lördag 11 juli 2020

Om KD var ärliga, pålitliga, i opposition, och kompetenta nog, så skulle detta vara ett litet bittesteg för Sverige.


Kristdemokraterna: MAKULERA SAMTLIGA SAMORDNINGSNUMMER‼️‼️Henrik Lilja Rönnquist | 7 juli, 2020

KD föreslår att Skatteverket ska få i uppdrag att makulera samtliga samordnings-nummer, såvida inte personerna bakom kan inställa sig och visa korrekta ID-handlingar!

Gränspolisen konstaterade nyligen ”Vi har ett parallellsamhälle som bara växer och vi har tappat kontrollen över vilka som är här”. Kristdemokraterna menar därför att vi ska återkalla samtliga samordnings-nummer för att få ordning och reda.Det är alldeles för lätt att leva i Sverige med en falsk identitet. Inte minst på grund av samordningsnummer, ett tillfälligt personnummer som ges till personer som inte är folkbokförda här.

Av de 870 000 samordningsnummer som finns bedömer Polisen och Skatteverket att över 400 000 har getts till personer som inte styrkt sin identitet.

GRÄNSPOLISEN, SKATTEVERKET & POLISEN LARMAR!

Svenska samordningsnummer är lätta att komma över, de bjuds ut på nätet, inte sällan på ryska sajter, för några tusenlappar. Identiteten behöver inte styrkas, och behövs det räcker det ofta med en papperskopia på en ID-handling. En sådan papperskopia kan med enkelhet manipuleras digitalt med vilken dator som helst.För ett år sedan skrev Skatteverket rapporten ”Samordningsnumrens roll i samhället”. I den pekar Skatteverket på ett antal problem som systemet med de tillfälliga personnumren, samordningsnumren, skapar.

Skatteverket gör bland annat bedömningen att numren inte ska kunna begäras av fler aktörer, att de ska tidsbegränsas och att ID-kontrollerna måste skärpas!

REGERINGEN LÅTER SKUGGSAMHÄLLET VÄXA.

Regeringen gör tvärtom mot vad Skatteverkets rekommenderar. I september 2019 tillsatte regeringen en utredning för att minska felen i folkbokföringen. (Det är i alla fall rubriken.)

Läser man det finstilta i utredningen framkommer att ambitionen är den motsatta, framför allt vad gäller samordningsnumren. I en tid då vi med alla till buds stående medel behöver bekämpa skuggsamhället vill regeringen i stället underlätta för detsamma.Regeringens utredningen ska nämligen föreslå åtgärder som utvidgar möjligheterna för enskilda att ansöka, de vill att fler aktörer ska ges möjlighet att ansöka om samordningsnummer, att dessa ska tilldelas fler asylsökande och att numren ska bli mer användbara i samhället.

Med det växande skuggsamhället följer svartarbete, utnyttjande, kriminalitet, dåliga arbetsmiljöer och boendesituationer. Det måste stävjas!Regeringens brist på probleminsikt hade varit uppseendeväckande om det inte vore för att vi kommit att bli så vana vid den. Men nu för alltså regeringen en politik som kommer innebära att den aktivt underlättar för personer som vill leva under falsk identitet i Sverige.

KD VILL GÖRA OM HELA SYSTEMET!

Kristdemokraterna föreslår i stället den raka motsatsen till regeringens förslag!Hela systemet behöver få en rejäl omstart!

6 kommentarer:

  1. Sverige är snart förlorat. Inte lättare att ha koll på smittspridningen när vi har så många som lever illegalt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns inte som om någon bryr sig, bara du och jag, Jawelin.

      Radera
    2. Varför blev jag nu mobbad?

      Jungman Jansson

      Radera
  2. Här en till som bryr sig.Problemet är att vi måste bli betydligt fler för att få slut på alla vansinnigheter.Gillar rubrikens "OM KD var ärliga...".Tyvärr har vi ju sett hur de gång på gång vänder kappan efter vinden men kanske de denna gång skule ha ryggrad!
    Mvh,Tomas

    SvaraRadera
  3. Dagens Trumpnyhet på text-tv, han har burit munskydd. Den nyheten kan vi inte klara oss utan, dagen är räddad. Den är mycket viktigare än att berätta om hur många illegala som finns i Sverige. Med eller uran munskydd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan någon förbarma sig över oss!

      Radera