onsdag 11 augusti 2010

Det är viktigt att kunna flyga,


men lika viktigt att veta hur man ska landa!
Varje år åker omkring 2 000 svenska soldater till krigshärjade områden. Av dem skadas mellan fem och tio procent fysiskt eller psykiskt.

Försvaret inrättar nu en central anhörigansvarig. Därutöver ska det på varje förband finnas en kontaktperson dit anhöriga kan vända sig.

Bättre sent än....
Bättre en anhöriigansvarig än...

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-08-11 20:48

    Det är oerhört viktigt att varsamt ta hand om veteraner. Det fanns en gång en soldat som utmärktes flera gånger för tapperhet, blev sårat flera gånger i strid (en gång förlorade han en testikel, en annan gång blev han tillfälligt blind av gas), men när han kom hem efter kriget kände han att hans insats inte ansågs vatten värd. Den mannen var Adolf Hitler, resten är tyvärr historia...

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-08-12 16:28

    Ja, det är rysligt, men det gäller att se sanningen i vitögat. Som jag har förstått hör Sverige till dom bättre länder i att ta hand om veteraner i alla fall. En av människans bästa egenskaper, att kunna anpassa sig till nästan vilken situation som helst och inrätta ett slags vardag i dom vidrigaste omständigheterna för att kunna överleva - som beskrivna i Remarques "Från Västfronten inget nytt" t ex - kan bli ödesdiger när man från denna groteska och förvridna form av normalitet plötsligt ska finna sig tillrätta i en helt vanlig "Svenssonvardag" igen!

    SvaraRadera