fredag 18 mars 2011

Var är all opinion, alla fredsaktivister, alla demonstrationer, all manifestation för det brutalt lidande folket i Libyen?


Jag har tagit era egna mål och syften men bytt ut Gaza mot Libyen, för att ni stora aktiva fredsälskare ska inse att detta är ett verkligt behövande mål för er verksamhet.
Ship to Libya är en partipolitiskt och religiöst oberoende ideell förening som består av personer och organisationer som vill verka för en ökad respekt för de mänskliga rättigheterna och den allmänna folkrätten.

Ship to Libyen utgår från att det råder en politiskt skapad humanitär nödsituation i Libyen.

Ship to Libyen avser att utrusta, bemanna och segla ett fartyg med humanitärt bistånd.
Ship to Libyen förutsätter att varje stat respekterar folkrättens princip om fri sjöfart på internationellt vatten, samt att varje stat garanterar fartyget fri passage och sjöfartsskydd i de hamnar som uppsöks under färden.

Ship to Libyen är en ideell och fredlig solidaritetshandling från människa till människa.

Det låter vackert.
Men det ekar väldigt väldigt tyst.

4 kommentarer:

  1. Vilken bra idé, Carina! Men Mankell, Gardell m fl inser nog att det skulle vara alldeles för farligt att resa dit.
    Det går an att hojta högt om man kan klämma åt Israel, men inte i det här fallet.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Carina:
    På din bild tycks du ha dammat av gamle Jan Myrdal(mannen med miken),men orkar han med en sådan strapats ??? Bättre om Carl Bildt åker med, eftersom någon från landet måste se till,att vi kan bärga vår del av oljerikedomarna..Inte skall väl Frankrike och England lägga beslag på allt !!! En annan bra representant vore ju pensionerade Mona Sahlin,hon om någon lär väl kunna undervisa i sann demokrati.

    SvaraRadera
  3. Det går inte in i mitt huvud, Öbon och Lars, varför somliga står så stolt på barrikaderna med glorior runt knoppen, figurera och posera i fredens namn i världens alla media. Men bara om det gäller vissa människor?!?! Sanna altruister.
    I just hate hippocrates.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-03-19 20:21

    I just hate hippocrates. - Det tror jag knappast, läraken Hippokrates med läkareden. Du menar nog hypocrite (med reservation för exakt stavning)!

    SvaraRadera