lördag 19 mars 2011

voff, voff, voff, mitt namn är.....



.....Zmirnoff........Zigge, Zickan, Zäta, Zune......Zimbad....?

Sarkozy ger Khadaffi fingret idag.


Bor det en liten Napoleon i Monsieur Sarkozy?
Idag härskar Sarkozy som tillsammans med FN-alliansen äntligen går in och förhindrar Khadaffis flygplans-masslakt av libyer!
Rätt eller fel? Alla kommer att ha en åsikt.

Men vi kanske inte ska hoppas för mycket?
På att rebellerna är särskilt mycket mänskligare och godare än de diktatorer de störtar.




Expressen
Aftonbladet DN SvD

Bra idé, Jämtin?


En för alla - alla för en.
Eller en politisk krutdurk?
"Carin Jämtin lovprisar skoluniform. Tack vare den blev hon en i mängden. Även skolan i Sverige borde satsa på skoluniform, tycker hon och kan tänka sig jeans av ett och samma märke, T-shirt och luvtröja", skriver Omvärlden som intervjuat S-profilen.
Carin Jämtin tror att det skulle ge bättre atmosfär i skolan.
"Det skulle lugna ner modehetsen, tror hon. Nu vill hon alltså ta konceptet till Sverige.
Helt rätt! Ur socialdemokratiskt perspektiv, börjar ojämlikheten på skolgården.
Men när Expressen söker Carin-PK-Jämtin är hon inte alls intresserad av att prata om saken igen.

Hon kanske kom på att det finns en del som under inga omständigheter, aldrig någonsin, skulle finna sig i allmän uniformering, och byta sina kläder mot luvtröja.
En politisk krutdurk i vårt mångkulturella Sverige.



Expressen

Obesvarad kärlek.


Khadaffi har skrivit brev till President Obama, som det lästes upp vid en presskonferens vid 11-tiden av en talesman för regimen i Tripoli:

”Till vår son, hans excellens Barack Hussein Obama.

Jag har sagt det till dig förr: Även om Libyen och USA går i krig med varandra, gud förbjude så kommer du alltid att vara min son. Jag älskar dig som en son.

Jag vill inte att din bild av mig ska ändras. Jag vill att den ska vara densamma"

Ja, du Dearest Mr President Obama - håller med fullkomligt - skratta eller gråta??????

Aftonbladet

Mr Khadaffi, ett välment råd från mänskligheten.



Expressen GP

One, two, three - Tarkowski!


Med bas i Kabul drev Susanne Tarkowski fram till nyligen en pr-byrå i fyra år. Mot slutet hade hon 200 anställda. På kundlistan fanns Nato, FN och USA:s militär.

- Funderar på vad som ska bli nästa steg. Och det blir inte Sverige, sa hon mot slutet av Kabul-vistelsen.

Nej, det blev inte Sverige. Det blev Libyen. Där ska hon slåss mot Gadaffi – med pr som vapen. Susanne Tarkowski, 27, ska hjälpa till i revolten mot Muammar Gaddaffi genom sin byrå för strategisk kommunikation, sponsrad av privatpersoner. På så sätt vill hon hjälpa rebellerna i Libyen att få ut information till omvärlden för att nå målet: regimskifte och demokrati.

– Jag sover mig igenom bombanfall. Utan problem, sa hon under Kabul-åren, det kan underlätta för henne i Gadaffis Libyen....

Jag känner mig alltid lika ödmjuk över den obändliga vilja och kraft som driver människor som Susanne Tarkowski. En svensk ung kvinna, en doer värd namnet, bland alla slipsar som sitter och väntar in timingen.
Respect.

Resumé

Filip och Fredrik, hör hemma i fjollträsk.


I min klubb för kändisar som passerat bäst före-datumet likt fetsur mellanmjölk, har vi hittills bara tre grånade män, Ahltin, Silbersky och Wiehe. Idag fylls det på underifrån, må jag säga, två larveri-mästare som alltid själva tyckt att dom är roligast, Filip och Fredrik.

Filip och Fredrik raaaaaasar nu mot brittiska succéserien, "Morden i Midsomers"!
Topproducenten Brian True-May avslöjar nämligen sitt succérecept – inga minoriteter.
Nu uppmanar de två rasistofobikerna till bojkott!

Vi alla som älskar morden i Midsomer ska stänga av när Detective Chief Inspector Thomas Geoffrey "Tom" Barnaby visas på TV, för annars.....?
Ja, vad?
Töntduon tror på allvar att Morden i Midsomer-tittarna = att Sverigedemokraterna finns.
Filip kläcker ur sig obegåvade floskler som "den äldre generationen är rädd för nya saker och är obekväma med andra etniciteter."

Men att källgranska och undersöka fakta ligger inte för två losers, som vrålar och fläker ut sig med jämna mellanrum blott och bart för att få känna sig medialt bekräftade.



Aftonbladet

Dansar dom med broddarna på?


Nyss var det ramaskri för att pensinärerna inte fick påtår på eftermiddagskaffet, och nu läser jag att dom häller ut kaffet på golvet. Hur ska dom ha det?

Pensionärerna som brukar hyra Folkets hus i Varberg för sin söndagsdans har verkligen valsat runt i svensk press som kuriosa de senaste dagarna.
De har nämligen portats för att de dansanta gamlingarna häller ut kaffepulver på golvet, för att få till det rätta glidet. Parketten har blivit missfärgad och sliten, enligt föreståndaren Peter Enroth, som inte kan begripa varför de måste ha kaffe på golvet.
- Det går ju absolut inte att dansa om man inte har något glid på skorna, säger en besviken Gun Gell Johansson till SR Halland.

Problemet är helt nytt för mig, har alltid haft bra glid själv. Drabbar det bara pensionärer? Kanske är det nån som bara är rädd att pangisarna ska trilla och bryta lårbenshalsarna, som No Slip behandlat golven helt halkfria, i ren välmening.

Mitt pangistips, ta kaffepengarna och köp dansskor för, och valla dem med Racewax glidvalla, eller vira in dem i silketyg.


Metro
Nyhetskanalen

fredag 18 mars 2011

Hej, jag heter Hedvig,


och ikväll har vattnet gått.
- Blek om nosen? Försök själv nedkomma med elva småttingar!

Vem vill vi ha på framsidan?


I maj 2010 lämnade Riksbanken förslag om att komplettera sedel och myntserien med ett tvåkronorsmynt, en 200kronorssedel, samt att 20kronorssedeln ska ersättas av ett mynt. Nu i mars ska riksbanksfullmäktige besluta om motiv och därefter utlysa en formgivningstävling för sedlarna.

Vad säjer ni? ABBA, Foppa, Alfred Nobel, Pippi Långstrump, Astrid Lindgren, Strindberg, Evert Taube, kronprinsparet?

Passa på Lars, påverka själv! sedlarmynt@riksbank.se

Men - Måddan- ambitionsnivån??????


Maud Olofsson, som på lördag varit partiledare för centern i tio år. Time flies.
-"Det är roligt att ha medlemmarnas förtroende och det räcker för mig."

Dom skojar inte statsminister Reinfeldt.


Petterssons bloggsida läser jag om en manifestation mot neddragningarna i välfärden. Så långt är jag med, ingen av oss skattebetalare har anledning att vara stolta över våra gamlas, barnens, skolans och vårdens nedmontering i vårt Sverige idag. Lysna på Basars uppmaning och kallelse!

Människorna här är alltså missnöjda med den skattebetalda servicen och att vårdcentralen i Husby läggs ned den 12 april och att de tvingas ta sig 2,2 km till Akalla vårdcentral.

Men retoriken?????
-"Vi vägrar sitta och titta på när makthavare kallblodigt drar mattan under våra fötter och förstör det sista vi har kvar av solidaritet!"

Och jämförelsen med "Vredens dag" och sammankopplingen med Tahrirtorget i Egypten.....?
Vad är tanken?
Att Reinfeldt och Borg ska jagas som råttor, kastas sten på och fly landet?

Eller sansa sig, se till att agera mot landets explosition av illegala svartarbetande och personer som kommer hit för att bli försörjda av bidrag?

PS JAG KRÄVER ATT BLI TOLKAD BOKSTAVLIGT! ALTSÅ; DET FINNS INGET RASISTISKT I DET HÄR INLÄGGET. JAG STÅR FORTFARANDE FÖR EN SOLIDARITET MED MEDMÄNNISKOR MED FLYKTINGSTATUS. DS


Vredens dag

To admit or not.


Narkotikarazzia på en krog i centrala Stockholm, och skådespelaren Mikael Persbrandt greps men nekade till brott. Men urinprovet visat spår av kokain så skådisen erkände. Det var "knappt en lina på toppen av en nyckel", och första gången i hans liv.
Har ni tänkt på att det aldrig är nån som blir påkommen andra, tredje, fjärde eller femte gången de provar........


Expressen Aftonbladet

Politikerna vurmar för mångkultur, men är totalt obegåvade, visionslösa och handlingsförlamade.



- Ilmar Reepalu tillåter att utländska konflikter importeras till Malmö och skapar politisk diskurs. Det förvärrar motsättningarna i samhället och ökar potentiella risker, särskilt för de judiska invånarna. Så agerar inte en förtroendevald politiker som tar ansvar för alla sina invånare.
Wiesenthalcentret stormade ut från mötet med Ilmar Reepalu, sammanbitna och fåordiga. Och riktar nu skarp kritik mot Malmös kommunalråd.

Illmar Reepalu har tidigare likställt sionism med antisemitism.
Men hans bortförklaringar blev bara arroganta och kränkande, fullt av dimridåer, och simpla bortförklaring.
- Att göra anspelningar på nazismen och staten Israel är inte bara kränkande, det är ett språkbruk som sedan 2004 fördöms av EU, säger Shimon Samuels

Reepalu pekade på språkförbistring.
Men Wiesenthalcentret är inte imponerade:
-"Knappast - vi utgår från att Malmö kommuns representanter är kvalificerade vad gäller internationella relationer."

Den så skamfulla resevarningen som organisationen utfärdade innan jul kan komma att kvarstå.


Skånskan Sydsvenskan

Vilken åldersgrupp vänder Expressen sig till?


Idag ger Expressen läsarna en kurs i väninneavund.
Allvarligt!
Skämtar Expressen med oss redan aprilo?

Var är all opinion, alla fredsaktivister, alla demonstrationer, all manifestation för det brutalt lidande folket i Libyen?


Jag har tagit era egna mål och syften men bytt ut Gaza mot Libyen, för att ni stora aktiva fredsälskare ska inse att detta är ett verkligt behövande mål för er verksamhet.
Ship to Libya är en partipolitiskt och religiöst oberoende ideell förening som består av personer och organisationer som vill verka för en ökad respekt för de mänskliga rättigheterna och den allmänna folkrätten.

Ship to Libyen utgår från att det råder en politiskt skapad humanitär nödsituation i Libyen.

Ship to Libyen avser att utrusta, bemanna och segla ett fartyg med humanitärt bistånd.
Ship to Libyen förutsätter att varje stat respekterar folkrättens princip om fri sjöfart på internationellt vatten, samt att varje stat garanterar fartyget fri passage och sjöfartsskydd i de hamnar som uppsöks under färden.

Ship to Libyen är en ideell och fredlig solidaritetshandling från människa till människa.

Det låter vackert.
Men det ekar väldigt väldigt tyst.

torsdag 17 mars 2011

Var är Gardell, Mankell, Mehmet Kaplan och Dror Feiler, de modiga, nu? Dags för Ship to Libya!



Det finns bara en sak som är värre än en helt galen Khadaffi, och det är en rasande och trängd galen Khadaffi.
Vi kommer inte att visa någon barmhärtighet vrålar han ikväll.
Och varför skulle det vara en nyhet?

Intelligenta totalitära diktatorer brukar inse när det är dags, lämna kontoret kvickt och ta med sig så mycket guld de får plats med i sina jumbojets.

Såna som Khadaffi begår oförlåtliga och oförglömliga massakrer, kommer att jagas för evigt.
Lyssna på John Lennon: 'Instant Karma's gonna get you...
... pretty soon you're gonna be dead"
Instant Karma's gonna get you
Gonna knock you off your feet
Better recognize your brothers
Ev'ryone you meet
Why in the world are we here
Surely not to live in pain and fear
Why on earth are you there
When you're ev'rywhere
Come and get your share.

LÄGG NER FN!


DN
SvDExpressen Aftonbladet

Högmod går före fall, statsministern.


Ibland är det oppositionen som styr vårt land. Till exempel igår när det gällde datalagring och utförsäljning av statliga verk.
Två ordentliga motgångar, de hittills tyngsta och mest kostsamma nederlagen för regeringen. Med två rösters övervikt raderade oppositionen ut flera tiotals miljarder från förväntad försäljning av statliga bolag. – Det får konsekvenser för regeringens auktoritet och får rimligen demoraliserande effekter inom regeringskansliet. Detta är ett ideologiskt generat tappat ansikte.
"Ohelig allians" tycker regeringen, som förstås bara tycker att en enda allians är helig, deras egen. Och statsministern banna härskarmässigt alla som inte förstår saker och ting lika bra som han förstår.
Men SD röstar till 90 procent på Alliansens förslag, så sansa kritiken.
Och börja inse att det där om "att inte ta i SD med tång" var ett brutalt feltramp.

SVT nyheterLena Mellin
Sydsvenskan
helahelsingland

En gång i månan är månen full,


men aldrig vi sett honom ramla omkull
Stum av beundran hur mycket han tål
höja vi glasen och dricka hans skål.


"Årets fetaste fullmåne", lovar astrofysiker Michael Linden-Vørnle från Tycho Brahe Planetariet. På lördag kl 19.10 kommer vår närmaste granne i rymden att presentera sig med en fullmåne större än normalt. Och det beror på att under resten av 2011 kommer inte månen att vara närmare jorden än så.
Missa inte att gå ut och titta någon djupt i ögonen under detta gula himmelska sken när månen vandrar sin tysta ban!

Nyheter
jyllandsposten Expressen DN

Merit: Skallig.


Jag har verkligen haft jätteroligt åt Idol på TV, fantastiskt att se unga människor med drömmar formas till artister. Peter Jihde har varit programledaren from heaven, och juryn har haft en charmig brumbjörn, en blondin och en proffsig mästerartistskapare med bländvita tänder som bra komplement.
Nu slutar Jihden, och den bäste i juryn Andreas.
Det var trist.
Men smällar man får ta.
Nu ersätts Andreas av Alexander Bard.
Det är inga smällar man kan ta.
Bard är en megalomanisk sluggerpolitiker med elitistiska ideal, en drogliberal som vill uppfattas som rebell. En posör, satanist, läderfetischist, och en von oben-provokatör med ett överdimensionerat bekräftelsebehov.
Han kan sammanfattas i ett enda ord: Unstoppable.
Han kommer att reta livet ur mig.
Många kommer att vilja stoppa in en strumpa i truten på honom, skriver Malin Roos.
Yes, men kommer nån att lyckas?

Expressen Malin Roos

- "Hej, jag heter Kobras,


och vilken dag som helst nedkommer min puma, Hedvig, med en stor kull Vachtelvalpar. En sv dem ska få bo på en ö, det blir nog jättebra. Som pappa är det mycket viktigt och se till att småttingarna får ett bra hem.
Den nya hussen heter Björn, och eftersom mattes och tre döttrars namn börjar på C, och hans hundar ska börja på bokstaven Z, så funderar nu hela storfamiljen så det knakar - Zigge, Zäta, Zickan, Zimbad, Zune, Zingo, Zvante......"

Vi är gula, vi är blåa...!


Det är möjligt, rent av sant att Norge är världsbäst på skidor, och när Holmenkolen exploderar i segerrus kan vi svenskar småle lite syrligt överseende och förmätet, samt tycka att, ja, ja, såna är dom, de nationalistiska syttende-maj-och-hytte-entusiasterna. Lite gulligt, faktiskt.
Men när vi kommer till livets hard facts då är det vi svenskar som vet allting bäst för vi är mästare på det finaste man kan vara i heeeeeela världen, dvs de rätta sakerna.
Nämligen stöd till minoriteter, mångspråkighet, mångfald i kulturen, demokratibyggnad och bistånd. Åtminstone om man får tro biståndsminister Gunilla Karlsson, folkpartistiske ministern Erik Ullenhag, Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt med flera, med flera.
Per Gudmundson skriver:
-"Det är alltid roligt att läsa om Sverige sett med en utomståendes blick. Finska YLE har en ny korrespondent, Bengt Östling, i Stockholm, och hans första rapport hem är plågsamt – och humoristiskt – ärlig."
Krönikan beskriver oss svenskar som ríktigt självgoda vaselinburkar - feta och dryga som Göran Persson.
Och egentligen bara champions på att klappa oss själva på bröstet med hjälp av fattiga klichéer.

onsdag 16 mars 2011

What´s new?


Det var giftiga askmoln bakom världens största utdöendet hittills.
Nån form av katastrof drabbade livet på jorden i slutet av permperioden, för 250 miljoner år sen. Det var väääääldigt länge sen.
Mer än 90 % av alla arter i havet dog ut och nästan lika många på land. Mycket tyder på att det var jättelika vulkanutbrott i Sibirien som låg bakom katastrofen. Nyupptäckta lager av kolaska visar att jordens atmosfär vid den här tiden kan ha svepts in i ett tjockt lager av giftig kolaska, som uppstod när tjocka lager av fossiltkol smälte i vulkanutbrotten.
Vi tycks aldrig ha en chans mot jordens vrede.
Varken då eller nu.
Klen tröst.


Aftonbladet
Expressen SvD SvD DN

Idioter!


- För att vi går på "fel" sida av gångvägen?

Vad är rätt eller fel sida att gå på på trottoarer och gångbanor? I Sverige är det bäst att lära sig, man kan råka ut för vredesutbrott för mindre. TY helt klart råder fullkomligt delade meningar.
Transportstyrelsen har fått frågor vad som verkligen gäller, men tycker inte det finns nån anledning att lagreglera frågan.
Inte?????
Hur ska vi då klara oss vi svenskar. Ska vi bara irra förvirrat huller om buller om varandra och sen slå ner den som går "fel"?

Själv går jag helst i solen, eller om det finns nåt att titta på.
Går jag in i nåt annat än en lyktstolpe så ler jag, säger förlåt och går vidare.
Det har funkat hittills.

Jag skulle aldrig kunna bli psykoterapeut.


Blicken snubblade på en frågespalt i min lokaltidning, det är "Gerd" som sedan några år lever med en ny man. Båda har tonårsbarn sen tidigare.Men nye maken skäller ut Gerds två söner, säger att de stressar honom, och att han närmast hatar dem för att de vägrar följa hans regler. Sönerna väljer nu bort mamman och tillbringar mer tid med sin pappa.
-"Vad ska jag göra?"
Förkortat lugnt och sansat svar:
-"Din man behöver ändra attityd till dina barn om er relation ska ha en chans. Du kommer att bli ännu mer slutkörd om inget förändras."

Vad i he---e.....? "behöver ändra attityd"? "attityd?" "mer slutkörd"? Vysseli, vysseli vagga. Och den här önskade attitydförändringen? Den bara kommer när Gerd går hem och trycker på en knapp?
Halåå.
Jag utgår från att pojkarna uppför sig som folk, då ska INGEN galen, skällande hyperkontrollant nånsin få sätta sig på dem!!!!!!!!!!!
De kan få men för livet av denna grova vuxenmobbing.
RES dig för fanken, ta hand om dina barn, skydda dem och bygg upp deras självkänsla igen. OCH din egen, vart har den tagit vägen? Har han snott den också??!!??
DRA! Genast!
OCH VÄND DIG ALDRIG OM.

Varning för effekterna av den nya föryngnringsdrycken!


Dr Martins kokosjuice extraheras ur gröna kokosnötter på ett sätt som försäkrar att vattnet aldrig kommer i kontakt med ljus eller luft vilket innebär att man får dricka den som den ska vara. Utan tillsatser eller annat strunt.

Kokosvatten innehåller en perfekt balans av elektrolyter (laddade mineraler som upplöses i kroppsvätskorna) vilket gör att du samtidigt som du befinner dig i himmelriket, också genast sätter den inre återfuktningen igång. Och rynkorna fuktas liksom bort inifrån!


råvarubutiken

Fritt fram nu för Nordafrikas bestialiska diktatorer


Medan hela omvärlden gör sitt yttersta för Japan, så visar Khadaffi sig på TV igen:
- "Kolonialisterna kommer att besegras, Frankrike kommer att besegras, Amerika kommer att besegras, Storbritannien kommer att besegras."


Expressen
SvD DN

Slottsloppet idag på fin snö och härligt väder.


Idag gäller det för Emil Jönsson!
Vallade eller ovallade skidor inför Royal Palace Sprint idag?
Förra året körde Petter Northug ovallat och var mycket nära att vinna, knappt slagen av Nikita Kriukov, Ryssland. Jönsson blev trea.

Ska Northug våga göra ett tvärstopp, hysscha på alla i vårt stolta huvudstad och sen glida över mållinjen som vinnare idag?


Världscupssprint

En flygning från Paris,


jag kan ha varit 20 eller 21 år, en flygning som alla andra, fast inte riktigt. Crew var glada, vi hade haft 24 timmars-stop i Paris, tittat, turistat, shoppat lite och suttit på Café och bondat, skrattat och njutit av livet och sen ätit gott. Stämningen var glad ombord, fast en medelålders man var "avig". Vad vi än gjorde så bemötte han oss mycket tvärt, han vände demonstrativt axeln til och vred sig vresigt mot fönstret, bort från oss och allt annat. Vi lämnade honom ifred.
När vi landat på Arlanda, kom den bitske passageraren fram till mig mitt i all hets att stiga av, tog mig i hand, oh sa:
-"Min fru och jag vill tacka så mycket för flygningen."
Jag tittade vilset och frågande på honom.......
-"Ja, jag har ju suttit här som du sett, men hon har legat i en kista i cargo."
Hans ögon sprängfylldes av tårar och ansiktet förvreds. Han drog raskt upp axlarna och lämnade flygplanet med bestämda steg.
Han lämnade mig med en enorm känsla av otillräcklighet.

Att jublande packa väskor tillsammans i glädje inför en lycklig resa, och komma hem med livets stora sorg och tomhet. Det har jag tagit del av flera gånger sen dess. Fast då fått lov att erbjuda min hand, värme, min tysta närvaro.

Det blir tufft.

Ett djupt andetag.


Den skånska gudomliga hjärtevärmaren och lyckospridaren skrev:

"Och Salami, så hette hon, och Sulamit var han,
och båda älskade så högt och älskade varann.

De bott på jorden båda förr och älskat redan då
men skildes åt av natt och död och sorg och synd också."

Tack alla enastående vänner, det är inte klokt så er omtanke värmer mig när jag fryser allra mest.

tisdag 15 mars 2011

Stängt på grund av sorg 15 mars 2011.


Chockartat telefonsamtal från ett turistland, plötsligt dödsfall i olycka har drabbat i hjärtat av min bonusfamilj.
Det är mycket nu.
Orkar inte mer idag.

Kärnkraftspanik. Jodtabletter åt alla.



Min läsare Lars Å Månsson sa...
-"Detta har legat i mitt bakhuvud ända sedan Harrisburg,på 70-talet.Det fruktansvärda med dessa utsläpp,är de skador som det orsakar i cell/genuppbyggnaden hos människor och djur hundratals år framåt.Hörde i går en specialist som arbetat med Tjernobyl,sedan olyckan skedde.I den 10-milazonen som inrättats,finns inga äldre än 59 år att finna- alla döda-Antalet missbildade barn i andra generationen utgör tusentala etc.Marken smittad och obrukbar under hundratals år framöver....Ja nog måste vi med omedelbar verkan kasta om roderet.
Dags att stänga Forsmark,som i utländska medier pekar på vårt oansvariga brukande....Men det finns ytterligare 5o-talet reaktorer över hela Europa som har lika dålig standard !!!!"

Åh, så intressant att följa er debatt under bloggen om "Heder och Samvete", Ulf, Lars och Thorsten, utifrån just era personliga och yrkesmässiga perspektiv.


NyTeknik Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen DN DN SvD

A man´s got to do what a man´s got to do!


Mona Sahlins hade stor avskedsfest i går kväll, sista natten med gänget samlade 300 av Sahlins vänner som slutit upp för att fira henne - men den blivande S-ledaren fanns inte bland dem.

Va?!? Är han en småsint surskånk? Det duger väl inte!
Gör som Carl Bildt, bit i äpplet, gå dit och håll god min.
A man´s got to do what a man´s got to do.

Men, var var Juholt?

Partiets presschef meddelade, på Hollywoodmaner, att han inte ville ge några kommentarer.
Men Carina vet: Sedan länge var han uppbokad på Hultsfreds Arbetarkommuns årsmöte.
A man of keeping promises?

Och Sahlin vill bara önska Juholt -"all lycka i världen !"
Med betoning på "nånannanstans" i världen??



Aftonbladet

Lite i-landsproblem som hälsosam kontrast:




Min läsare Nene sa om min blogg nedan om världens bäste tennissspelare genom tiderna:

-"Och om vi skulle snygg-ranka dem så kommer Ilie Nastase och Adriano Panatta högt upp, tillsammans med Guillermo Vilas, om ni kommer ihåg de två sista. Jimmy Connors var också något av en goodibag. Däremot får två svenskar svårt att hävda sig på den listan, varken Borg eller Edberg placerar sig. Den tredje däremot, kan toppa snygg-listan; Mats Wilander, det var en riktig toppspottare,det! På tal om I-landsinställningar..."

Ja, du Nene, visst har man njutit inte bara av fantastiskt spel under åren.......
För mig var Connors den som vann inte bara som bästa tennisspelare, utan snygg-ligan också - helt utan konkurrens. Jo förresten, Panatta. Sen kom Ilie Nastase med sin maskulina charm.

Svenskarna? Nä, Borg, tennisens svar på Bosse Ringholm och Frank Andersson.
Edberg, så hiiiiiimla mr niceguy, tennisens svar på barbiedockan Ken.
Och Wilander, nä inte min tekopp, tennisens svar på Bob Dylan.
Och så McEnroe, han var ful, till och med i munnen.

Jorden mot människorna


Det här är första gången jordens vrede slår till med trippelkraft. Först jordbävning, sen tsunami, sen kärnkraftskatastrof.

Ekonomin vill jag helst undvika att tala om så länge människor torteras och plågas av katastrofen, men med raset i världsekonomin får jordens vrede inte bara Japan på fall utan faktiskt varenda en av oss människor som lever här.

Full pott till jorden.

Expressen Aftonbladet

måndag 14 mars 2011

Vi får inte glömma livets glädjeämnen,


då går vi under.
Tranan har siktats och jag har cabbat ner idag - det ÄR vår!

Jag såg en tonåring i toppluva,


gå omkring i bråte. Allt var sönderbrutet av en tio meter hög vägg, ingen annan levande varelse syntes till. Familj, släktingar, vänner, grannar, alla han kände är borta.
Hur ska det gå att förstå.

På heder och samvete.


Risken för en förödande härdsmälta och radioaktivt avfall är stor efter jordbävningen och tsunamin.
Står det i alla våra nyhetsrapporteringar.
Vad står det i Japans?

ExpressenAftonbladetAftonbladet Sydsvenskan SvD DN

Vi - den bedövade och avtrubbade generationen.


Det krävs mer och mer och mer för att vi människor ska reagera, beröras, känna, vakna, ta till oss i flödet av all jodens mänskliga och materiella barbari och elände.
GP testar nu med att låta första sidan bli en känslornas väckarklocka.

Många läsare klagade, ”Jag satte morgonkaffet i vrångstrupen” skrev en läsare till Göteborgsposten, som hade en närbild på Gaddafis ansiktet som kändes allt för nära. –Då har vi lyckats, tycker nyhetschefen Anders Goliger.
– Det är ett porträtt av en trängd och desperat maktmänniska. En bild som inte lämnar någon oberörd.

Äh, snart är det ingen som spottar ut kaffet över första sidan.
Det är själva chocken i den plötsliga förändringen som vi inte kan värja oss emot.

GP

Vad är det med indier...?



De senaste två åren har 56, f-e-m-t-i-o-s-e-x (!) piloter som arbetat för indiska flygbolag åkt fast i alkoholkontroller. Tio av piloterna fick sparken, inklusive en som åkt fast två gånger.
Myndigheterna har nyligen infört regler om att berusade piloter stängs av i tre månader efter första förseelsen och förlorar sin flyglicens efter den andra.
De ska fan va flygvärdinna i Indien.
Och passagerare.
Och bo under deras flygrutter.
Och möta dem i luften.
Och på flygplatserna.

Där fick vi...


Roger Federer och Björn Borg brukar hyllas som de bästa tennisspelarna genom tiderna. Men en ny vetenskapligt framtagen rankinglista placerar i stället Jimmy Connors i topp!
Efter Jimmy Connors följer Ivan Lendl, John McEnroe, Guillermo Vilas, Andre Agassi, Stefan Edberg, Roger Federer, Pete Sampras, Ilie Nastase och Björn Borg. Storspelaren Rafael Nadal hamnar först på plats 24.

DN

Ett rysansfullt moment 22-inferno för Jim, den siste kustfiskaren.


Min Björn och jag satt efter middagen och fastnade framför en dokumentär på TV2igårkväll. Ganska omedelbart sträckte vi upp oss och tvärvaknade i söndagskvällsmyset, inte bara för att det berörde oss med tanke på vår egen situation och vårt fiskevatten runt ön. Utan för att inuti exploderade rättvisepatoset mot maktens översitterie och hopplöshetens vansinne.

Ensam är sannerligen inte stark för en fiskare, en god yrkesman och naturvän vars enda ambition är att leva varsamt på sitt fiskeri och leverera matfisk till handlarna på torget och oss konsumenter. Ty mot sig har han de arroganta, storväldiga och välbärgade sportfiskare som vill leka med fisken, locka turister till orten för att tävlas om att dra upp den största laxen, fotograferas med den, och sen slänga tillbaka "leksaken". Dessa män är däremot inte själva att leka med, för de inbillar sig att Jims enmansfiske stör, så att det inte kommer tillräckligt många fiskar i Mörrumsån, "deras" lekplats. Så de saboterar och vandaliserar ohämmat för att skrämma bort Jim och döda hans näring.

Mot sig har han också det stora mäktiga Fiskeriverket med alla sina tusentals anställda, som tagit mer än åtta år på sig att besvara en motion från Jim. Och som spränger i Jims fiskevatten för att se var det är gynnsammast för fisken att leva och föröka sig.
Om de hittade en bra biotop där det finns mycket fisk - så får inte Jim fiska där för att inte störa fisken.
Om de inte hittade en bra biotop, och alltså lite fisk - så får inte Jim fiska där för risken för utfiskning.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Som om det inte räckte, så ingick Landshövdingen, Sveaskog och Livsmedelsverket i denna moment22-groteska hets mot en ensam fiskare.
Björn och jag ryser fortfarande. Och är mer än fulla av beundran för denne Jim och hans fru, för att dom orkar.

Norge och Canada försöker inleda oss svenskar i frestelse.


Enligt artikel 1 i Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation får reklam inte vara stötande.Så nu rasar anmälningarna in mot den norska otrohetssajten Victoria Milan som inlett en storbilds-Sverigeoffensiv, och i maj lanseras den kanadensiska otrohetssajten Ashley Madison, som också kan "leverera en otrohetsaffär 100 % anonymt och konfidentiellt."
Avgör själv, behöver vi hjälp reklam för att hoppa över skaklarna?
Jag frågar mig:
What´s new? Det här har mänskligheten klarat själv sen Adam och Eva. Otrohet springer ur oförväntad lust till en annan människa.
Tanken på en dadda som otrohetsfixare är lika tafflig som reklamen.


Resumé

Vad är det hon säger.....?


Handelsminister Eva Björling(M) skriver att hennes vision är en fördubbling av exporten till 2015:
-"Svensk export går som tåget!"
Eeeehhh....

DN

Woody Allen:



-"Livet handlar om tur och folk är så rädda att erkänna det. De vill gärna tro att de kontrollerar sina liv."

Vi kommer aldrig att vinna kampen mot elementen.

söndag 13 mars 2011

Kina öppnar en stängd dörr!


Kina och Japan har länge haft ett minst sagt ansträngt förhållande, med dispyter av teritorella, ekonomiska,militära och historiska karaktär. Speciellt kyligt har det varit det senaste halvåret.
Men efter katastrofen har Kina visat sig ha hjärtat på rätta stället, snabbt var kineserna på plats med tränade räddningsmankap och militär om det behövs.
Kina lägger nu hatet åt sidan och berömmer stort Japans katastrofberedskap.

Det gläder världen att när nöden är som störst, är hjälpen som närmast.

dagbladet.no

Vad står det i Koranen?


Japan, ett nödställt land i den värsta katastrofen i mannaminne, alla frågar vi oss direkt utifrån hjärtat, vad vi kan göra, hur kan vi hjälpa?
Men, jag tror aldrig jag har hört något enda rikt arabland ingå i biståndsarbete eller med ekonomisk hjälp.
Nån som vet?
Nån som har kunskap att dela med sig av, om jag är illa påläst?

Språkrörsoraklet Peter Eriksson,


frågades ut av Expressenpanelen i lördags.
När han fick frågan:
Kommer socialdemokraterna tillbaka med Håkan Juholt vid rodret, svarade Peter Eriksson:
-"Ja, det tror jag nog, beroende på vad han säger och hur han agerar och vad som händer i partiet."

Sanna=en albino-Grace Jones


Vad hade dom gjort med denna natural beauty?
Bäst på hela mellofestivalen var förutom the moniker och swingfly, den lille sonen Cameron, som couldn´t care less om uppståndelsen och miljontals tittare. Han bara satt där under korkeken, helt oberörd och sagolikt, ljuvligt vacker i mammas trygga famn, och målade läpparna glossigare, glossigare, och glossigare. Vilken star!
Kvällens unika kuriosa Brolles och Sannas pappor, såna ser man inte på TV varje dag. Verklighetens folk?
Mitt tips: Saade kommer inte att vara en total katastrof i Düssledorf.

Så, nu ha vi flytt verkligheten i glitter och paljetter för en kväll.
Det iskalla uppvaknandet till Världen, Japan och Nordafrika är lika obönhörligt som grymt och smärtsamt.


Cameron målar läpparna
Expressen Aftonbladet DN SvD svd