fredag 18 september 2020

Världsryktet om de blåsta blondinerna i Sverige, har fått en väckelse med ny innebörd.

 Fria Tider

-Flera personer ur allmänheten grep i förra veckan en man som rånat en PK-kvinna på en dyrbar klocka på Östermalm i Stockholm. 

Tv-profilen Peg Parnevik, som filmade händelsen, blev upprörd när förövaren "kvävdes på trottoaren", skriver hon på Instagram.

"Jag är ledsen men jag kommer inte bara stå där och se på när en svart man kvävs på asfalten under något slags självutnämnd heroisk handling? Jag vet att vi gärna vill tro att Sverige är sååååå progressivt och jag är ledsen att spräcka er bubbla. Men jag har sett tillräckligt många färgade människor bli skjutna/kvävda/trakasserade för att bara gå vidare utan att göra någonting alls. Det minsta jag kan göra som vit person och människa är att stå där så de känner sig sedda."

"Fuck y'all", skriver hon om personerna som ingrep mot rånaren.
Parnevik har även publicerat skärmdumpar på "Black lives matter"-tröjor.

 


Bästa frågan idag:


8 kommentarer:

  1. Så det är skamligt att visa civilkurage? Ponera det omvända, att en vit pundare rånar en kvinna och blir infångad av ett par svarta grabbar. De skulle garanterat vara hjältar i den verklighetsfrånvända nippertippans glamorösa låtsasvärld. Blodsven

    SvaraRadera
  2. Har hon fått en golfboll i huvudet. Det är väldigt vanligt med korsbandsskador i damfotboll, kanske för att dom ofta går ner på knä.

    SvaraRadera
  3. Peg P. Skriver "Men jag har sett tillräckligt många färgade människor bli skjutna/kvävda/trakasserade för att bara gå vidare utan att göra någonting alls. Det minsta jag kan göra som vit person och människa är att stå där så de känner sig sedda."
    - Impad över vad Peg varit med om. Jag antar hon är klassad som ett trovärdigt vittne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  4. Om peg parnevik kunde läsa av en klocka skulle nog hon bli ledsen om någon tog den.

    SvaraRadera
  5. Caroline Seger här väl aldrig kommit med någon intelligent kommentar, jag misstänker att det råder totalt vacuum bakom hennes pannbenet.

    //Gunnar

    SvaraRadera
  6. Väldigt många svenska kvinnor drömmer om en stilig svart man eller en sammetsögd shejk, så det är klart att de tar deras parti.

    SvaraRadera