lördag 22 februari 2014

Mellon, som ett dåligt kosläpp på Kiviks Marknad.


Jag känner medlidande med de två itusågade programledarna, det är bannemej stor konst att ställa sig framför kamerorna lördag efter lördag med god min. 

Programledarna skriker, de färgglada ballongerna viftas i salongen, och Ö-viksborna jublar hysteriskt, medan en farbror i glitterbyxor och ett antal tanter i två tävlingsbidrag, stormar in och sjunger samma låt som de sjöng i samma tävling för 10 - 15 år sen. En ung artist kommer in och gör en mycket svag kopia av Loreen och hennes vinnarlåt, resten var bara sura toner och jämmerdal, förutom kvällens vinnare Anton Ewald som vann med flest grabbatag i sitt eget skrev.

Att titta måste vara en sorts masspsykotiskt självplågeri, eller total avsaknad av sysselsättning och självrespekt, tänker jag, och byter till svartvit opera på tvåan.

Arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M) är en schysst böna.

På SRs lördagsintervju idag tog det en bra stund för mig att fatta att det inte var Mona Sahlin som satt i studion, det lät exakt som vilken annan söderbrallis som helst med maktambitioner.

 Men intervjun gav massor med vederhäftiga svar; Arbetsförmedlingen ska få en ny schysst direktör snart, ungdomsarbetslösheten ska bli schysst, utländsk arbetskraft ska ha shchyssta villkor i Sverige, den fria rörligheten är schysst för Sverige, exporten ska utvecklas schysst, regeringens politik ska skapa massor med schyssta jobb, och de 600 000 invandrarna som går till jobbet varje dag ska få schyssta skattefinansierade löner.  

fredag 21 februari 2014

Surt sa lejonen.

Finländsk sportreporter Filip Saxén: " Det här är Sverige bäst i världen på. Att spela bort tid på klockan och hålla pucken." 
Och göra mååååål!


2-1 till Sverige. Håll i!!


Hundliv.

Good dog! Dagens skratt.

Nagelbitartvekamp.

Filip Saxén finländsk sportreporter: -"Tufft blir det och tror inte att vi faller på målvaktsspelet. Tror inte att vi faller på något alls."


torsdag 20 februari 2014

AB kan faktiskt vara roliga på riktigt.

Nästa gång jag bilar till Skåne....

Zürich-baserade bilföretaget Rinspeed har tagit fram det senaste konceptet för framtidsbilen, med kontor och  vardagsrum, ja allt i ett. 

Bilstolarna kan flyttas på tjugo olika sätt , vilket är möjligt  för att ratten kan placeras i mitten på instrumentpanelen. Och om inte ratten sitter i vägen(!) så får  föraren och passagerarna fri tillgång till displayskärmar, extra benutrymme, pölar att lägga upp fötterna på, och en fantastisk temperaturanläggning som grädde på moset. 

Jag förmodar att om man vill förflytta bilen, så dyker det upp en stol och en förare till den käckt centralt placerade ratten.

Det verkar vara så fruktansvärt jobbigt att inte få bestämma nånting själv.


Muslimska ledare har utfärdat en fatwa mot alla som eventuellt vill resa till Mars. 

Förbudet kom efter att 500 frivilliga saudier och araber anmält intresse av att delta i en uppskjutning år 2025. Förenade Arab Emiraten har dömt ut en framtida koloni på Mars som o-islamsk, en rymdresa skulle utgöra en stor fara för livet, och då "självmord är strängeligen förbjudet i islam" så förbjuds härmed alla rymdresor. 

Nja, självmord mot en otrogen är absolut inte förbjudet, snarare uppmuntras till i Koranen.
  


onsdag 19 februari 2014

Solskensartikeln jag längtat efter i 25 bedrövligt miserabla år!


"Djur och snöbollskrig håller de gamla levande." 

Alla människor måste kramas , busa och ha roligt, också äldre och gamla.  Det har Ärlinghemmet i Sigtuna bestämt, när de bytte ut mediciner och stress mot att låta fantasin vara befriande galet obegränsad.

-Vi ser inte svårigheterna, vi ser möjligheterna, säger Ärlinghemmets Elin Kallström. 

Och verkar som om hon faktiskt menar det!






svt

Regeringsselfie.

Och....


......jag har hört att troféjägarnas och tjuvjägarnas testiklar kan malas ner och bota all sorts cancer.

tisdag 18 februari 2014

Bakom vänsterns retorik.


Sverige, den sista sovjetstaten.


kacka i eget bo?

Ett par tunga dagar,

men också fyllda med så mycket starka känslostormar - inte alls bara sorg, också återknytande av släktband.Jag är stolt över hur jag lyckades ordna Mammas sista fina kalas precis så som hade velat ha det.

Jag har stulit till mig lite andrum, sneglat på OSmedaljregnet, och fått kraft från alla era varma och kärleksfulla kommentarer. Jag är fortfarande disträ och bedövad, men nyfikenheten på världen håller på att pyra därinne nånstans, så jag hoppas att ni är kvar och fortfarande har tålamod med mig!