onsdag 16 mars 2011

What´s new?


Det var giftiga askmoln bakom världens största utdöendet hittills.
Nån form av katastrof drabbade livet på jorden i slutet av permperioden, för 250 miljoner år sen. Det var väääääldigt länge sen.
Mer än 90 % av alla arter i havet dog ut och nästan lika många på land. Mycket tyder på att det var jättelika vulkanutbrott i Sibirien som låg bakom katastrofen. Nyupptäckta lager av kolaska visar att jordens atmosfär vid den här tiden kan ha svepts in i ett tjockt lager av giftig kolaska, som uppstod när tjocka lager av fossiltkol smälte i vulkanutbrotten.
Vi tycks aldrig ha en chans mot jordens vrede.
Varken då eller nu.
Klen tröst.


Aftonbladet
Expressen SvD SvD DN

4 kommentarer:

  1. Ja människan är liten mot naturens enorma kraft./Petter

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-03-17 08:58

    Som tut är, är det ganska långt mellan gångarna massutrtningar inträffar. Just nu är vi dock mitt i en, människans totala dominans på jorden och miljöförstöringen leder till en utrotningshastighet av arter som är i samma klass som de kända massutdöenden...

    SvaraRadera
  3. Carina:Men mänskligheten måste ju inte nödvändigtvis,hjälpa den på vägen mot sin undergång !!!Har våra förfäder klarat sig förutan atombomber och atomkraft i miljoner år,borde väl även vår generation klara av det.Är det inte rent av en rovdrift,som den "moderna"människan utsättes "Moder jord" för,allt för profitens skull ???

    SvaraRadera
  4. Visst, Lars, människan är en girig varelse som inte verkar få nog nånsin.
    Jag känner så många vackra människor, så varsamma, så kärleksfulla, så kloka, så välvilliga, så rädda om alla och allt runt omkring, och det är jag väldigt tacksam för. För när man tittar sig omkring och vad människan ställer till med, då blir man minst sagt förtvivlad, och tappar tron på allt.
    Min mamma säger :Jag börjar bli för gammal för den här världen.

    SvaraRadera