torsdag 17 mars 2011

Högmod går före fall, statsministern.


Ibland är det oppositionen som styr vårt land. Till exempel igår när det gällde datalagring och utförsäljning av statliga verk.
Två ordentliga motgångar, de hittills tyngsta och mest kostsamma nederlagen för regeringen. Med två rösters övervikt raderade oppositionen ut flera tiotals miljarder från förväntad försäljning av statliga bolag. – Det får konsekvenser för regeringens auktoritet och får rimligen demoraliserande effekter inom regeringskansliet. Detta är ett ideologiskt generat tappat ansikte.
"Ohelig allians" tycker regeringen, som förstås bara tycker att en enda allians är helig, deras egen. Och statsministern banna härskarmässigt alla som inte förstår saker och ting lika bra som han förstår.
Men SD röstar till 90 procent på Alliansens förslag, så sansa kritiken.
Och börja inse att det där om "att inte ta i SD med tång" var ett brutalt feltramp.

SVT nyheterLena Mellin
Sydsvenskan
helahelsingland

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-17 14:58

    Om flera röstningsfadäser ska undvikas bör MP och alliansen bita i det sura äpplet, svälja ett antal grodor, ser glada ut ändå och bilda koalitionsregering för resten av mandatperioden. En sådan regering skulle ha en så pass komfortabel majoritet att enstaka ledamöter gärna kan dra piruetter eller kvittningssystemet kärva, det räcker ändå! Och man kan ta sig an helheten i socialförsäkringssystemet inklusive a-kassan, för att bara nämna ett exempel...

    SvaraRadera
  2. MP+alliansen??? Trodde de var diametralt motsatta i många frågor men jag kanske har fel.Tycker iallafall att många väljare skulle känna sig blåsta med tanke på hur uppställningen såg ut INNAN valet.Det scenario som Thorsten vill se har vi i Halmstads kommunfullmäktige och läser man kommentarer i Hallandsposten i ämnet förstår man knappt hur MP skall överleva nästa val...men minnet är kort hos många väljare.
    Som det ser ut i riksdagen idag så är iallafall i mina ögon demokratin vitaliserad och mer konkret än tidigare. Regeringen får stå sitt kast och bita i det sura äpplet. Många reagerar nog på herr Reinfeldts högmod..... och minns hans "ta i tång" uttryck.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-03-17 15:47

    Det jag mest är ute efter att MP och alliansen gör ett helhetsgrepp på socialförsäkringsområdet. MP är individualistiskt, ej kollektivistikt och vill, som alliansen ha en obligatorisk statlig a-kassa. Detta skulle aldrig gå igenom med S och V som vill behålla det fackanknutna a-kassorna, som historiskt haft sitt existensberättingande, men nu har spelat ut sin roll. Likaså borde MP hos alliansen få gehör för sin syn "en dörr in" till alla socialförsäkringssystem, eftersom det både skulle underlätta att fånga upp personer som hamnat mellan stolarna och minska dubbla utbetalningar (oftare misstag än fusk), vilket skulle spara pengar. Och en sådan regering skulle även minska de blockpolitiska låsningarna och öppnar för flera konstellationer, vilket både kan innebära S, MP och något mittenparti men på (troligen ganska lång) sikt, efter en mognadsprocess, även regeringar där SD är med. Däremot är jag emot en stor koalition S+M som skulle lägga en dös hand över politiken.

    SvaraRadera
  4. Thorsten:
    Faller inte en av Reinfeldts största önskningar,att förnya Kärnkraften i Sverige,helt i graven om ditt MP ska bilda konstellation med honom..??? I och för sig,för landets "hövding och allenavetande",ett tacksamt samarbete med tanke på MP:s magra partiprogram...Men i grunden är min uppfattning,att sådant "samarbete" skulle likna FP:s kappvändningar.F.ö är ju hans 7-klöver i de allra flesta fall helt eniga...Då får han väl svälja en del av sina dumma uttalande och stå där med dummstruten på !!!!

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-03-17 17:53

    Jag tror att kärnkraften är stendöd, det är väl bara några oförbätterliga folkpartister som sörjer den och Euron. Med MP i regeringen skulle Reinfeldt tvärtom ha en ursäkt för att retirera i kärnkraftsfrågan med bevarat ansikte!

    SvaraRadera