torsdag 6 augusti 2020

Ulf Kristersson - under korkeken - oppositionsbusiness as usual.

Bild från FB 



Jag publicerar min kortversion av Ulf Kristerssons, M, "oppositionsledarens" sju nya förslag mot laglösheten i hela landet. 

Gäsp.

- "SJU FÖRSLAG SOM ÄNDRAR SPELREGLERNA FÖR KRIMINELLA
När barns skjuts ihjäl av grovt kriminella måste det leda till handling och förändring. Det som är uppenbart för alla svenskar måste också bli uppenbart för politiken: Att så här kan vi bara inte ha det längre. 

......

Då – för ett år sedan – efterlyste jag omedelbar politisk mobilisering för att krossa gängbrottsligheten. Jag erbjöd regeringen riksdagens hjälp att snabbt fatta beslut om nya resurser och ny lagstiftning.

......

Regeringen svarade med att bjuda in till samtal. Alla skulle få vara med – utom SD. Det var så typiskt, så tröttsamt och så föraktfullt. Alla i Sverige är ju oroliga över kriminaliteten, alldeles oavsett vilket parti de röstar på.

I diskussionerna som ändå följde hade vi moderater med oss tio förslag som snabbt borde ha genomförts i en samlad offensiv mot gängkriminaliteten. 

.......

För Moderaterna var det uppenbart att regeringens försiktiga åtgärder inte skulle få någon egentlig betydelse, varför vi tillsammans med KD och L lämnade samtalen. Och nu ser vi misslyckandet svart på vitt."

...........

Sen följer 7 punkter bla-bla-bla-bla-bla.


-"Jag är fast besluten att göra allt i min makt för att krossa gängkriminaliteten och återupprätta tryggheten och förtroendet för samhällskontraktet i Sverige. För om Sverige fortsätter misslyckas med detta blir många andra frågor helt meningslösa.


Moderaterna sitter som bekant inte i regeringsställning och kan inte lägga de nödvändiga propositionerna. Men vi kommer fortsätta försöka samla majoriteter i riksdagen för att genomföra de åtgärder som inte regeringen förmår. 

För jag är övertygad om att det finns en bred majoritet i svenska folket som vill få slut på skjutandet, sprängningarna och dödandet. 

Och om regeringen får ändan ur vagnen och presenterar några bra förslag kommer vi naturligtvis se till att snabbt hantera även dem i riksdagen." 

(Såklart! Gulledem!)

Kristersson ryter till på slutet: - "Under flera år har nu regeringen stått handfallen när den grova brottsligheten eskalerar. Vad gör Stefan Löfven när allt detta sker?"
"

2 kommentarer: