fredag 27 november 2020

Åtala Lena Salo också, och alla de andra som gjorde detta huvudlösa kamelbedrägeri möjligt.


GP: - Företrädare för Kamelcenter i Angered åtalas för grova ekobrott.


Angereds Kamelcenter misstänks för grova bokföringsbrott. Enligt åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg har föreningen inte fört någon regelmässig bokföring alls, samtidigt som man tog emot pengar från Arbetsförmedlingen och kommunen. Samtidigt utreds föreningen för grova bedrägerier.

Det handlar om det omskrivna kamelcentret som skulle uppföras i Angered, och som GP granskade år 2017. En förening skulle bygga ett stall och en paddock och ett par kameler och alpackor skulle köpas in till centret, som planerades strax bakom Angereds arena.


Föreningen hade sedan 2014 beviljats miljonbelopp i allmänna medel från bland annat Arbetsförmedlingen och kommunen i form av integrationsmedel:

– Kan det här leda till att folk får en sysselsättning, kanske särskilt somalier som står långt utanför arbetsmarknaden, då tycker jag det är värt att testa, sade Lena Salo, utvecklingsledare på social resursförvaltning.


Men det mesta fanns bara på pappret. Samtidigt som företrädarna importerade kamelmjölk och åkte på resor till kamelkonferenser i Kazakstan, blev någon byggnation aldrig av. Efter GP:s granskning begärde kommunen tillbaka delar av pengarna och 2018 gick föreningen i konkurs.

-------------- 

Tyvärr har jag inte lyckats hitta någon bild på denna Lena Salo, det verkar nästan som hon gått och gömt sig. Jag skulle så gärna vilja fråga henne och de andra i beslutsgruppen, om de inte kan betala tillbaka miljonerna till dess rättmätiga ägare, skattebetalarna. 

Och så är jag jättenyfiken på att fråga Lena Salo om hon aldrig tänkte tanken att få svåranställda somalier i sysselsättning i svensk fungerande näring i Sverige, landet de flytt TILL. Istället för att ge dem låtsasfantasisysselsättning från landet där de kom FRÅN.


3 kommentarer:

 1. Utvecklingsledare på social resursförvaltning. Vilken titel, också ett låtsasjobb. Ständigt dessa somalier, påhejade av idiotiska svenskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Masspsykos på jobbet. Alla fegisar håller med, ingen vågar vara "rasist" och säga att projektet är dödfött och helflängt. Detta är vad Sverige har blivit, en kamelmjölksrepublik.

   Radera
 2. Ha-ha det hade allt varit något det! Äkta svenskproducerad kamelmjölk med tillägget "kunglig hovleverantör" skulle såklart blivit en ny svensk export succé!

  SvaraRadera