tisdag 12 februari 2013

Släpp fångarna loss, det är - mångkultur.

Ingen läsning för personer med svagt hjärta och klen hälsa:

Två personer greps för assistansbedrägerier idag. Omkring 15 (!!!) poliser deltog i insatsen. Brotten är riktade mot Försäkringskassan, det handlar om 12-13 miljoner kronor som inte preskriberats men totalt omkring 20 (!!!) miljoner kronor, och har pågått i minst 15 (!!!)år.

Hmmmmm. När jag var liten sa man att det kom invandrare till Sverige som "jobbade på Försäkringskassan". Det verkar fortfarande vara en mycket attraktiv "arbetsplats".

Men.
Samtliga utredningar av misstänkt assistansfusk som Uppsalapolisen arbetat med lades ner i slutet av 2012. Ett uppmärksammat ärende i Västerås uppges ha spelat in.
Det handlar om ett par i Västerås som åtalades för att ha lurat till sig 5 miljoner kronor i assistansersättning. Mannen var anställd som assistent åt sin fru som påstods vara i behov av hjälp med i stort sett allt och uppgavs knappt klara av att gå. Polisens filmer visade dock hur kvinnan arbetade i mannens korvkiosk och obehindrat gick långa sträckor.
Men paret frikändes av tingsrätten.Visserligen hade kvinnan inte haft rätt till assistans men "hon kunde ha trott att det var så, menade domstolen". Därmed var det inte frågan om medvetet fusk. Dessutom kunde felaktigheterna ha berott på "missförstånd till följd av språkproblem."

En annan 47-åring rullstolsman och hans "assistenter"står i Linköping åtalade för grovt bidragsbrott och grovt bedrägeribrott. Men mannen har klarat sig sig väldigt bra ensam i Egypten och Marocko utan assistenter.
47-åringens enorma smärtor blev bättre av att han vistats utomlands, säger advokaten.- "Dels känner han sig mer hemma utomlands, dels är klimatet bättre."

                                  

Gonatt Sverige.

                      


 



UNT corren DN allehanda

4 kommentarer:

  1. Absurdistan måste vara enda land på jorden,där man ekonomiskt klarar sig betydligt bättre,när man inte talar eller förstår landets språk !
    Därtill åtnjuter straff-och rättslig immunitet..

    SvaraRadera
  2. Och mår bäst i landet som man flytt ifrån.
    Om man mördar nån? Beror det också på att man inte trott att det var förbjudet, eller att man inte förstått?

    SvaraRadera
  3. Vad gäller försvarsadvokatens framförda skäl till den mirakulösa förbättring,hans klient upplevde i utlandet,måste jag dock delvis ge honom rätt.
    Själv sitter jag mycket hellre vid en strandbar nära Atlantskusten på Teneriffa,än i vintriga grå Sverige.
    Nu är jag förstås inte i behov av assistent,vilket kan var orsaken till mitt välbefinnade,i varma sköna södern...

    SvaraRadera
  4. Vad och vilka är det egentligen som har börjat befolka våra tingsrätter de senaste 30 åren. Jag hamnade bredvid en frimafest för den lokala tingsrätten och bland 20 personer fanns 2 gubbar, resten kvinns. Jag påstår att feminismen har genomsyrat även vårt rättsväsende både på åklagarsidan men även på domarsidan och inte gäller det allmänna rättsmedvetandet längre. Moderskänslorna... eller vad det nu är som tar överhand ger dessa kriminella frisedel efter frisedel. Idioti är bara förnamnet. // Naivtive

    SvaraRadera