söndag 20 september 2020

"Brukarimporten" ännu ett "mångkulturellt" nyord som vi skattebetalare aldrig trodde vi skulle behöva lära oss.


Anna Dahlberg:

- I höstas skrev jag en krönika om hur den så kallade brukarimporten går till. Via arbetskraftsinvandringen hämtas familjer med funktionshindrade barn från bland annat Irak till Sverige. Upplägget är extremt fördelaktigt för alla inblandade parter – tredjelandsmedborgare får uppehållstillstånd i Sverige, deras familjemedlem får assistansersättning på en nivå som saknar motsvarighet någon annanstans i världen och assistansbolagen i Sverige täljer guld.

Jag hade bland annat kommit över ett läckt dokument från Migrationsverket om ett av landets största assistansbolag – Nordica Assistans AB med säte i Örebro. Läsningen var hårresande.

Myndigheten hade identifierat 147 så kallade kluster runt brukare inom bolaget. Rubrikerna i dokumentet talade sitt tydliga språk: ”bedrägeri”, ”arbetskraftsexploatering”, ”illegalt arbete”, ”brukar-import”, ”misstanke om försök till brukar-import”, ”misstanke om skenanställning/oseriöst anställningserbjudande” och så vidare.

------------

Möjligheterna att komma åt brottsligheten begränsas av en rad omständigheter, såsom höga sekretesshinder, att varken Försäkringskassan eller skyddsombud får göra arbetsplatsbesök utan samtycke, att aktörer som stoppas bara flyttar verksamheten till nya bolag och att många av oegentligheterna inte ens är tydligt kriminaliserade, såsom att skaffa sig ett arbetstillstånd på felaktig grund.


Slutsatsen i rapporten är lika uppenbar som anmärkningsvärd: Staten har blivit en möjliggörare för systematiska brottsupplägg genom kombinationen av en generös arbetskraftsinvandring och en rättighetslagstiftning inom personlig assistans.
Medan Morgan Johansson hatar, förföljer och mobbar ett annat riksdagsparti 24/7 .


5 kommentarer:

 1. Och Damberg är upprörd över raggarbilar. Om stavhoppseliten vore lika urusla som vår regering skulle dom knappt ta sig upp på stavhoppsbädden.

  SvaraRadera
 2. Jag har uppfattat Anna Dahlberg som obekväm för makten. Hon är undersökande, har min beundran och platsar som Qvinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon var lite slow i starten, men nu - autostrada!

   Radera
 3. Det har väl inte undgått någon med förståndet i behåll,
  att Sverige har en gangsterregering!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. gangsterregering nästan som en KLAN.

  SvaraRadera