måndag 21 mars 2011

Gangster-Sverige.




Hur ska man fajtas mot oegentligheter och skurkfasoner när det är makten som är själva camorran och svindlarna.
Jag vill se ansvariga, jag vill se åtal, huvuden rulla, och en ny mänsklig och överlevbar strategi för stora och små företagare, när det förekommer solklara brott mot kommunallagen.
Läs SvD, men sätt först på säkerhetsbältet.

Sedan januari 2007 säljer enmansföretagaren Pontus Göransson korv från en vagn på Avenyn i Göteborg.
I början av varje år har han fått en förskottsfaktura från kommunen för dess kontroll av livsmedelshanteringen. Men kommunen har inte utfört en enda kontroll sedan han startade företaget.
Därför krävde han pengarna tillbaka. Men istället för återbetalning beslutade kommunen om en extra stor kontroll.
Enligt kommunen tog operationen sammanlagt 16 timmar och 20 minuter. Tio timmar ägnades åt möten och planering inför kontrollen av korvvagnen (som mäter 90x90x50 centimeter). Själva kontrollbesöket tog en timme och 20 minuter.

I Helsingborg driver krögaren Per Dahlberg två restauranger och ett café. Han betalar cirka 40000 kronor per år för den kommunala tillsynen av alkoholservering. För det får han ett tillsynsbesök per år och serveringsställe. Besöken varar mellan en kvart och en halvtimma.

Pontus Göranssons och Per Dahlbergs fall är bara några av överbetalningsfallen i mängden. Enligt Livsmedelsverket betalade 43 procent av Sveriges livsmedelsföretag 2009 för kontroller som inte utfördes.
Pontus Göranssons och Per Dahlbergs fall tas nu till domstol.

Således, kommunerna debiterar, håvar in utan att lyfta ett finger.
Protesterar du mot bluffakturorna, får du "påhälsning".
Den kan bli extremt dyr, eller så ryker hela ditt livs satsning på eget företag, men så går det för uppkäftiga.
Mitt framför ögonen på det svenska rättsväsendet.

Skärgårdsbryggan

4 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-21 14:04

    Det här påminner om den tändande gnistan för upproret i Tunisien, där en arbetslös akademiker som försörjde sig med en grönsaksstånd till slut begick självmord i protest mot alla trakasserier från polisens sida.

    SvaraRadera
  2. Bra att du tar fram sådana exempel,Carina.Hela detta "genomdemokratiska" land utnyttjar de små och försvarlösa.Samtidigt föreslår man nu från M-sida,att det skall inrättas s.k skattefria zoner i vissa av de städer,som nu har "majoritet" av nysvenskar.Dessa skall därpå kunna driva handel utan skatt/alt lägre,än de redan etablerade ursvenska butikerna !!! Fullständigt horribelt hur man kastar ut de surt förvärvade skattemedeln,bara p.g.a sin misslyckade invandringspolitik !!!Att tala om rättvisa i "vårt" land är skurrilt...Vad skall de svenskar som konkurreras ut syssla med,sedan man tvingats stänga sina butiker ??? Som Thorsten brukar skriva,träder ju inte någon arbetslöshetsförsäkring in....för dem.

    SvaraRadera
  3. Thorsten:
    Ett stort tack för din information om "grönsakshandlaren" Då finns det trots allt ett litet hopp att något kan ske i Sverige.I den stad jag bor i,finns inget annat än "invandrade akademiker",som driver sådan handel på torgen...Om Fredrik & Co känner till detta,är det kanske grunden för de föreslagna "frihandelszonerna" ???? Men frågan är om vi "rebeller" får någon skyddsskärm av Danmark o.övriga NATO.....

    SvaraRadera