tisdag 10 augusti 2010

En riktigt bra idol, Nima Dervish, jornalist, författare, debattör.


Lyssna, från debatt på Newsmill:
"Under mina 23 år här har jag insett att det i Sverige är viktigare att säga vad man borde tycka snarare än vad man faktiskt tycker. Det är strunt samma om du innerst inne ej vill bo i en estetiskt utmanad invandrarförort eller föredrar att ditt barn inte gifter sig med en somalier eller afghan, allt är okej så länge du utåt lovsjunger mångfalden och mångkulturens lov.

Den som däremot vädrar sina felaktiga men ärliga åsikter fördöms och alla med självbevarelsedrift tar tydligt avstånd. Därefter kan alla pusta ut, ty ordningen är återställd. Somliga visar sin moraliska överlägsenhet, inte genom egna handlingar, utan med tomma ord och fördömanden av andras förkastliga åsikter.
Själv föredrar jag brutal ärlighet, även om det må såra mig eller andra. Det är ärligheten och sanningen som ger oss verktyg att faktiskt förändra till det bättre."

Vågen!

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-08-10 17:13

    Kan man inte placera sig mellan i ena diket hycklande och i andra diket brutal ärlighet, med artig ärlighet? Ärliga, men varsamma?

    SvaraRadera
  2. Jag tycker självgoda kärringar från Täby ska hålla käften! Det var väl ärligt sagt?

    SvaraRadera
  3. Vad har den här bloggterroristen emot damer från Täby? Själv känner jag några och alla är hyvens, och inte ett dug självgoda.

    SvaraRadera