söndag 8 augusti 2010

Det är lite retsamt, men mamman måste fortfarande vara med när babyn föds,

annars kan du med moderna hjälpmedel numera slippa den mesta av kontakten tills de äntligen gifter sig!

Mednorska mobiltjänsten Bipper kan du övervaka dina barn dygnet runt, du kan kontrollera alla samtal och ha full insyn i exakt var ditt barn befinner sig varenda sekund.
Det är trebarnsmamman Silje Vallestad från Bergen som står bakom denna nya mobiltjänst, och i veckan har Tele2 tecknat avtal med företaget. Det fungerar med hjälp av en applikation som installeras på telefonen via programvara eller SIMkortet. Nu skall produkten ut till norska användare.

Och jag bara undrar vad sjutton var det för fel på fotboja?

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-08-08 20:41

    Jag tror att det snart finns datasnillen som hjälpa dom övervakade barnen att programmera om telefonen så föräldrarna vaggas i säkerhet och dom kan ringa vem dom vill. Det finns en skrämmande övertro på övervakning numera, vi får 1984 och den sköna nya världen alldeles frivilligt, bygger den själva!

    SvaraRadera
  2. Bare det at flere allerede har etterspurt tillegg som logging av samtaler og mulighet for tyvlytting av samtaler forteller meg at den tjenesten aldri burde bli lovlig. Foreldre kommer til å misbruke overvåkingen. Jeg kunne aldri gjort noe sånt mot barna mine. De er heldigvis store, og det ble de uten overvåking :)

    SvaraRadera
  3. Till Anonym med det underbara språket, kunde inte sagt det bättre själv.
    Är så glad att mina barn också är vuxna, men framförallt att jag inte är barn och själv måste växa upp som en övervakad fånge.

    SvaraRadera