torsdag 6 augusti 2020

Har Oprah Winfrey börjat odla mustasch?

Ronie Berggren, den ende svenske författaren och journalisten med gedigna kunskaper om det USA, som svensk media döljer för oss.

Ronie Berggren skriver på FB: Oprah Winfrey köper nu tesen om White Privilege.

Från hennes program häromdagen. Oprah säger att även fattiga vita har White Privilege:-----"You still have your whiteness". 

That's what the term "White Privilege is", it means that whiteness still gives you advantage no matter what."-----

Vidare säger hon att alla vita inte är lika mäktiga som det "vita kastsystem" de är en del av, men oavsett var de är på trappstegen så har de fortfarande sin vithet.

Det här är alltså en av världens mest kända opinionsbildare, som nu är helt inne i Social Justice-rörelsens kritiska rasteorier, som i praktiken säger att alla vita är syndare på grund av sin ras, som alltid står i skuld till svarta, på grund av sin vita arvssynd, sitt White Privilige, och därmed den White Guilt de måste avkrävas att känna och sona för.

Det här är otäckt. Rörelsen sveper fram snabbt över USA. De svaga vita, de ensamma, fattiga, sjuka, kommer att drabbas. Däremot kommer vita med inflytande och pengar klara sig bra, och fortsätta leva i bubblan och föreställningen att Oprah förmodligen har rätt.

För slaveriet för 160 år sedan var ju ett faktum ...

Vi kan inte låta sånt här fortgå i rädsla för att bli stämplade som rasister. Det här är galenskap.

2 kommentarer:

  1. NBA-spelarna går också ner på knä. Är det för att det nästan bara är svarta som är med i NBA.

    SvaraRadera
  2. Vad har Oprah uppfunnit för grejer som underlättar för hennes svarta bröder och systrar i USA i deras liv? Eller byggt upp företag som ger någon av dem jobb. Visste det: nix. Men de fattiga svartas pengar värmer bra i hennes börs.

    SvaraRadera