onsdag 23 mars 2011

Rakt(?) på med Jerzy Sarnecki,


Aftonbladets Karin Magnusson frågar en av forskarna om den stora studien om vad kriminalitet beror på:
-"Varför envisas ni kriminoloer med att se invandrare som en homogen grupp? Varför inte dela upp dem enligt tidigare nationalitet? Vi är många som känner oss diskriminerade av detta faktum för vi framställs som dåliga människor när sanningen är helt annorlunda."
J S´s svar:"Det är en bra fråga och ett bra påpekande. Vi använder den terminologin därför att det är den terminologin som används vanligtvis i debatten."

????????????????????????????????????????

Eller hur.
Det vet vi alla svenskar också.

SVT
PI

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-23 21:21

    I den kopplerihärvan som jag mot min vilja har överhörning av var i alla fall hallicken och kunderna synnerligen helylliga svenskar...

    SvaraRadera
  2. I assistanshärvan tror regeringen att 12% av de utbetalade 20 miljarderna är fusk och bluff...det blir väl dryga 2000 miljoner som utbetalts till lyxbyggen i Irak mm. Eller tror Thorsten att det är "pursvenska" som spelar CP-skadade och åker rullstol för pengarnas skull?

    Har mot min vilja även hört att prostituerade är i många fall "rasister" som väljer bort MENA-folk som kunder....

    /HellBoy

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-03-24 08:50

    Assistanshärvan är ett bra exempel på "en dörr in". Om alla ersättningar en individ får (a-kassa, sjukpeng, försörjningsstöd, assistansersättning...) passerar samma nålsöga minskas risken för fusk drastiskt, inte minst genom att många tillfällen som gör tjuven försvinner!

    SvaraRadera
  4. Frågan kvarstår: Varför är alla åtalade/misstänkta födda utomlands då företrädesvis i Mellanöstern?
    Jag ser själv tre alternativ.
    1. De är mer påhittiga,alltså riktiga entreprenörer(med en tyvärr riktigt låg moral).
    2. Solidariteten med sitt nya hemland(Sverige)
    är lika med noll.
    3. Kulturen är importerad från gamla hemlandet,roffa åt dig så mycket som möjligt
    då de dumma betalande svenskarna är ändå icketrogna(mao. dem får man som rättrogen
    muslim helt enkelt stjäla av.)

    Visst gör tillfället tjuven men det förklarar knappast de många simulanterna från Irak mm.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  5. Har helylliga svenskar samma rätt som invandrare i frågan ovan, Thorsten, att känna sig "diskriminerade" och "som dåliga människor"?

    PS.Den mediala stigmatiseringen är bisarr.
    Svensk press har också pekat ut thailändska kvinnor som "importfruar" och "importfruar ofta fast i våldsrelationer”, dvs av "svenska män".
    År 2008 var det 36 thailändska av 515 kvinnor och 2009 25 thailändska av 552 kvinnor.
    Vi är alla offer för den politiska och mediala vinklingen.
    Assistanshärvan är en skamfläck över hur hjälpsökande i Sverige bemöts med en stor famn av: TA! Här! Allt är gratis! Vi har dumma skattebetalare som jobbar dag och natt för att vi politiker ska kunna ge er allt gratis!

    SvaraRadera
  6. Carina:
    Instämmer helt i dina åsikter...Varför mätes med två olika mått i Sverige??? Som infödd svensk och från början i den s.k "rullan",blir du fram till sista dagen strängt övervakad.Men tydligen fungerar detta inte alls,vad beträffar de som just nu årligen översvämmar landet.Vid gränsen uppger man en ålder och ett namn,men vem vet om uppgifterna stämmer (bevisligen ofta falska uppgifter)???? Alltså blir det från första dagen fel,och den som lurats sig in i "välfärden" inser hur lätt det är,att fortsätta lura de dumma svenskarna....Naturligtvis utnyttjas detta,konstigt vore det annars.Men att man från myndigheter sida vägrar att erkänna detta,och i speciella fall underlättar bedrägerierna,gör det hela än värre...När dessutom vår vänsterpress dagligen,förljuger och förskönar det katastrofala läget...med desinformation !!!!M.a.o ett land i djupt förfall,på väg in i total anarki...

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-03-24 10:12

    Svensk press har också pekat ut thailändska kvinnor som "importfruar" - Ja, det här är en gissla för alla män som är gifta med asiatiska frua och inte slår dem, folk tittar snett på dem ändå!
    Och självklart, diskriminering ska angripas vem den än syftar på, det har jag aldrig haft några problem med.
    Och sedan är det naturligt att olika personer fokuserar på olika problem och vinklingar på dessa, ofta beroende på egna eller bekantas erfarenheter, de egna referensramarna. Detta innebär inte att man nekar andra problems existens eller dignitet, bara att man är bäst på det man kan förankra i egna erfarenheter. Och för min del är dåliga erfarenheter med invandrare obefintliga och då ger detta inget större avtryck i det jag skriver!

    SvaraRadera