika varandra, på gott och ont.
    Nu drar vi till Uppsala, med medhavd middag, för att hälsa på min mors kusin, hon som betydde mest för mig när jag kom till det här landet!

    SvaraRadera
  8. Tack Carina, det var bra skrivet.Det är annars för mycket floskler som måste uttalas för att man skall vara politiskt korrekt. Det är tröttsamt, vi som har barn och lever mitt i "smeten" vet hur det är.
    Man kan undra hur stora skygglappar det finns!? KD utgav sig för att vara verklighetens folk, man tar sig för pannan.
    Politiker i ledande positioner tävlar i att ringakta och förminska vår kultur. Alla har en kultur UTAN just vi svenskar. Det ligger en hel kennel begraven.
    Eva-Marie Malmö

    SvaraRadera
  9. BRA skrivet Carina!
    Och eftersom vi fortfarande? har yttrandefrihet i landet vill jag drista mig till att inkomma med följande reflektioner i debatten.
    Är den folkhemska svenska kulturen i landet lagom, där normalitet och återhållsamhet länge rått på väg att släppa taget om sitt folk?
    Av det folkhemska återstår snart bara det hemska….


    Vi jämför gärna en samhällskostnad med hur många undersköterskor man skulle kunna få för samma summa.
    (En undersköterska tjänar kanske 20 000/m alltså ca 240 000 år. Detta MINUS skatt förstås!)
    Man läser däremot ALDRIG om hur invandrarfamiljer med stora barnaskaror klarar sin försörjning och vad de kostar samhället.

    Har en kompis som är en lycklig farmor till en treåring. Hennes son och svärdotter skulle gärna vilja ha flera barn, men de anser sig tyvärr inte har RÅD.

    Läser om familjen från Libyen med åtta barn som bor i en lägenhet strax utanför Stockholm.(Familjen i reportaget är orolig för släkten hemma i Libyen)

    Tänker att det är märkligt att vissa i vårt land ”har råd” med åtta barn och andra bara med ett?
    Hur klarar sig åttabarnsfamiljen?
    Tyvärr är det med största sannolikhet så att denna familj från Libyen har marigt med svenska språket och även religiösa preferenser som gör dem svåra att anpassa på vår arbetsmarknad, alltså är de arbetslösa. (Men det förstås, lite svart jobb kan ju förekomma, då det tydligen ? är tillåtet i vissa kretsar?)
    Så, hur klarar de sig? Jo, försörjningsstöd, barnbidrag, hyresbidrag mm. ger dem en tillvaro som vida överskrider undersköterskan ovan.
    Läser på socialstyrelsen.se, och på försakringskassan.se: om följande bidrag:
    Personliga kostnader per barn= ca 2 000/m = 16 000.
    Personliga kostnader sambo 5 120.
    Gemensamma hushållskostnader i kronor för ”bara” 7 st. medlemmar i hushållet 2 040.
    Barnbidrag (här beräknat enbart för 6 barn) 10 414.
    Alltså MINST en nätt summa på ca 35 000 netto i månaden + bosättningsbidrag till möbler mm. OCH kostnader för tandläkarbesök mm. mm.
    Vid pass 420 000 om året skattefritt alltså! Denna åttabarnsfamilj är inte ensam. Det lär finnas åtskilliga av deras kategori i vårt avlånga land.

    Jag tycket visst att vi ska hjälpa människor som har det svårt, humanitära insatser är ett gott tecken på civilisation, och i ett sådant civiliserat land vill jag gärna leva.

    Men med detta pengaflöde är vi inom en snar framtid inte längre ”ett av världens rikaste länder.”
    Och tänka bara hur mycket humanitär hjälp vi skull kunna bistå omvärlden med om dessa människor stannade i hemlandet? (Sen skulle de nog trivas bättre där, bättre klimat och med sin egen kultur och allt…)
    /Diskurs

    SvaraRadera
  10. Diskurs, dina öppna ögon beskriver vårt land.
    Återstår vårt dilemma: Vem ska bemöta, och stå till svars för denna ojämlikhet där helylle-svensken är förloraren?

    SvaraRadera
  11. Re:Diskurs
    På denna blogg brukar "Thorsten" säga att jag lyfter på hatten och går vidare...när det gäller vissa områden.I motsats till honom,stannar jag upp lyfter på hatten och bugar djupt,för dina kommentarer...Alltid aktuella och framför allt direkta.Därmed kan också de yngre genertionerna förstå ditt budskap,med eller utan socialistisk skolreform.Tack och fortsätt så..

    SvaraRadera
  12. Ulf Hjertén2011-03-26 14:37

    Jag tror att du Carina inte läste hela mitt inlägg. Du missade det jag skrev om att inte exkludera de som ifrågasätter. Jag försökte ju uttrycka motsatsen . Läs avsnittet om skyttegravar och dialog en gång till. Varför tror du att jag faktiskt är angelägen om en dialog med dig och dina nätvänner? Och när det gäller media och samhällsdebattörer i stort så menar jag att verkligt många medvetet jobbar med de problem som en mångfaldskultur innebär. Det finns undantag. Människor som inte vill se men de människorna finns på båda sidorna. Jag har ibland på fullt allvar sökt komma på var jag skulle skicka en halv miljon invandrare som inte integerats fullt ut i det svenska samhället. Frågat en god vän som är logistiker hur han skulle lösa frågan. Han var länge tyst och frågade sedan: I vilka ideologiska banor rör sig dina tankar? Ja, sa jag, tankarna är ju ingalunda nya. Det exklderande har under historiens gång kommit och gått i många hjärnor. Våra samtal på bloggen nuddar i sanning vid ett av mänsklighetens största frågor. Frågor som fanns redan före Kain och Abels konflikt. Därför är det inte fel att närma sig varandra försiktigt och inte heller något att skämmas för om man från båda sidor är lite skeptisk. Det kan vara tecken på respekt för varandra, respekt men inte rädsla.

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-03-26 18:35

    Lyfta på hatten och gå förbi - ett Luthercitat - är en återspegling av den insikten att man inte måste ha en åsikt i alla frågor och engagera sig överallt. Annars faller man isär. I stället får var och en engagera sig där man känner att man kan bidra och gör nytta bäst, i förhoppningen att olika personer har olika preferenser och därför inget område blir bortglömt!

    SvaraRadera
  14. Där sa du en bra sak Torsten. Jag är lite misstänksam mot dig men här sa du något som jag helt håller med om. Det gäller att hålla ihop sig och inte falla isär.

    Man måste passa sig så man inte springer åt alla håll samtidigt.

    Per

    SvaraRadera
  15. Ulf, jag upfattade inledningen och avslutningen i din kommentar som paradoxa, så det är möjligt att när jag väl uppfattat texten i början, inte var tillräckligt vaken för nyanserna i avslutningen. Förlåt, jag förstår nu vad du menar.

    SvaraRadera
  16. Thorsten Schütte2011-03-27 15:35

    Per: jag skriver rakt vad jag tycker och ha inga dubbla agendor, så Du borde inte ha någon anledning att vara misstänksam mot mig.

    SvaraRadera