fredag 15 februari 2013

Life just hit me

like a ton of bricks.

Kommer tillbaka när jag orkar resa mig.

torsdag 14 februari 2013

Regeringen fimpar tioåringarnas relevanta fråga.


DT  

Två tioåriga flickor har skrivit till regeringen och frågat Fredrik Reinfeldt varför en pojke inte fick vara pepparkaksgubbe i luciatåget.  Regeringen svarar att det just nu cirkulerar en del missförstånd när det gäller Luciatåget.

Missförstånd??!??

Jag kopierade de kommentarer som hittills kommit in, innan DT hinner censurera. (OBS! OBS!! Redan cencurerat!! Läs här!!)

Förbudet är bara kontraproduktivt. Istället för att skapa en gemenskap så segregeras istället människor efter hudfärg. Att vara mörk förbjuds alltså.... Heja heja!

Skrivet 14 feb 2013 14:07Dalkulla

sjukt (Ej registrerad) skrev:
Hur kan en kaka vara rasistisk?
Lika lite som en negerboll och ändå blev det till att byta namn på den. Ja, det är mycket jag inte begriper i dagens samhälle, detta med rasism har ju inget med vare sig bakverk eller klädsel, det har ju att göra med hur jag är som person mot mina medmänniskor.

Skrivet 14 feb 2013 13:42Blond stolt viking

Av samma anledning som Kinapuffar, glassen 88:an och Nogger förmodligen. Men att uttrycka sig rasistiskt mot svenskar är det inget fel med, då hyllas dom för sin kulturberikning och får lite extra i socialbidrag.

Att säga att Gud var homosexuell är också helt ok, men att säga att Muhammed var homosexuell svaras med mordförsök och bombningar.

På samma vis är det inte ok att säga att invandrare är kriminellt överrepresenterade, då måste man säga att Svenskar är underrepresenterade.

Skrivet 14 feb 2013 13:25För sommarsångar på skolavslutningen...

Då kan vi sjunga "Blå sippan ute i backarna..." på skolavslutningen...

Skrivet 14 feb 2013 13:20sjukt

Hur kan en kaka vara rasistisk?

Sverige sina brottslingar har.

Så här ser det mycket  sorgligt nog ut i mångkulturien, det har vi bittert lärt oss. Inte minst av tunnelbanerånaren.









Men.







I USA satt den här mannen vid namn Billy och  bad om en slant. En ung kvinna stannade och gav honom allt hon hade i fickan - men råkade också tappa sin enormt dyrbara förlovningsring samtidigt. 

När hon uppdagat  förlusten rusade hon och letade över- överallt, och när hon slutligen kom till Billy undrade hon om hon kunde ha tappat något väldigt värdefullt hos honom. Den här? sa Billy och tog fram diamantringen åt den lyckliga kvinnan.

  - Inget märkligt, sa Billy, jag växte upp med min morbror som var pastor, så min anständighet har jag kvar.


Vackert.


Hur firar du hjärtedagen?

 ett axplock: 

Louise 
Har skickat honom en fruktbukett  - så han kan fylla sig med sund energi - Menyn i kväll blir tillsammans med våra härlliga ungar, vi ska ha sushi.

Thomas 
Absolut inget, amerikanskt piss och interflora konspiration.

Lisa 
Jag har innan jag drog till jobbet strött rosenblad på hela golvet ända ut till  ytterdörren och vardagsrummet där det ligger en gömd intim gåva till min älskade :-) Så får vi se vad han svarar på det. Det är vår första valentinsdag..

Marianne 
Jag ska köpa mig en läcker present och njuta av en bra film ikväll. 
Hans. 
Jag ska absolut  inte göra mer  än vanligt tycker Valentinesdagen och HELLoween är så amerikanskt. Jag berättar för min älskling att hon är vacker och underbar och att jag älskar henne varje dag....Inte bara en gång om året. 
Anette Valentine 
Valentines dag är nåt som utlandet, blomsteraffärerna, samt choklad- och kortproducenterna har uppfunnit. Vad ska vi ha det för? Ser för övrigt med samma ögon på mors dag och fars dag, vad blir det nästa gång?

Mulle 
Har tagit ledigt från jobbet och sitter här vid ytterdörren, redo att ta emot alla budenmed blommor och choklad. Kanske till och med ett sjungogram!!

chris 
Jag tror inte min man gör något speciellt, han vågar nog inte komma med blommor, för då tror jag han har varit ute och grisat. Så hellre lite mys ikväll med ett glas vin!

Rasmus 
Ska ner och jobba, och kanske hem och träna min höger arm ikväll. Dessutom firar man väl inte valentines day efter 14 1/2 år.

Ständigt dessa glädjedödare!

Konservativa muslimer i Indonesien, världens mest folkrika muslimska land, varnar för att fira allahjärtans-dag av fruktan för att det kan leda till lössläppt sex.

Risken i det landet är väl betydligt större att nån ska ha ihjäl nån.

Gomorron allihopa,


 idag är jag så trallande glad, tacksam och överlycklig över att slippa vakna såhär romantiskt(?!)









Utan mer såhär!

Att åldras är som att bestiga ett berg. Man blir lite andfådd men får en mycket bättre utsikt.

onsdag 13 februari 2013

När invandrare gör gott, då kommer dom i tidningen!



Då vet inte Landskrona kommun  till sig av förvåning, och får tuppjuck av ren och skär överdriven upprymdhet och  ceremoniell tacksamhet i övermått.
Det handlar om tre pojkar som slog larm när de råkade hitta den stulna Selma Lagerlöf-statyn slängd i Vallgraven, polisen befarade att den skulle smältas ner och säljas. Men uppenbarligen var detta bara vanlig normal vardagsvandalism i mammas Landskrona.

Redan förra veckan firades de tre pojkarna av Landskronapostens egen Gladpatrull och bild i tidningen. På onsdagen var det kommunens tur att stort tacka för ingripandet, i en liten ceremoni på Landskrona konsthall och bild i tidningen.
– Jag tycker det är fantastiskt att ni hittade henne så snabbt. Vi är stolta över att ni finns här hos oss i Landskrona, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg.

Bra jobbat! Verkligen, men lite sans och måtta kanske, som inte får en att misstänka att   detta bara är en motbjudande politisk show-off för : - titta hur snälla "dom" kan vara ibland ändå.

Eller tänker Torkild Strandberg också föreslå pojkarna för Nobels Fredspris nästa år.

Klara färdiga gå!

Imorgon bultar hjärtan överallt!


En rubrik som du garanterat aldrig kommer att få läsa i svensk gammelmedia.


Ettåringar kan drabbas av skyhögstressnivå av att börja på dagis.
Forskare varnar: Ditt barn kan få sviktande inlärningsförmåga och kom-i-håg, samt reducerat immunförsvar.

Det sliter sönder mig att läsa det här. För mig är det självklart, klarar inte ens av att se de neongula hand-i-handparaderna, utan att tänka på att nån av dem kanske hellre bara skulle sitta ensam och rita eller bygga lego. 

Och undra vad det gör med barns initiativförmåga att alltid befinna sig i anpassade och bevakade utrymmen med 20 andra lika gamla som man inte har nåt gemensamt med, och anställda ledare som delat in minuterna och timmarna i scheman.Men det onda är kommer sig också av att den här kollektiva statliga uppfostran inte längre är frivillig, föräldrar med normalinkomster behöver båda lönerna till mat och husrum, andra behöver den för att förverkliga sina drömmar som inte inkluderar barnen. 

Rått. 

EU-ministrar i krismöte efter hästkuppen.



Den stolta Nobelsfredsprisade unionen  ska ”ha som mål att främja freden, sina värden och folkens välfärd.”

Samt att il-flyga in viktiga ministrar till Bryssel, och i stora salonger bestämma över att rumänska hästslamsor inte ska få hamna i européernas köksbordslasagne.

När jag tänker efter så finns det betydligt värre saker som skulle kunna hamna i de trygghetsvaggade magarna på folk. Om nån ville vara inte bara skrupelfri och sugen på lättförtjänta pengar, utan till och med ondskefull.

expressen svt

Rösta på Moderaterna.

Edip Noyan, M, är misstänkt för mordförsök mot en bostadsrättsordförande i Stockholm, där Edip Noyans familj hyr en restauranglokal. Edip Noyens hustru är den som sägs driva restaurangen på heltid, samtidigt som hon är långtidssjukskriven. Noyan säger sig inte ha nåt med restaurang Klein att göra. Trots det är det hans namnteckning den som signerar för restaurangen. 

 


tisdag 12 februari 2013

Oisin Cantwell är som ett missnöjt spädbarn.

Ju mer han ignoreras, desto högre, och högre, och högre illvrålar han sig  - till utmattning.

  aftonblaskan

Släpp fångarna loss, det är - mångkultur.

Ingen läsning för personer med svagt hjärta och klen hälsa:

Två personer greps för assistansbedrägerier idag. Omkring 15 (!!!) poliser deltog i insatsen. Brotten är riktade mot Försäkringskassan, det handlar om 12-13 miljoner kronor som inte preskriberats men totalt omkring 20 (!!!) miljoner kronor, och har pågått i minst 15 (!!!)år.

Hmmmmm. När jag var liten sa man att det kom invandrare till Sverige som "jobbade på Försäkringskassan". Det verkar fortfarande vara en mycket attraktiv "arbetsplats".

Men.
Samtliga utredningar av misstänkt assistansfusk som Uppsalapolisen arbetat med lades ner i slutet av 2012. Ett uppmärksammat ärende i Västerås uppges ha spelat in.
Det handlar om ett par i Västerås som åtalades för att ha lurat till sig 5 miljoner kronor i assistansersättning. Mannen var anställd som assistent åt sin fru som påstods vara i behov av hjälp med i stort sett allt och uppgavs knappt klara av att gå. Polisens filmer visade dock hur kvinnan arbetade i mannens korvkiosk och obehindrat gick långa sträckor.
Men paret frikändes av tingsrätten.Visserligen hade kvinnan inte haft rätt till assistans men "hon kunde ha trott att det var så, menade domstolen". Därmed var det inte frågan om medvetet fusk. Dessutom kunde felaktigheterna ha berott på "missförstånd till följd av språkproblem."

En annan 47-åring rullstolsman och hans "assistenter"står i Linköping åtalade för grovt bidragsbrott och grovt bedrägeribrott. Men mannen har klarat sig sig väldigt bra ensam i Egypten och Marocko utan assistenter.
47-åringens enorma smärtor blev bättre av att han vistats utomlands, säger advokaten.- "Dels känner han sig mer hemma utomlands, dels är klimatet bättre."

                                  

Gonatt Sverige.

                      


 



UNT corren DN allehanda

No worry, Gustaf.



                                                                                                   

It´s all yours!!!

Livet är så komplicerat och så jäkla orättvist. Men jag har en lösning.


Titta här bara vilka fördelar de tillskansar sig såna där UFOn som redan har sitt på det torra och har gott om tid!!




Tänk sen på de av oss "med könsöverskridande identitet",vilken himla kö ska de stå i? Vilken toalett ska dom gå på? Och vilka formulär ska dessa arma människor fylla i?? 

Inse att era liv är som dansen uppå de rödaste rosor ni som slipper sitta där som fån, tugga frustrerat på pennstumpen, stirra förvirrat på dom två rutorna, och inte ha en susning.
– "Många formulär har två rutor, en för kvinnor och en för män. Det skulle behövas åtminstone ett tredje öppet alternativ."

Hmmmmm.

Innan alla hen nu börjar gasta på DO, kan vi inte för enkelhetens skull bara dela in oss i såna med och såna utan snopp. En toadörr med "Med" och en toadörr  med"Utan", en formulärruta med "Med" och en formulärruta med "Utan".


aftonblaskan  



Jag ger mig sjutton på att det är etniska svenskar!


När somliga går ut - kommer andra in. 2012 var året då Danmark fick ta emot rekordstor invandring från västvärlden, den största nånsin, hela 33.824 nya flyktingar från mångkulturien.
Grattis och lycka till Danmark, här kan Danmarks statsministern snacka berikning - det ljusnar vid horisonten!

Jag tycker att det var bra att Linderborgskan stannade hemma från publicistklubben.



Världen skulle inte ha pallat två yberhysteriska dramaqueens i samma panel, det räckte med Mazettitanten som skämde ut sig som avskyvärd historieförnekare inför omvärlden.

Jag sätter punkt för gammelmediernas näthatshysteri med en balanserad och klok Marika Formgren på Barometern:-Det finns en viktig skillnad mellan de som får betalt för att framföra sitt hat i media, och de som ägnar fritiden till att hata på kommentarfält. Det är den förra gruppen som kräver lagstiftning för att tysta den senare. De avlönade hatarna tycks inte lita på sina egna argument, eftersom de inte vill ha fri debatt. Det skrämmer mig mer än ”näthatet”.

Det skrämmer mig också, Marika.



                                         Varning, Varning! För Guds skull, lyft inte på locket!! 

Temlor inte min grej, jag tycker vispgrädde är äckligt.

"Jag har slutat äta semlor, för man köper dom två och två. Det är det som är haken med semlor, det blir ju en över då."

Glad fettisdag för dig som kunnat spara dig tills idag! Förresten glad dag till alla tjyvstartare också!


Don´t give yourself a hand.

Paranoida nationer och kärnvapen är ingen bra combo. Det är blir svårt att hoppas på det bästa när mannen som kunde köra bil vid tre års ålder, nu tror han kan leka världskrig ensam

Det är alliansens fel.


Svenskt Näringsliv oroar sig. För första gången på tio år ökar inte andelen företagsamma människor i Sverige. Särskilt oroande är att de unga företagsamma blir färre i flertalet kommuner.
-- Att färre unga driver företag är en tydlig varningssignal. Det är i hög grad de som kan skapa morgondagens företag och jobb.

Hallååååå.
Mångkultur, jajamenssan.

Utpressning blir allt vanligare, på tio år har antalet anmälningar tredubblats i Stockholms län. Det är ett enkelt levebröd för kriminella och en gyllene marknad för personer som har skrämselkapital och ett rykte om att kunna ta till våld. Starta-egetbidrag idag borde komma med 10 livvakter.

När ska samhället våga titta på och tala om de downs som reinfeldts berikande massinvandring kostar i form av framtid, liv och pengar.

Ni vet Patrik Lundberg på HD,


han som är så ömhudad och överreagerar på Kinapuffar och eskimåer och sånt. När jag läser hans skriverier så är det alltid som en bekräftelse på hur fruktansvärt olika vi människor kan vara varandra, hans korrekta överkänslighet är så långt ifrån mig man kan komma. Visserligen kan jag känna ett uns av ömhet ibland, tänker lite moderligt att han nog växer till sig en dag.

Men så läser jag idag att han fyller år på torsdag - och det känns som om nån har hällt vatten från Vostok över huvudet på mig. Min dag! Kinapuffsmannen delar födelsedag med migMin alla hjärtans dag, som jag så självklart delar med alla förälskade och älskande i hela världen - men Patrik Lundberg!!

Jag letar upp mitt horoskop, och försöker febrilt leda i bevis att det är omöjligt, ni ser ju själv, hela stjärntecknat beskriver mig och mina egenskaper på punkt och pricka - och inte Patrik Lundberg. Mitt hjärtsnörp över att vara så innerligt födelsedagsförbunden med en PKist är svårsmält.


Stjärntecknet Vattumannens egenskaper



Vattumannen är ofta före sin tid och väljer att gå sina egna vägar. En egensinnig nytänkare som eftersträvar frihet och oberoende. Vattumannen är självständig och har ett stort frihetsbehov. Vattumannen ogillar inblandning från andra. Lyssnar gärna på råd, men gör i slutändan allting på sitt speciella sätt. Ofta mot strömmen, djärv, företagsam och idérik.

Vattumannen är en stor humanist som gärna engagerar sig i sociala frågor. En vid och framförallt brokig bekantskapskrets är kännetecknande. Vattumannen blir lätt uttråkad av det vanliga, monotona vardagslivet. Den som är präglad av detta lufttecken föredrar omväxling och har en dragning till udda, kreativa människor som har förmåga att leva efter sina egna normer.

Vattumannen har ofta annorlunda intressen och okonventionella åsikter och kan vara bestämd och oberäknelig. Vattumannen följer sina impulser och kan upplevas en smula nyckfull och rastlös. Många upprorsmakare, rebeller och trendsättare är präglade av detta tecken. En djärv och företagsam läggning är kännetecknande.

 Det oväntade, originella sättet att förhålla sig till omvärlden är kännetecknande för Vattumannen. Envis och bestämd, hopplös att påverka och styra, men härligt uppfriskande med sin ungdomliga rebellanda och företagsamhet!

måndag 11 februari 2013

En spooky signal från ovan i Roms busväder ikväll.



Det är bara en sak jag undrar , varför avgår påven, kan han inte bara pensionera sig. För det kan väl aldrig vara så illa att påven och Vatikanen ligger bakom hästköttslasagnen!!



Årets äkta multikultivinnare i mellon.



Det var textraden "Allah får vara me, Eskimå och Pontare" som fick tittare att anmäla Sean Banans låt ”Copacabanana" i melodifestivalen till Granskningsnämnden.
”Eskimå” är ett nedsättande ord för inuiter, skriver en av anmälarna. 

Sean Banan försvarar sig– Nedlåtande? Varför skulle jag ha något emot dom? 

Fast där är han ju ute och cyklar, hur länge har han bott i Sverige egentligen? Här gäller det inte vad man tycker, eller tror, eller menar. Sagt ord ligger. Fråga Patrik Lundberg på HD. 

Skulle förresten inte förvåna mig alls om det är självaste Kinapuffsmannen som varit i farten och anmält igen.

Play it safe, gör en äkta svensk okränkande mångfaldsälskandevinnarlåt 2013. 

La-la-lla-lalaaaa-laallaaalllalaaa....

Jag veeet.


Bon appetite.

Eller nåt.

Tror ni som jag?

Att detta med ovanligheter i den svenska köksbordsmaten som mixats ihop i Cypern, Rumänien , Frankrike eller nån annanstans, det är bara toppen på ett snorhalt isberg.


Gå på Livsmedelsverket, detta fusket är deras ansvar.

Påven flyttar ut.



"Ite, missa est. Mässan är slut, gå med Gud. Och förresten....... jag säger upp mig."

Vi får hoppas att han ersätts av en ungdomlig hingst i 75-80- årsåldern. Eller en kvinna...? Nähä.

EXTRA: 100 procent av svenskarna är mer positiva till massinvandringen.

Det är betydligt flera än förra mätningen igår, och en stor seger för allians- och statspropagandisterna.  Tusen personer tillfrågades bara om de ville drabbas av cancer eller ha massinvandring.

Jan Guillou och andra gammeljournalister är otillfredsställda nätpedofiler.



Hur kan jag hävda det så tvärsäkert?

Enkelt, det är det typiska språkbruket och de mycket frekventa signalorden i deras ensidiga krönikor.


Vill ni däremot läsa en klok och frisk man , så läs Lars Bern

- Ansvaret för debattklimatet ligger i Rosenbad. Om vi skall kunna komma tillbaka till ett någotsånär civiliserat debattklimat i våra medier och på nätet måste makthavare och media föregå med gott exempel. Vi som inte livnär oss på politik vill ha en fri och allsidig debatt om allt som rör den politiska processen utan att bli förolämpade och hotade av yrkespolitiker och journalister.


In i dimman!


Hörde ni om mammas Landskrona som betalade 200.000 kronor för en dimmaskin att placeras i en rondell för att ge en av infarterna till staden ett trolskt intryck.

Men dimman skymde sikten för trafikanterna och gjorde vägen hal, så efter att bara ha använts ett par gånger tvingades man stänga av dimmaskinen. Många tänker nu - stryp skatterna! Det är helt uppenbart att Landskrona Kommun har alldeles för mycket pengar.

 Men jag är tvärtom, ovanligt på, tycker uppfinningen är helt glimrande.  Köp flera maskiner, lägg hela stan i dimma. Hala vägar och dålig sikt är minor problems i den staden.



hd DN

söndag 10 februari 2013

Wakeup-call!!


Mikael Holmström blottar svenska politikers depraverade förfall.



Mikael Holmström har skrivit en klar, skarp, och blottläggande artikel om svensk försvars/politik. Så avslöjande att till och med jag, som förvisso tappat förtroendet för mycket längesen, blir förkrossad.
Jag var tvungen att läsa artikeln tre gånger. Sakta, för att ta in, och fatta att det är verklighet vi talar om, och inte en billig vulgärdeckare om skitig politik i nån goddamned bananrepublik.

I Sveriges försvar arbetar riktiga människor hårt för att de med själ och hjärta tror på en bättre värld. Alla dessa, och oss andra medborgare, leker politikerna med och kör över med pansarvagnar. Samtidigt som de visar upp sina skenheliga ansikten föreställande uppriktiga, välvilliga och trovärdiga ledare. Och så är de ingenting annat än lågtstående bluffmakare och simpla charlataner.

Det här var det mest skakande bevis på politikernas moraliska fördärv jag läst.
Jag kommer aldrig mer att kunna titta på en enda allianspolitiker i fortsättningen, utan att minnas den sanna bild av deras illvilliga fulspel för att lura oss som givit dem vårt genuina förtroende.






Jan Björklund ute på friarstråt.



Jan Björklund, vars regering har avskaffat den allmänna värnplikten och skapat ett svenskt försvar enbart för utlandsinsatser, har nu inför nästa val lyft ett finger i luften.

Så just idag vill FP återskapa Reinfeldts särintresse och Sveriges försvarsförmåga.

Imorgon?
Vem vet.


svt

- Svenskarna mer positiva till massinvandringen.

 

1.000 personer svarade på frågorna i undersökningen:

Tycker du att Sverige tagit emot invandrare i alltför stor omfattning eller har det skett i ungefär lagom omfattning eller borde vi ha tagit emot fler?

2013:
Alltför stor omfattning: 37 procent.  Lagom omfattning: 48 procent  (självplågare?)

Borde tagit emot fler: 9 procent. 

Vet ej: 6 procent

Men.

37 procent - vilken potential för SD!!!

Så hungrig så jag kan äta en häst.....


Tystnaden från svenska Livsmedelsverket och EU är alarmerande. 

De lägger sina stora arroganta näsor i allt medborgare stoppar i mun, och fördömer miljoner ton bra mat, för att den är böjd, eller har fel form eller färg.
Här har vi en produkt med fel djur! Huvuden bör rulla, och den som är ansvarig för att totalblåsa svenska konsumenter bör arresteras och dömas.







Det finns tre förlorare i den här Lasagnehärvan. Findus, konsumenterna. Och hästen.


Mina stunder på hundrastgården.


Flera timmar om dan spenderar jag på hundlekplatser, från början mest för att Zäta ska få spralla av sig åtminstone ett uns av all den energi och det bus som kryper inuti och utanpå honom.Men med tiden har det kommit att bli ett sånt där behov hos mig själv, ni vet. Så nu vill jag inte missa hundarnas och min dagliga utomhusstund för allt i världen.
Och så är det ju alla möten!

Mötena med hundarna och hundägarna.  Den här hundrasen till exempel är en dog africanis, född i en trädgård i Afrika och hitflugen för ett liv i snö och kyla. Ägaren hade bott i Etiopien och berättade för mig om de spännande nedgrävda kristna kyrkorna där, som inte syns förrän man är ända inpå kanten. Jag har googlat och försökt lära mig mer, men inte lyckats lista ut varför de är nergrävda, eller hur/om man kommer in i dem.


 Vissa hundägare skyr varandra som pesten, en äldre man med schäfer och en tokig tant med två kungspudlar till exempel. Hamnar mitt i den skottgluggen, som jag har gjort ett par gånger, så kan vad som helst hända. Pudelmatten anklagar hussen för att vara lika livsfarlig som schäfern och skriker Poliiiiis, bara hon ser dem. Och schäferhussen i sin tur försöker få mig som supporter genom att dundra att kärringjävelen är sjuk i huvudet. De attackerar varandras bilar och schäfern kastar sig vilt upp mot tantens vindruta. 

Men för det mesta är det bara riktigt roligt, fast den matte som försöker få mina hundar att inte sniffa hennes tik i baken genom att vika sig framåt, lyfta upp armarna till två hotande gripklor, och ryta som en ilsken lejoninna, när hon jagar mina två med vilda språng över hela hundgården, hon är lite för rolig.

Zäta är alla hundars lekfarbror, han studsar som en loppa, flyger framför alla andra hundar med pinnar, käppar och bollar i munnen för att fresta dem att jaga honom, niger med frambenen och viftar leksuget med svansen. Zudden leker i två minuter, sen kommer han plötsligt på att det kliar nånstans, eller också flyger behovet akut på honom att bara stilla sitta  ner och insupa ljuva dofter eller försjunka i egna djupa filosofier i långa stunder. Den gamla damen i päls som sakta och lite osäkert tar sig fram med stavar och sin lilla terrierflicka, är mammig. När Zäta flirtar med hennes lilla råtta om lek, säger hon irriterat till mig att -nu får han väl ändå bärga sig, min hund hinner ju inte ens kissa ifred. 

Igår kom det in två glada människor, ett kedjerökande par, med systempåsar och en liten gullig hund. De var oväntat trevliga, och ville bjuda mig på den varma chokladen de hällt massor med mintlikör i. Det var nog tur jag avböjde, den stora termosen tog slut innan nån hann blinka.




Bättre nytt år Kina!



Idag firar kineserna sitt nyår, den viktigaste och mest firade helgen i Kina, och i år infaller Ormens år. Kineser världen över har nyårsfejat ordentligt för att städa bort all otur och för att välkomna lyckan. Helgen är den största reshelgen, en av världens absolut största förflyttning av människor, alla ska resa hem och besöka sina familjer.


Ormen är det sjätte tecknet i den kinesiska zodiaken. Ormens år symboliserar det hemlighetsfulla, intuitiva, inåtvända och samlade. Året bär också med sig energier av listighet och visdom. Riktiga ormar betyder tur i Kina eftersom myten säger att de motverkar svält och fattigdom. Ormens år påverkas också av denna sorts tur.