måndag 21 september 2020

Arbetet på SVT/SRs granskningsnämnd kunde lätt skötas av en evigt arbetslös nysvensk kvinna.

Det är så enkelt, man tar bara emot en anmälan och hånler medan man lägger anmälan underst i en av meterhögarna på skrivbordet. Efter ett par månaders arrogant avvaktan plockar man fram anmälan igen, fortsätter visa hörntänderna och kallflina rått, tar fram standardsvaret "Inslaget frias", och skickar iväg det.

 And on and on it goes.

I april anmälde jag Eftermiddag i P4 Stockholm, 2020-04-24, ett inslag om att den amerikanske presidenten spekulerat om desinfektionsmedel som botemedel mot covid-19; fråga om saklighet. 

 ANMÄLAN Anmälaren anser att programledaren spred vidare falska nyheter genom påståendet att president Donald Trump rekommenderat att dricka handsprit och sola som botemedel mot covid-19. 

BESLUT Inslaget frias. Det strider inte mot kravet på saklighet. 




AKTUELL BESTÄMMELSE Sveriges Radio AB ska utöva sändningsrätten sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrande- och informationsfrihet ska råda i radion (12 § i sändningstillståndet). Kravet på saklighet innebär främst att uppgifter som är av betydelse för framställningen ska vara korrekta och att framställningen

4 kommentarer:

  1. Och dom har fått nya pengar i dagens budget. Och Trumphataren nummer ett Carina B ska få ett eget program i SVT. Hon är en nolla. Men tillhör rätt klan för att gå jobb på SVT. Hon ska bevaka presidentvalet i USA. Vilket mörker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt!Det som stör mig mest är allt detta sker så fullständigt öppet och nonchalant.Helt otroligt!
      Mvh,Tomas

      Radera
    2. SVT har gått från smygpropaganda i flera år till ett långfinger rakt upp i tittarnas nia nu.

      Radera
  2. På svt brukar vi handsprit oralt, då blir det som det blir, och vi är nöjda !!

    SvaraRadera