onsdag 13 februari 2013

När invandrare gör gott, då kommer dom i tidningen!



Då vet inte Landskrona kommun  till sig av förvåning, och får tuppjuck av ren och skär överdriven upprymdhet och  ceremoniell tacksamhet i övermått.
Det handlar om tre pojkar som slog larm när de råkade hitta den stulna Selma Lagerlöf-statyn slängd i Vallgraven, polisen befarade att den skulle smältas ner och säljas. Men uppenbarligen var detta bara vanlig normal vardagsvandalism i mammas Landskrona.

Redan förra veckan firades de tre pojkarna av Landskronapostens egen Gladpatrull och bild i tidningen. På onsdagen var det kommunens tur att stort tacka för ingripandet, i en liten ceremoni på Landskrona konsthall och bild i tidningen.
– Jag tycker det är fantastiskt att ni hittade henne så snabbt. Vi är stolta över att ni finns här hos oss i Landskrona, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg.

Bra jobbat! Verkligen, men lite sans och måtta kanske, som inte får en att misstänka att   detta bara är en motbjudande politisk show-off för : - titta hur snälla "dom" kan vara ibland ändå.

Eller tänker Torkild Strandberg också föreslå pojkarna för Nobels Fredspris nästa år.

7 kommentarer:

  1. Då är som mellan pojkar och flickor enligt Pravda-TV: http://www.svt.se/nyheter/sverige/pojkar-gor-flickor-ar

    Eller kanske snarare att invandrare får beröm för vad de inte gör [otyg].

    SvaraRadera
  2. Hmmm!? Visste de redan var den fanns kanske? Nej men fy vilka läskiga tankar som for genom huvudet på en gammal gubbe. Skämmes ta mig fan! Eller inte .............

    SvaraRadera
  3. Lite OT invandringens kostnader http://freedomofspeech2014.blogspot.se/

    Hans B

    SvaraRadera
  4. Den gyllene regeln är:

    1. Gör en invandrare något dåligt så blir de "svenskar". Exempelvis när de bedriver terrorverksamhet. Då får vi veta att "svenskar" har gripits för terrorverksamhet.

    2. Gör en invandrare något bra eller blir offer för någon/något så förblir de "invandrare". Exempelvis när Peter Mangs sköt på "invandrare" i Malmö, trots att en del av dem kan ha varit födda i Sverige och aldrig ens besökt sitt ursprungsland. Samma journalister som å andra sidan anklagar svenskar för att de säger "invandrare" om personer som är, säg andra eller tredje generationens invandare.

    SvaraRadera
  5. Ni har så rätt alla. Och tanken på att de tror att vi inte genomskådar akten får mig att hyperventilera.

    SvaraRadera
  6. Dessa unga barn med främmande namn,kommer med säkerhet att stå i rampljuset under hela 600-årsjubileet !!
    I denna ort finns ju som bekant inte mycket som annars kan visas upp i dagsljus.Av Thulins flygfält och Weibulls fröhandel,finns enbart ruinerna kvar.Kanske var tanken att lägga dimridån över hela stan inte helt fel ...

    SvaraRadera