fredag 18 mars 2011

Dom skojar inte statsminister Reinfeldt.


Petterssons bloggsida läser jag om en manifestation mot neddragningarna i välfärden. Så långt är jag med, ingen av oss skattebetalare har anledning att vara stolta över våra gamlas, barnens, skolans och vårdens nedmontering i vårt Sverige idag. Lysna på Basars uppmaning och kallelse!

Människorna här är alltså missnöjda med den skattebetalda servicen och att vårdcentralen i Husby läggs ned den 12 april och att de tvingas ta sig 2,2 km till Akalla vårdcentral.

Men retoriken?????
-"Vi vägrar sitta och titta på när makthavare kallblodigt drar mattan under våra fötter och förstör det sista vi har kvar av solidaritet!"

Och jämförelsen med "Vredens dag" och sammankopplingen med Tahrirtorget i Egypten.....?
Vad är tanken?
Att Reinfeldt och Borg ska jagas som råttor, kastas sten på och fly landet?

Eller sansa sig, se till att agera mot landets explosition av illegala svartarbetande och personer som kommer hit för att bli försörjda av bidrag?

PS JAG KRÄVER ATT BLI TOLKAD BOKSTAVLIGT! ALTSÅ; DET FINNS INGET RASISTISKT I DET HÄR INLÄGGET. JAG STÅR FORTFARANDE FÖR EN SOLIDARITET MED MEDMÄNNISKOR MED FLYKTINGSTATUS. DS


Vredens dag

29 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-03-18 13:12

    Håller med Carina att jämförelsen med Egyptiernas frihetskamp och användandet av begreppet "Vredens dag" ger Husbybornas protester skuggsida. Utförsäkringar och nedskärningar i vård och omsorg är olyckligt stora och har på några år försatt många människor i ett humanistiskt oförsvarligt utanförskap. Men jämförelser med de nordafrikanska folkens befrielsekamp gör Husbykampanjen mindre trovärdig åtminstone för mig som inte bor i Husby. Sedan tror jag knappast att kampanjmakarna i Husby tycker att man ska jaga Borg och Reinfeldt som råttor och kasta sten på dem och tvinga dem i landsflykt. Sedan tycker jag att den berättigade kritiken av kampanjaffischen förlorar i skärpa genom att dra in illegal invandring i detta problem. Låt den delen vara ett problem för sig. Var sak har nog av sin egen plåga.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-03-18 13:44

    Jag tycker att man ska använda proportionella medel i sina protester, annsr tappar man trovärdigheten. Och om jag måste välja prioriterar jag fungerande ersättningar vid sjukdom och arbetslöshet som viktigare än någon km längre väg till vårdcentralen, bara den är bra. Jag stöder på alla sätt och vis kyrkornas påskupprop i denna fråga!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker fortfarande att min kritik mot illegal invandring ovan är befogad, hörde just igår en siffra om antalet svartabetande illegala i Sverige, från initierad källa.
    Vi måste våga identifiera enorma svinn och kostnader när vi talar om nedmonteringen av välfärden.
    Vart ska vi annars rikta "vreden"? Att bara stånga pannan blodig är inte kreativt.
    Jaga som Reinfeldt och Borg som råttor osv anspelade på dramatiken i benämningen Vredens dag och Tahrirtorget, och är givetvis en förgrovning för att beskriva det absurda.

    SvaraRadera
  4. Ulf:
    Instämmer till fullo i din slutkläm "Var sak har nog sin egen plåga"...Men varför finns de så få som vill förändra dessa tillstånd ???? Vad betr. Thorsten kommentar,kan man instämma i att detta i förhållande till våra glesbygder,måste vara en tämligen ringa inskränkning

    SvaraRadera
  5. Pengar räcker inte till allt. Man måste som alltid prioritera.
    Hörde igår om den invandrade unga "ensamstående" fyrabarnsmamman som varje månad går till banken och hämtar ut 29 tusen kronor i handen. Mannen sitter i bilen utanför och väntar.
    Dett är ETT fall av många. Jag uppmanar alla som känner till sådana fall att anmäla det. Det är detta som underminerar Sverige.
    Jag mår illa när jag tänker på det. Det svenska samhället gödslar med våra pengar.
    Eva-Marie Malmö

    SvaraRadera
  6. Eva-Marie:
    Vet du om de åker Mercedes eller BMW,eftersom dessa två märken tycks vara deras välståndssymbol.I mitt närområde finns otal av senare årsmodeller,just av dessa bilar.Ja, så många,att "die Dumme Schweden" som kommer hem efter sitt dagliga knog,knappast kan finna parkplats för sina gamla "rostlådor"Som du skriver kan man tydligen leva ett behagligt liv,utan att anstränga sig.. och åtminstone utan att konkurrera på arbetsmarknaden.

    SvaraRadera
  7. Har arbetat några år i just Husby, på dess bibliotek. Det är en liten förort inklämd mellan Kista, som har all tänkbar kommunal service, ett enormt köpcenter och mängder av arbetsplatser med högutbildad arbetskraft, och Akalla som är något av en trädgårdsstad, har en liten hembygdsgård och är allmänt "gulligt".
    I Husby försvinner butiker, därför att de flesta ändå åker till Kista. För flera år sedan skars personalstyrkan på biblioteket ner med mer än hälften, anslagen att köpa böcker och prenumerationer med 60%, lokalytan med 65%.
    Engagerade Husbybor hade sedan 80-talet kämpat för att få behålla sitt bibliotek. När jag kom dit -94 hade några av dem börjat tappa modet, deras känsla av att de inte fick ha någonting kvar var stark.
    Och jag förstod dem.
    Det ÄR nära till Akalla resp Kista, det tar inte många minuter att gå till grannförorterna, men Husby utgör en egen liten ö, där det ligger på en höjd.

    Så, jag förstår att Husbyborna vill ha kvar sin vårdcentral, det finns inte mycket annat kvar där, samtidigt förstår jag ju att man måste prioritera. Varför inte lägga ner vårdcentralen i Akalla och behålla den i Husby?

    /Öbon

    SvaraRadera
  8. @Eva-Marie: och jag har hört om tanter som sprider rykten utan annan avsikt än att sprida struntprat. Om du nu "har hört" om denna historia, som kan vara sann och lika gärna kan vara en "råttan-i-pizzan"-sägen, anmäl då!

    /Bengt af Klintberg-fan

    SvaraRadera
  9. Öbon:
    En nyfiken fråga från en "bondlurk" från landsorten.Det figurerar ett Husby som lär ha ett badhus.Tror det var det badet som enl.Herlin/AB,varje månad utsattes för 30-talet sexuella ofredanden,av "arabiska småpojkar i l8-årsåldern" mot småflickor !!! Är det samma idyll som du ovan beskriver eller har man enbart ett gemensamt namn med detta Sodom/Gomorra.I så fall verkligen olyckligt !!!

    SvaraRadera
  10. Det är samma Husby, men badet var ännu inte byggt när jag arbetade där. Det fanns en "badhusgrupp" som hade lobbat i många år för att få dit badet. Badhusgruppen bestod åtminstone då av många som hade flyttat till Husby sedan förorten byggdes runt 1970.

    Som vanligt finns det fler nyanser i verkligheten än bara svart och vitt. Att det förekommer sexuella ofredanden, snatterier betyder inte att det inte finns vanlig medmänsklighet, glädje och värme mellan Husbyborna.

    Ang sexuella ofredanden på badhus, har själv blivit utsatt som 11-12-åring, när jag var med i en simklubb på 1970-talet. Det var i en svensk småstad, där de mest exotiska människorna kom från Finland.
    Liksom på ett utomhusbad i Stockholms innerstad, liksom på anrika GIH och Valhallabadet i Göteborg.
    Så jag vet inte, men det är som om själva badmiljön får vissa utan impulskontroll att gå över gränsen.

    /Öbon

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-03-18 15:32

    Den hotade vårdcentralen är egentligen bara ett symptom på ett större problem, där mindre centa allt mera avlövas på FK, AF, vårdcentral, mataffär o s v. Till slut finns bara en kiosk och en pizzeria kvar i ödsligheten.

    SvaraRadera
  12. Du Bengt af...Kanske lever du i en skyddad verkstad eller så vågar du inte prata med dina medmänniskor.I din värld ser du kanske inte vad som händer mitt framför ögonen på oss andra.
    jag lovar dig att det jag märker av fusk med våra pengar det anmäler jag.
    Du verkar vara en farbror som fortfarande har skygglapparna på. Jag lovar dig att det jag skrev är sant.Hoppas att hon som har tillgång till denna fuskares personnummer gör sin medborgerliga plikt och anmäler. Gör du?
    För övrigt är det gott med pizza.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  13. Thorsten:
    Nu är du åter blygsam.På sådana orter finns i varje fall,grönsakhandlare,Kebab-bodar och andra orientaliska inriktningar....Ja,vissa har t.o.m "källarmoskeer",allt i förändringens tidevarv.Ett paralellsamhälle med exotiskt, mångkulturellt inslag skulle man kunna säga.Men huruvida det överallt finns badhus med "äventyrsbad"är jag osäker på.

    SvaraRadera
  14. Nej Lars ÅMånsson det vet jag inte. Vågar inte spekulera i det. Men känner igen din beskrivning. Personal inom sjukvård, tandvård, skola, förskola,bank,försäkringskassa osv osv ser mycket av fusk och oigentligheter jag önskar att de vågade anmäla mer. De kan ju vara anonyma.
    Jag vill att alla skall göra rätt för sig så att den dag någon behöver använda sig av det sociala skyddsnätet, då skall det fungera och inte vara nedmonterat.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  15. Du är bra du Carina och humor har du mitt i allt.

    Jag har följt din blogg sen den dök upp och ibland skrattar jag och ibland gråter jag. Du berör.

    Jag bara älskar dina bilder. Dom är så på pricken..

    Peter

    SvaraRadera
  16. Peter, du inte bara gjorde min dag, min helg, min vår, du gjorde hela mitt liv värt att leva, tack!

    SvaraRadera
  17. @Eva-Marie: är du lika pigg på att anmäla svenska "sjukpensionärer" som jobbar lite extra vid sidan av och får all lön under bordet? Är du lika pigg på att anmäla grannar som renoverar sitt hus/sin lägenhet och har svartjobbare som utför arbetet? Eller föräldrar som sjukskriver sina barn men låter dem vara på förskola/skola/fritids fast det är de själva, de vuxna, som är sjuka?

    Hur stor är din lust att anmäla oegentligheter? Gäller den bara invandrare eller alla som faktiskt missbrukar systemet?

    /Bengt af ... osv

    SvaraRadera
  18. Bengt af....ja vad tror du? Blev du nervös, har du något att dölja? Inom vilken kategori befinner du dig?
    Att ha moral och inse att fortsätta ha ett någorlunda skyddsnät krävs det att vi alla hjälps åt. Åt var och en efter behov.
    Stör det dig inte det minsta att en del nya svenskar ser Sverige som en åker färdig att skörda?
    Vart vill du komma Bengt? Vill du rasera den svenska välfärden!?

    Eva-Marie

    SvaraRadera
  19. Jag har jävligt hög moral, Eva-Marie.

    Jag är varken invandrare, sjukpensionär, svartjobbare, förälder med tveksam sjukstatistik eller nåt. Jag är bara någon som hatar ryktespridning och skitsnack och det verkade som om du var fallen åt just skitsnack.

    Jag ber om ursäkt om så inte var fallet.

    /Bengt af .. osv

    SvaraRadera
  20. Bengt af...jag godtar din ursäkt. Om Sverige fortsättningsvis skall vara ett land med ett skyddsnät värt namnet för ALLA medborgare, då måste ALLA ha jävligt hög moral, annars.....
    Jag hatar också ryktesspridning.Länge trodde jag också att det var rykten och skitsnack. Men detta fusk tränger sig på i en allt för snabbt snurrande takt, det finns dom som tror att pengar växer på träd i Sverige.
    Som jag sa tidigare ,en del av de nya svenskarna anser att Sverige ligger som en öppen åker , färdig att skördas.
    Se dig omkring Bengt med öppna ögon så kanske du också ser vad som sker i Sverige idag.
    Vi måste se om vårt hus, för våra barn och barnbarns skull.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  21. Vill egentligen inte blanda mig i dina moraliska höjder Bengt..Men en nära bekant,som arbetar vid Folkbokföringen i en relativt stor stad,gav mig en gång en kommentar som jag minns...-Hade vi kunnat kontrollera från svensk sida,alla de som är skrivna i vårt land och som erhåller olika bidrag kontinuerligt,lika noggrannt som kontrollen av oss "svenskar" ,skulle mycket pengar ha sparats.På min följdfråga hur/varför....
    Jo,dels är man "dubbelskrivna på olika adresser" dels tillbringar man tiden i sina hemländer sedan år tillbaka.Bidragen gireras över till dessa fjärran länder,av någon "kusin".Kanske därför man i år infört lägenhetsnummer,vid vår postadress!!!Med mitt inlägg,vill jag inte anklaga dig för blåögdhet,men kanske få dig att inse,hur vårt social skyddsnät användes felaktigt.

    SvaraRadera
  22. Ja du Lars Å Månsson, det är smärtsamt när man inser att det finns de som luras och fuskar utav bara faan.
    Alla kommer vi dit förr eller senare när vi inser att det finns oärliga nysvenskar. Vi vill ju vara så goda och hjälpa människor som upplevte krig och annant helvete.
    Vi vill så gärna tro att alla talar sanning. Att få detta svek kastat i ansiktet på oss får oss antingen att bli förbannade och vilja göra något åt det.
    Eller så blir det ett evigt förnekande, ser inte hör inte.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  23. Thorsten Schütte2011-03-18 22:08

    Jag med egen diagnos och som medlem i Autism- och Aspergerförbundet samt själv sjukpensionär på 25 % har hört och sett tillräckligt för att konstatera att ersättningar man har rätt till men inte får är ett större problem än ersättningar man får och inte har rätt till. Detta utesluter inte punktinsatser, exempelvis har FK varit framgångsrik att avslöja fusk hos många medlem i motorcykelgäng såsom Hells Angels.

    SvaraRadera
  24. Någon här som följer assistanshärvan i Halmstad?
    Bengt? Inte, ja där har du annars ett bra exempel på hur systemet mjölkas och dessa skrupelfria personer kommer huvudsakligen från länder placerade i mellanöstern(läs Irak). Har en personlig bekant på försäkringskassan som initierat utredningen och hon har berättat hur illa det är och jag behöver kanske inte tillägga att hon med många av hennes arbetskamrater plus många poliser(de jobbar självklart tätt ihop i dessa fall) röstar på Sverigedemokraterna. Tyvärr vågar än så länge inte många träda fram offentligt men det kommer, var så säker.
    Annars rekommenderar jag Merit Wagers blogg, där läser man en och annan sanning som de flesta svenskar går ovetande om.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  25. Hellboy, vi blir fler och fler som inser hur det står till.
    Fast det är smärtsamt att vakna och inse att allt inte är gott.
    Jag hatar att bli lurad.
    ha det gott
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  26. Jag hatar också ryktesspridning och skitsnack. Men jag har ännu svårare för människor som lustmördar budbäraren och sanningssägaren.
    Och som raljerar över andras sanningar, som om deras ord var det enda rätta.
    När jag läser Bengt så tänker jag att det ligger väldigt mycket i att människor uppenbarligen vill bli bedragna.

    SvaraRadera
  27. Ja du Carina,tröttsamt och ledsamt är det. Sedan behövs alla krafter för att vända skutan Sverige rätt.
    Kan inte förstå att vissa väljer att utnyttjas och blundar för det!
    ha en bra helg Carina med valpar.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  28. D´samma Eva-Marie!

    Och Thorsten, det finns igen på denna blogg, och säkert inte nån annanstans heller, som ens i sina vildaste drömmar skulle kunna tro att du skulle tillskansa dig så mycket som en krona utöver det som är rättmätigt ditt. MEN.
    Alla är inte som du. Många är precis tvärtom. Och njuter av att lura av lättlurade människor allt vad de har.
    Om Sverige bestod av 10 miljoner Thorsten skulle lande inte ha några problem med miljardsvinn ur våra gemensamma förråd.

    SvaraRadera
  29. Thorsten Schütte2011-03-19 17:35

    Nej, alla är inte som jag. Det vore ju hemsk. Men jag är övertygad om att summan av alla tillfuskade ersättningar i detta land är mindre än summan ersättningar, både från offentliga, avtalade och privata aktörer, som folk av randiga och rutiga skäl går miste om. Så om det finns många som kämpar mot fusk, gör gärna det, men jag för min del prioritera att kämpa för att man får det man har rätt att få. Det står ju inte i motsats till varandra, ledstjärnan är rättvisa i båda fall. Och exemplen med alla "sjukpensionärer" hos Hells Angels och det tillfuskade assistansersättningarna visar att det blir mest "pang för pengarna" för fuskjagarna genom att sikta in sig på professionella storfuskare i stället för att jaga småbarnsföräldrar att tjata om frånvarointyg hos stressade dagisfröknar när man vabbar o s v!

    SvaraRadera