onsdag 16 mars 2011

Idioter!


- För att vi går på "fel" sida av gångvägen?

Vad är rätt eller fel sida att gå på på trottoarer och gångbanor? I Sverige är det bäst att lära sig, man kan råka ut för vredesutbrott för mindre. TY helt klart råder fullkomligt delade meningar.
Transportstyrelsen har fått frågor vad som verkligen gäller, men tycker inte det finns nån anledning att lagreglera frågan.
Inte?????
Hur ska vi då klara oss vi svenskar. Ska vi bara irra förvirrat huller om buller om varandra och sen slå ner den som går "fel"?

Själv går jag helst i solen, eller om det finns nåt att titta på.
Går jag in i nåt annat än en lyktstolpe så ler jag, säger förlåt och går vidare.
Det har funkat hittills.

6 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-16 11:43

    Ja, det här ät ett mysterium i Sverige jag aldrig lär genomskåda helt. På något sätt verkar rester av vänstertrafiken finnas kvar i ryggmärgen. Jag börjar lära mig kroppsspråk hos den mötande för att förutse om personen ämnar välja vänster eller höger...

    SvaraRadera
  2. Inser att det är enklare åtminstone på det viset att bo på landet. Möter sällan andra hundrastare, men skulle jag göra det, går någon av oss, oftast jag, ordentligt åt sidan, ibland t o m upp i skogen. Har en 70-kilos leonbergerhanne, som även om jag vet att han är den snällaste hunden som finns, kan upplevas som oerhört skrämmande av andra.
    Brukar ta det väldigt lugnt med ryttare och deras hästar också. En granne har inhyresstall för nervösa dressyrhästar, så vi har lärt oss att alltid visa hänsyn. En annan granne har islandshästar och de är mer robusta, både i kroppen och i själen.

    Eftersom jag är så bortskämd med mina vanliga promenader på ön, blir jag ibland alldeles yr när jag besöker närmsta stad. Fast jag försöker hålla till höger på trottoarer och se framåt, så jag inte krockar alltför mycket. Men jag ska erkänna att jag tycker det är mycket lättare att ta sig fram på t ex Oxford St i London en fredagseftermiddag än på vissa affärsgator i svenska städer.
    Det kanske är fler än jag som blir yra av att se så mycket folk? ;-)

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Rätt, Öbon, på ön är allting lättare. Bara en hel del is för oss att forsera fortfarande......
    Men Thorsten har kanske en point, vänsterSverige spökar kanske fortfarande?

    SvaraRadera
  4. Hej Carina!
    Jag går också helst i solen! ”ler”

    En typisk Stockholmsföreteelse?
    Är Stockholm en av Europas mest oartiga städer? Eller är man lika ohyfsad i andra storstäder?
    Det händer allt som oftast att jag möter människor som bara går rakt fram. Den typen som aldrig väjer åt sidan när de möter någon.
    Det finns de som genomborrar en med blickar som säger: ”Jag kräver hela det här utrymmet, gå undan. Och de som bara tittar rakt framför sig med oseende ögon som totalt förnekar andras existens.
    Båda dessa typer inger mig en olustig känsla.
    Tänk om alla människor skulle göra så? Bara gå rakt fram och inte vika undan för någon.
    Jag brukar försöka vara smidig och gå åt sidan för att lämna plats åt dessa ”raktgående” Men ibland ilsknar jag till och tänker att jag ska göra likadant, men ändrar mig genast eftersom det då blir ännu fler dumma människor i stan!
    Bara för att stan är full av oartiga bufflar så behöver det väl inte bli fler, nej, fram för fler glada människor.
    Det skulle ju lika gärna kunna vara precis tvärtom! Att folk var vänliga och artiga mot varandra. Det är ju gratis, det kostar till exempel ingenting att le.
    Provar att le, ibland får man bara ett argt ögonkast tillbaka, och en del verkar bli rädda och går undan, de tycks tro att jag är mentalsjuk.
    Men för det mesta får jag ett leende tillbaka.

    Mer om kollektivtrafiken. ”Alla med feta arschlen åker alltid rulltrappa” hade någon klottrat över en reklamaffisch i rulltrappan.
    Jag såg genast mig själv med en jättelik rumpa dallrigt slängande och hängande där bak.
    Jag har slutat åka rulltrappa…

    Hälsningar
    /Diskurs

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-03-17 12:53

    För knäna och konditionen: åk rulltrappan ner, går den vanliga trappan upp. Samma gäller hissar i höga hus!

    SvaraRadera
  6. Lustigt det där med människor som behandlar en som "intig". Där jag bor gör bilförarna så, kör med hakan upp och blicken nånstans långt fram, huvet stelt som en tangodansare - helt och hållet onåbar. Vad betyder det här? Att alla vll visa alla att jag inte bryr mig om nåt annat än mig själv och min bil?
    Strange.
    Bra tips Thorsten!

    SvaraRadera