fredag 13 augusti 2010

Love is in the air!


Magnus från FS18 är nu tryggt i hamn med sin ljuvliga Evelina!
Mamma B-M sjöng strålande vackert i kyrkan och bror Fredrik spelade för de lyckliga tu. All lycka till dem!

Mera bröllop.
Mina hälar är nu lena som babykinder till slingbackskorna, stass är inhandlad och nu bär det iväg till frissan. Björns Gudson skall äkta sin amerikanska flickvän imorgon, och ikväll blir det stor grillfest ute i skärgården för alla bröllopsgäster, det blir en upplevelse - inte minst för alla influgna amerikaner. Åh vad det ska bli roligt!

torsdag 12 augusti 2010

1/5 av Pakistan är under vatten.



Visst är det synd att det är för långt borta för att vi här i väst ska bry oss.
Vi har ju precis brytt oss om Haiti, nån måtta får det väl ändå vara......

EU-skatt från 2012, men scchhhhh, säg inget till svenskarna!



Det danska EU-ordförandeskapet första halvåret 2012 ska gå i spetsen för att införa EU-skatt. Det säger nu EUs finanskommissionär polacken Janusz Lewandowski.
EUpamparna tycks ha "glömt" löftet att detta ALDRIG skulle ske.

Danskarna vill istället ha tillbaka sitt gamla Danmark, när en fri fågel var en fri fågel och man menade vad man sa och stod för sina löften.

Själv litar jag på att alla sunda danskar går man ur huse för att högt protestera mot sveket, och att vägra med ett rungande NEJ!
För vi svenskar kommer som vanligt att bli så jätte-, jätte-, jättearga att vi knyter nävarna i fickorna, och muttrar ilsket.
Och biter ihop.

onsdag 11 augusti 2010

Zlatan strutar igen!


Världsmästarguldfoten Zlatan / HJÄRTA / stilig Hamrén i grå kostym, vitskjorta och slips.

God lift us up where we belong!!!!

Kapten Klänning har massor med kusiner i hela Sverige.


Minkuppfödaren Stefan Andersson är Sveriges största minkfarmare, styrelseledamot i Sveriges pälsuppfödares riksförbund stod på TV och fördömde de misskötta minkfarmarna i starka ordalag, uteslutning röt han och såg ut som om han menade det. Samtidigt som han hyllade sig själv som exemplarisk, hans små minkar sköttes minsann som babysar, med tillsyn flera gånger om dan.
Bilder från Stefan Anderssons gård visar däremot minkar med sår, inflammationer och självstympningsbeteende.
Minns ni förra vintern när Lars Hultström, som då var ordförande för köttböndernas organisation Swedish Meat och styrelseledamot vid HK Scan och Svenska Djurhälsovården, stod och ömt klappade en kulting på TVnyheterna.
Men på hans gård filmade Djurrättsalliansens aktivister hur andra grisar tuggade på en död gris på golvet i en av grisstallarna. Flera grisar hade skador på benen och det saknades halm i boxarna.

VAD I HELVETE ÄR DET MED GUBBSEN????????? HAR DE SÅGSPÅN I HELA HUVET, ELLER HAR ALLA GAMLA SKRUVAR ROSTAT HELT IGEN?????????
STÅ OCH BLÅLJUGA INFÖR HELA SVENSKA FOLKET!!!!!!!!
SKÄMMES TAMEJ FAN.
OCH STOPPA IN DEM I SAMMA BUR ETT PAR ÅR.

Bakläxa till DI.


DI har idag förslag på ny VD för SAS. Ingen överraskning där inte! John Dueholm, dank cabinpersonals drömchef, norrmannen Robin Kamark,Lars Johan Jarnheimer och Marie Ehrlingch
Alla måste ha insett att det krävs NYTÄNKANDE. En kompetent, kraftfull och vrålhungrig visionär strateg, vad pysslar då DI med?
Näää, detta duger inte, gå hem och gör om.

Efter Little Bee,


behövde jag verkligen läsa en riktg vuxensagobok, pure imagination och ett slut exakt som jag bara hade kunnat drömma om. Valet föll på Marian Keyes, Oväntat besök på Star Street.Den 600sidiga boken är nu slukad med lätthet, den har varit min följeslagare i en dryg vecka nu, nätter som dagar som morgnar som kvällar. Ensam på ön en hel dag har jag nu sträckläst slut boken, och jag har levt så extremt nära Maeve, Matt, Lydia, Fionn, Jan, Andreij, Jemima och inte minst Katie och Conall, så jag blev helt förvirrad när hundarna skällde på sex kajaker.
- Vad är det för hundar, var befinner jag mig och vem i hela världen är jag........???????

Javisst, ja, nu vet jag, oj,oj, reality check. Nu ska jag vårda mina fötter och hälarna som ska blottas i slingback, och göra manikyr för på lördag, oj, då ska vi på storbröllop, och jag längtar så.

Och nu så blir det roliga timmen....


...,man visste ju redan från början vilka som kände sig väldigt, väldigt, väldigt manade och verkligt kallade. Man vred sig i skolbänken, stirrade på minutvisaren som aldrig rörde sig, kvävde en gäspning och lät blicken vandra ut genom fönstret. Därute kunde man slippa de självpåtagna "underhållarna", Anki sjöng samma låtar som veckan innan, nya minspel var inövad framför spegeln dock. Mats och Göran berättade vitsar till ackompanjemang av sitt eget fnitter och självlärda moves. Mårten ritade gåtor på tavlan som ingen orkade lösa....och fröken vädjade hjärtskärande, desperat och halvsnyftande -Finns det INGEN annan som kan nåt för vår roliga timme??? Nä, men vi kan mer, flämtade Mats och Göran och intog glatt scenen igen.
Såhär känns det för mig när Pagrotsky ska aktivera krisplanen som ska trolla bort Mona Sahlins usla förtroendesiffror.
Kända artister och skådespelare, som partiledningen tror sympatiserar med Socialdemokraterna, kontaktas just nu av den tidigare kulturministern.
Och jag zappar slött till något annat, absolut vad som helst.

IIt´s all about the money.


En 63-årige mannen försöker köpa sig fri från sitt pedolfilstraff i Kambodja.
Med hjälp av en muta på 11 000 dollar säger sig 63-åringen vara säker på utgången – han kommer att släppas fri.
Lyckas han kan svensk polis ta upp fallet.
Vaddå KAN, SKA menar väl polisen!!!!

Det är viktigt att kunna flyga,


men lika viktigt att veta hur man ska landa!
Varje år åker omkring 2 000 svenska soldater till krigshärjade områden. Av dem skadas mellan fem och tio procent fysiskt eller psykiskt.

Försvaret inrättar nu en central anhörigansvarig. Därutöver ska det på varje förband finnas en kontaktperson dit anhöriga kan vända sig.

Bättre sent än....
Bättre en anhöriigansvarig än...

Jag skulle inte trivas under en gammal sten som det växer mossa på, den saken är klar.



Den traditionella kyrkobegravningen går mot ett trendbrott. Antalet ansökningar om att sprida anhörigas aska till havs har fördubblats på tio år.
– Det personliga ökar, man vill ha begravningen utförd mer efter den avlidnas önskemål eller hitta sina egna former. Men, enligt lag är det inte tillåtet att sprida aska efter döda var som helst, utan det krävs tillstånd av länsstyrelsen.
Sedan år 2000 har det nästan skett en fördubbling av ansökningar från anhöriga som vill sprida avlidnas aska på andra platser än kyrkogården: från 930 ansökningar till 1 781 förra året. De allra flesta vill strö askan över havet som är lättast att få tillstånd för.

Jag är absolut för, följ den avlidnes sista önskan så blir det bra, och slutet blir värdigt.
Min mamma var bara fjorton år när hon miste sin mor, nu är hon 78 år och har besökt graven minst en gång i månaden sen dess. Det innebär nuförtiden att hon måste åka tåg i tio mil med sin cykel, cykla tre mil, och ligga på knä i jorden med ogräshackan, för att sen cykla och tåga hemåt samma väg.
Har svårt att se den bekväma nutidsmänniskan på samma sätt, och skulle önska att min mor istället kunde gå ner till havet, det vackraste som finns, för att samtala, reflektera och minnas.
Lyssna! La mer(=havet) Charles Trenet, missa inte!

Hur jag sjäv vill bli begravd? Överraska mig!

Jeeeeezzzzzzz. Stoppa världen.


Kinesiska babyflickor utvecklar bröst - ännu en katastrof med hormoner i mjölk har upptäckts.
Enligt officiella kinesisk media, har medicinska test på babyflickor visat att nivåerna av östrogen som cirkulerar i deras blod är lika höga som hos vuxna kvinnor.
De här babysarna är mellan fyra och femton månader gamla, och bevisen på att det är modersmjölksersättningen som är orsaken är solklar.

Jeeeeezzzzzzz.
Vad med pojkar som dricker samma mjölk? Vad händer med dem?
Och om hormonerna får barn att komma in i puberteten så här mycket tidigare än normalt, kommer de då i klimakteriet när de är 20?
Creepy.

En riktigt mullig kvinnsgris; Helena Trus.


Helena Trusskapar rubriker idag: "Det trettioåriga gubbväldet på Skansen luktar gammal gympasko, som inte går att rädda med den mest effektiva skodeon."
Byt ut "gubb-" mot "kärring-", Skansen mot TVs Förkväll, och den kvinnliga journalisten mot en manlig.
Och han skulle sänkas med Schyman-däng på skallen och hysteriskt dömas ut som mansgris och chauvinist.

Simsalabim!


Aftonbladet:"Socialdemokraterna har som mål att minska antalet långtidsarbetslösa med 90 000 personer."

Åh, jag måste nog rösta på S, för det här vill jag se med egna ögon. S ska lyckas med det ingen annan i heeeeela världen lyckas med, att skapa jobb. Och till och med åt 90 000 långtidsarbetslösa. De har funnit den magiska formeln!

....."med hjälp av 44 000 fler platser på komvux, folkhögskolor, högskolor och yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning samt fler praktikplatser."

GÄÄÄÄSP. Gammal urtvättad sossepolitik. Vem blir gladare av det?

tisdag 10 augusti 2010

I can jive, I can jive!


Det krävdes en Jerry Williams ettrig som en geting och i gammal god rockandroll stil och en läcker Tovemed nyskriven hit för att få dynamit av Allsången.
Jag lyckades nästan glömma Lundins egosistens mellan varven.

Måns Zelmerlöv- kom - befria oss!

Rödgrön överraskning.


De rödgröna lovar att satsa på småföretagen om de vinner valet. Vid Noliamässan i Piteå nu på förmiddagen presenterade de rödgröna ännu ett vallöfte.
Bland annat sänks arbetsgivaravgiften och karenstiden i sjukförsäkringen blir flexibel.

Vänstern och Ohly stimulera företagande och entreprenörsskap?
That´ll be the day.

En riktigt bra idol, Nima Dervish, jornalist, författare, debattör.


Lyssna, från debatt på Newsmill:
"Under mina 23 år här har jag insett att det i Sverige är viktigare att säga vad man borde tycka snarare än vad man faktiskt tycker. Det är strunt samma om du innerst inne ej vill bo i en estetiskt utmanad invandrarförort eller föredrar att ditt barn inte gifter sig med en somalier eller afghan, allt är okej så länge du utåt lovsjunger mångfalden och mångkulturens lov.

Den som däremot vädrar sina felaktiga men ärliga åsikter fördöms och alla med självbevarelsedrift tar tydligt avstånd. Därefter kan alla pusta ut, ty ordningen är återställd. Somliga visar sin moraliska överlägsenhet, inte genom egna handlingar, utan med tomma ord och fördömanden av andras förkastliga åsikter.
Själv föredrar jag brutal ärlighet, även om det må såra mig eller andra. Det är ärligheten och sanningen som ger oss verktyg att faktiskt förändra till det bättre."

Vågen!

Rysare, men Kicki utslagen på knock.



I ena hörnan Kicki Danielsson.
I andra Laila Bagge.

Laila inleder lite lätt, kommer tätt inpå Kicki, maler på och fortsätter framåt, stannar påpassligt innanför Kickis räckvidd, som då backar.
Kicki gör en overhand, slipar inåt, rör sig huller om buller för att komma in med krokar mot Lailas huvud, hon slösar massor med energi och eftersom hennes diet består av falukorv och hon säger sig helt sakna pulshöjande sexliv, så blir hon snabbt mycket tröttare än Laila.
Kicki försöker med ett kroppsslag: - ”det är intressant att Laila Bagge anser att hon kan lära mig något om den här branschen. Lailas enda ’claim to fame’ är ju att hon sitter och förnedrar fjortonåringar i tv”.

Men Laila knockar med en uppercut, och vinner rättvist på mer rutin och bättre syreupptagningsförmåga.

Varning: Kicki kommer nu att gråta ut i Året Runt, Ica-kuriren och Jönköpingsposten.

Good news!


Önskas: Ung, frisk, nytänkande, stark, kompetent, förändringsbenägen, insiktsfull, motiverande och entusiasmerande chef som av överlevnadsskäl har kraft och förmåga att göra sig av med hela skiktet mellanchefer.
Kan en negtiv spiral vändas och bli positiv? Ja, självklart, med rätt man/kvinna på rätt plats.
Vilken utmaning, mitt älskade SAS det här är sista chansen, ta den - go, go, go!

DN, Helsinborgs DagbladSydsvenskan

måndag 9 augusti 2010

Jag bjuder det dubbla!


Mer än hundra britter satte nakenrekord på berg och dalbanan Green Scream i Essex i England i helgen.Deltagarna samlade in 200 000 kronor till bröstcancerforskning.

Det tredubbla!
Bara alla engelsmän snabbt som ögat tar på sig kläderna igen!

söndag 8 augusti 2010

Wiehe sover, Wiehe sover i sitt lugna bo..


... men då kommer SD i björnligantrikåerna oljudligt tassande i strumplästen. Vakt-ormen snarkar lika mycket som Wiehen, så SD skuttar djärvt in i det det lugna boet. Wiehen snusar och småsjunger lite i sömnen och håller ömt om sin älsklings-gose-låt. SD lirkar försiktigt melodin ur nyporna på hela Skånes Skånskaste skåne- 2010årsproggare, och försvinner snabbt som blixten ut i den bistra natten.
Sen skrattar SD hela vägen till högkvarteret, där de tar fram saxen och avlägsnar de textrader de inte gillar. Och klistrar helt fräckt in sina egna appeller!

Wiehen vaknade med ett protestvrål, -"nuuuuuu jäuvlarrr ska jau bussa snujten på eirr, eira sautans rassar......"

Men, man kan dock, men man kan dock honom aldrig trooooooo.

-Föur dåu fåur rasseskijtarna baura grautisreklaum.

Nu har Wiehen huvudbry.
Vad ska han göra?

-"Tysta ner?
Näää."
Stämma och gå till pressen?
Wiehen gnistrar plötsligt saligt till.
-"JAAAAUUU, föur dåu fåur ju jau sjelv grautisreklaum ha-ha-ha-ha!!!!!!!"

Nein, danke, keine smulor från den rikes bord. Nicht. nicht. Kräks!


I DN läser jag idag om modern lyckoforskning, som säger att den som använder sitt överflöd till att göra gott för andra själv blir lyckligare, än den som bara lyxkonsumerar.
Det fattar väl varenda människa!
Men så kom frågan in på de bägge miljardärerna, Bil Gates och Warren Buffet, som i veckan går i bräschen för att världens rikaste ska skänka minst hälften av sina förmögenheter till välgörenhet. Och i Tyskland har Die Linke, med rötter i det gamlaösttyska kommunistpartiet, blivit alldeles galet furioso.
De har fått offentliga kväljningar och ser med avsmak på de rikas absurda gåvor.
Endast den goda staten giva får.

Det är lite retsamt, men mamman måste fortfarande vara med när babyn föds,

annars kan du med moderna hjälpmedel numera slippa den mesta av kontakten tills de äntligen gifter sig!

Mednorska mobiltjänsten Bipper kan du övervaka dina barn dygnet runt, du kan kontrollera alla samtal och ha full insyn i exakt var ditt barn befinner sig varenda sekund.
Det är trebarnsmamman Silje Vallestad från Bergen som står bakom denna nya mobiltjänst, och i veckan har Tele2 tecknat avtal med företaget. Det fungerar med hjälp av en applikation som installeras på telefonen via programvara eller SIMkortet. Nu skall produkten ut till norska användare.

Och jag bara undrar vad sjutton var det för fel på fotboja?