onsdag 30 mars 2011

Bara svenskpiloterna inte flyger i vägen för de som vill rädda livet på civila.


K-G Bergström skriver idag ett sanningens ord om oss, Nordens Japaner, som på 20 - 30år blivit världsfeglirarna i Mellanmjölkslandet. Fredrik Reinfeldt lät Socialdemokraterna välja vilken nivå insatsen skulle läggas på.
Gratistips från mig till svenska Libyeninsatsen: håll ut en vit flagga genom cockpit sliding window! Den kan gärna va blågul på ena sidan!

Expressen

4 kommentarer:

  1. Risken är nog försumbar,när man betänker att Libyen är c:a 4 ggr större än lilla Sverige...
    Tror inte att dessa JAS-plan kommer att märkas över vidderna i öknen.....Tysklands orsak att ligga lågt i detta krig,har sin förklaring i att man vet vilka avstånd det handlar om...Dessutom vet man vad ett ökenkrig innebär,sedan Afrikacorp misslyckats l942...Får hoppas att dessa "svenska" flygplan är byggda för afrikanska sandstormar...Men som "krigsgegner",är jag naturligtvis part i målet....Därför förstår jag hellre inte den entusiasm,som råder i mediern över det svenska deltagandet i inbördeskriget.

    SvaraRadera
  2. Jag läste också det som KG Bergström skrev i expressen.Kan inget annat än att hålla med honom.Dessutom så kritiserade sossarna (för några veckor sedan) regeringen för vara för "lama" i Libyenfrågan./Petter

    SvaraRadera
  3. Ulf Hjertén2011-03-31 08:25

    Med de precitionsinstrument som finns idag i moderna jaktplan , inkl. JAS, kan man slå ut tanks och andra militära fordon och installationer utan att riskera cicilbefolkningen. Såvida inte dessa är uppställda som sköldar, något som man kan förvänta sig av en galen diktator. Antingen är man med på dessa villkor annars inte. Då är det bättre att skicka lasarettsfartyg och byggföretag för återuppbyggnad. Mellanmjölk var någon som skrev. Det är väl svenskt det?!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-03-31 10:25

    Annat tema, men viktigt: Nu har EU fått till det igen:
    http://www.dn.se/ekonomi/eu-beslut-slar-mot-ideella-foreningar

    SvaraRadera