onsdag 23 mars 2011

Är Fredrik Reinfeldt Sveriges fegaste politiker?


-Det är mycket märkligt att stora företag inte ser sitt eget bästa. Här har vi över 400 000 muslimer som lever i Sverige och som rättrogna muslimer vill de ha sitt halalkött. Det finns ju en efterfrågan och pengar att tjäna, men många tar inte tillvara på det på grund av okunskap eller i värsta fall fördomar.

Att se till att det finns utrymme för bön på arbetsplatserna och att inte i onödan skapa förbud för att få använda huvuddukar om det inte är direkt olämpligt, är exempel på enkla insatser för att minimera värdegrundskrockarna, säger Fredrik Reinfeldt.

Att Fredrik Reinfeldt har så levande och starka synpunkter på hur Sverige och svenskarna måste anpassa sig efter invandrarna är märkligt med tanke på att motsatsen, att förmå invandrare att anpassa sig till sitt nya land och sina nya landsmän är ett absolut inkorrekt no-no.
Märkligt är också att moderaterna placerar integrationen nederst på sin agenda.
Och att så hjärtligt bejaka vissa, men inte våga knysta om andra, baksidan av värdegrundskrockarna.

SvD

14 kommentarer:

  1. Måhända driver han enbart sin familjebakgrund vidare i ett för honom främmande land.Läste vid något tillfälle att farfadern skulle vara en "mörkhyad" och mormodern en invandrad baltiska.På "Svensson´s" jobbgolv går denna "ras" under benämningen "gatukorsning".Som bekant faller inte äpplet...och han ser kanske som sitt livs mission,en sådan fortsättning i nya rekordinvandringen !!!Slutligen tror jag inte det hela har med feghet att göra,utan mer ett annorlunda osvenskt förhållande i tankebanorna.Men jag förknippar det på intet sätt med hans familjebakgrund.Snarare ett offer för den socialistiska skolreformen från 60-talet....

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-03-23 11:08

    "ras" "gatukorsning" Lars, det här är lågvattenmärken!

    SvaraRadera
  3. Thorsten:
    Betr.din anmärkning ovan,utgår jag från att du aldrig har haft förmånen,att praktisera på ett verkstadsgolv !!!Tongångarna där är annorlunda än på chefs-etagen..Huruvida det kan härledas till lågvatten,vet jag ej Thorsten..I dagens samhälle tycker jag det finns betydligt värre uttryck,som svordomar och könsord..Nog sårar sådana ord mer än "ras" o."gatukorsning"F.ö har jag ofta funderat över om Fredrik dagligen nyttjade Solariet,tills jag fick vetskap om hans familj...Men inte hellre detta mitt nya rön,kan väl tydas som lågvatten...Snarare en förklaring.

    SvaraRadera
  4. Jag håller med, "gatukorsning" är osmakligt. Det är många i bloggosfären som skriver snaskigt och lågt om Reinfeldts bakgrund.
    När det först började skrivas om det och en del trodde att Reinfeldt påverkas av sitt ursprung i sitt politiska värv, avfärdade jag det som obehagligt och larvigt.
    Men jag blir allt mer tveksam. Reinfeldt tycks ha "a chip on his shoulder". Mycket av det han säger i invandringsfrågan är varken genomtänkt eller balanserat. Annars tycks han ju väga orden på guldvåg.

    SvaraRadera
  5. Hej Carina!
    Även om jag inte hinner höra av mig så ofta ska du veta att jag läser din blogg nästan varje dag. Du har en otrolig energi och du tar alltid upp ämnen som är intressanta.

    Det som nu tvingade mig att ”fatta pennan” var ”Schüttes” kommentar: "ras" "gatukorsning" Lars, det här är lågvattenmärken!
    Lågvattenmärke? Snarare censur! Man får alltså inte ens yttra ordet?
    Rasism är väl om man anser att någon är mindre värd beroende på "ras" alltså etniska tillhörighet?
    Det finns mig veterligt ingen LAG som säger att jag måste gilla all värdens människor och deras seder och bruk? Märk väl: Det betyder inte att jag tycker att de är mindre värda på något sätt.
    Aldrig har det varit så obekvämt att ha en åsikt, att tycka något som inte stämmer med åsiktsförtryckarnas regelbok, de som definierar alla som inte tycker som dem som ondskans företrädare.
    Få mot många! Journalistkåren lär ha ungefär 4 % av svenskarnas förtroende. Ungefär lika stor är siffran för det politiska parti som de företräder. Ändå gör de sig till talesmän för allas åsikter.
    Hopplösheten apati sprider sig med hjälp av välviljans tyranner, Den dumma ”snällismens” blinda förnekande av alla fakta är snart den allenarådande tillåtna åsikten i landet.
    Men, finns det verkligen ingen gräns för åsiktsförtrycket? Kan inte denna utbredda försiktighet bli farlig för landets utveckling då solidariteten i samhället påverkas, ja ren av utarmas . Vem vill till slut ställa upp och betala?
    Är måttet rågat? Folk vågar knappt hissa flaggan av rädsla för att någon ska tro att de är främlingsfientliga.

    Toleransen, ”snällismen” och kravlösheten kommer att skapa verkliga rasister.

    Hälsning/Diskurs

    Ps.
    Landet är väl för sjutton inte i första hand något slags mångfaldscentral som är öppen för hela världen? Och, jag är banne mig ingen rasist om jag INTE anser att ALLA ska ha rätt att komma hit och ”ta del” av det skattefinansierade välfärdssystemet.

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-03-23 13:21

    Diskurs: Allt som inte är förbjudet är inte nödvändigtvis lämpligt. Hur kan det föra diskussionen framåt att reflektera över en statsministers "ras" ock kallar honom "gatukorsning". Diskutera sakfrågorna i stället!

    SvaraRadera
  7. Thorsten.
    Vet inte hur gammal du var när du kom till Sverige,men ordet "gatukorsning" såväl bland människor som bla.hundar,har åtminstone sedan mina första år på 30-talet,använts som sedonym för blandäktenskapens följder...Att detta på något sätt skulle vara nedsättande eller än värre,förstår jag inte...Mulatt,Kreol,Indios m.m är ju fullt vedertagna !!!Långt mindre har jag någon förståelse för att ordet "ras" på något sätt skulle anses olämpligt..I så fall får ju de svenska "besserwisserna" skriva om hela vår ZOO/ BIOLOGI enl.deras nysvenska språk.....Som f-ö knappast någon mer,förstår innebörden av...Vet du vad ordet Bastard,här i vårt land innebar ???Det ordet skulle jag aldrig använt om "vår statsminister"....

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-03-23 14:36

    Jag har svårt att se ordet "gatukorsning" som helt neutral i detta sammanhang. Och DNA-analys visar att, jämfört med de flesta djurarter, de genetiska skillnader mellan människor är så små att ordet "ras" här är vilseledande!

    SvaraRadera
  9. Ulf Hjertén2011-03-23 14:55

    Inte sedan 20 och 30 talen har rasbiologi väckt sådant intresse och startat så hetsiga diskussioner som idag och jag undrar varför? Varför väcker inte människa och gemenskap lika heta känslor? I kyrkan bekänner vi en enda jord och en enda kropp, ty alla får vi del av ett och samma bröd och det tycker jag är en betydligt trevligare utgångspunkt för en god dialog än gamla rasbiologiska idéer som i decennier samlat en massa damm och som borde få vara kvar i de mörka källarvalvens innersta gömmor. Vad gäller Fredrik Reinfeldt så är han Sveriges statsminister och det är som sådan han ska mätas. Vilken politik för han? Vilka medmänskliga avtryck lämnar han? Var hans förfäder befann sig för 400 år sedan är ganska ointressant förutom möjligen för hans egna släktforskare.

    SvaraRadera
  10. Ulf, problemet här är ju att det tycks ha betydelse för Fredrik Reinfeldt själv och den politik han för vilka hans förfäder var.
    Jag trodde inte att en så väletablerad och framgångsrik person skulle ha såna fixeringar, men jag börjar misstänka att så är fallet.

    SvaraRadera
  11. Ulf:
    "I kyrkan bekänner vi en enda jord och en enda kropp..." Ty vi får alla del av ett och samma bröd...
    Detta trodde jag personligen också,tills min enormt älskade hustru gick bort från mig,för en dryg månad sen...Själv medlem i Sv.kyrkan sen snart 80 år,men min hustru som kom tillsammans med mig,vid vår återkomst till Sverige.Av naturliga skäl inte.När jag undrade om hennes begravningcermoni kunde ske i en förut bestämd kyrka,kom svaret att det gick bra,men kostnaden skulle bli 18.000:- för enbart den önskade cermonitimmen !!! Ska jag nu tyda ditt inlägg så Ulf,att förutsatt att man betalar en rejäl summa står en präst till förfogande i Kyrkan ??? Eller är mitt exempel på ER stora hjälpande hand,ett dåligt exempel ??? Eller är det trots allt så, att vissa "raser/grupper" hjälpes med varmare hand,än andra...

    SvaraRadera
  12. 1. Gatukorsning.
    När det gäller debatt om känsliga frågor, väljer jag själv att försöka använda mig av så neutrala ord som möjligt. En som lyckats mycket bra med det är Jimmie Åkesson, han laddar ner och desavouerar motståndare som bara sitter och väntar på ett ord som de kan angripa för rasism.

    2. Jag har absolut ingen aning om Reinfeldts bakgrund, mer än att han kommer från Täby. Fill me in, please.

    3. Men Lars, 18 000:-!!! Hur i all världen har människor råd med det? Att ta farväl av en älskad människa?

    4. Min tvillingsjäl i cynberrymden tog alla ord ur min mun: "Landet är väl för sjutton inte i första hand något slags mångfaldscentral som är öppen för hela världen? Och, jag är banne mig ingen rasist om jag INTE anser att ALLA ska ha rätt att komma hit och ”ta del” av det skattefinansierade välfärdssystemet."

    SvaraRadera
  13. Ulf Hjertén2011-03-23 18:48

    Lars! Din fråga kan jag inte svara på utan mera uppgifter. Min adress: Vadaregången 2 61163 Nyköping. Tel. 0155/243113. Summan 18000:- för en vanlig enkel begravningsakt verkar orimligt hög. Är det exkl. kista, blommor, extra sång, minnesstund med förtäring m.m? Min fru som är kyrkoherde undrar om du talat med kyrkoherden i din församling? Vill du tala om detta så hör gärna av dig. Med vänlig hälsning mitt i din sorg.

    SvaraRadera
  14. Thorsten Schütte2011-03-23 19:27

    Ulf, detta kallar jag en vän i nöden!

    SvaraRadera