lördag 19 mars 2011

Sarkozy ger Khadaffi fingret idag.


Bor det en liten Napoleon i Monsieur Sarkozy?
Idag härskar Sarkozy som tillsammans med FN-alliansen äntligen går in och förhindrar Khadaffis flygplans-masslakt av libyer!
Rätt eller fel? Alla kommer att ha en åsikt.

Men vi kanske inte ska hoppas för mycket?
På att rebellerna är särskilt mycket mänskligare och godare än de diktatorer de störtar.




Expressen
Aftonbladet DN SvD

13 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-03-19 20:11

    Nu blir jag mörkrädd när jag ser den här antisemitiska Anonyms kommentar!

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. khaddafi gör inte som NWO vill så därmed ska han bytas ut mot någon ny. Helt enkelt Irak 2.0.

    I USA sitter redan rätt sorts personer och styr så där behövs ingenting göras, precis som i Kina m.m.

    Tillägga bör att dessa rebeller i Libyen är sponsrade med vapen/utbildning av MI6/CIA precis som fallet var när Ryssland attackerades i Georgien för inte så länge sedan. Det handlar inte om demonstranter som fått för sig att börja kriga helt plötsligt. Nu när MI6/CIA tydligen misslyckats så måste NWO helt enkelt backa upp med stridsflyg och missiler för att komma åt det man vill ha.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-03-19 21:46

    Men, vem tror på den här smörjan NWO:
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Den_nya_v%C3%A4rldsordningen ?

    SvaraRadera
  6. Tack för info, Thorsten;
    Novus Ordo Seclorum betyder, "A new order of the Ages", tolkas ofta till "New World Order" vilket dock skulle skrivas "Novus Ordo Mundi".Den nya världsordningen (engelska: New World Order) är en term som hävdar att ett hemligt sällskap planerar global dominans genom en världsregering. Denna regering skulle göra sig av med dagens stater och skapa en världsdiktatur.

    anonym, tror du verkligen att detta skulle vara ett möjligt scenario? Världsdiktatur?

    SvaraRadera
  7. Ulf Hjertén2011-03-20 08:02

    Söndag morgon. Äntligen reagerar världssamfundet på galningen Kadaffis urskillningslösa mord på sitt eget folk. Huruvida rebellerna i Libyen kommer att humanisera Libyen mot ett demokratiskt tillstånd återstår att se. Vi vet ju av erfarenhet att människor som länge levt under en omutlig diktator har en massa uppdämt hat och hämndkänslor att ta i itu med. Här behövs mycket välvilja från omvärlden. Nu får vi hoppas att världssamfundets sena reaktion inte är för sen för att förhindra ett blodbad från de kadaffitrogna.

    SvaraRadera
  8. Anonym:
    Dina teser är troligen inte helt felaktiga.. När dessa "kolonialmakter" visar en så varmhjärtad inställning till 3:e världen,att hela armeèr sätts in,tycks deras "hjälpbehov" vara ytterst akut.Ja,något skummt är det när våra nabo`s i Norge o.Danmark med en gång blivit sååå krigiska...Det lär finnas enorma mängder G A S,som lär behövas i nya Europas energiplan,från detta Khaddafi-land.Inte tror jag hellre,att Frankrikes nye "Napoleon" gör detta för att få ytterligare problem i sitt hemlands arabiska bostadsgetton..Englands storhetstid hotar ju att helt falla i glömska.Då kan det vara dags att damma av sina gamla vapen,och liksom vid Falkland l980,mot en underlägsen motståndare visa sin "styrka"Men var är de "Svenske" Behöver inte vi någon gas för framtiden ??? Finns det över huvudtaget någon som inbillar/tror,att detta nya enorma krigskådespel,enbart beror på att några "demokrater/rebeller/upprorsmän" lyckats få moderna vapen i sina händer !!!! I så fall sov gott vidare ....En dag lär vi alla få svaret.

    SvaraRadera
  9. Lars, helt rätt har du givetvis att det alliansledda ingreppet inte är styrt av altruism.
    Tyvärr, tyvärr,tyvärr, tyvärr.
    Men dummare är väl ingen i denna allt för krassa värld.
    Men därifrån till världsdiktatur.

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2011-03-20 10:59

    Det jag mest oroar mig för att civilister dör oskyldiga, av NATO-styrkornas "friendly fire". det är sådant som blixtsnabbt kan vända opinionen, som vi sett i Irak, Afghanistan och Pakistan!

    SvaraRadera
  11. Carina:
    Det du kallar "världsdikatur" har i dagens moderna samhälle en annan innebörd.Skulle vilja använda detta gamla ord "diktatur" inom den globala finansmarknaden.Kapitalet och storfinansens välde och deras rätt att fördela,eller förfördela..I min syn är dessa de nya "Diktatörerna"En renässans för verklig demokrati,ligger liksom i vårt land,långt i fjärran.Kanske är drömmen för alltid förbi !!! De sista pessemistiska raderna från min sida, kan du härleda till ditt inlägg om "Rikedom o.Fattigdom" ovan.

    SvaraRadera
  12. Thorsten:
    Tror du lugnt kan sova vidare...Efter denna vapeninsats,kommer liksom efter regn åter solsken...Det nya blir att man från västmakternas sida kommer att ha trupper kvar,som övervakar "demokratin" Marionetter kommer liksom i de länder du nämnt att tillsättas och Libyen kommer att "moderniseras" Nya kvastar kommer se till att landets råvarutillgångar hamnar i "rätta" händer.Men en viss fara ligger ju i att nya "klanbildningar" upptäcker avsikter och förehavanden från sina nya "befriare".Kan då jag tänka mig att det uppstår en situation liksom i dina andra exempel.Men är då också säker på att västvärldens press,kommer att betäckna de frihetskämpande i Libyen,som "terrorister,"al qaida",etc.etc...Vad gäller själva befolkningen lär det troligen bli som det varit i 1000-tals år.Kanske öppnas några bordeller,caffeèr med Coca Cola,och ett Segermonument byggs....Men gasen kommer att flyta som aldrig tidigare norrut till de mer behövande länderna i norr.Ett lyckligt slut för alla parter och energibehovet löst för ännu en tid framöver...i Europa.

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-03-20 18:57

    En risk jag också ser att, om Gadaffi störtas, hela den folkgruppen/klanen han tillhör råkar illa ut, som ett slags kollektivbestraffning!

    SvaraRadera