lördag 11 juli 2020

Jag kan verkligen stå ut med ren och skär dumhet - så länge den inte skadar någon annan.


Selfien i flygsätet med pass och biljett i högsta hugg – scenen känns igen.Men skillnaden är att det här planet inte kommer att lyfta.Ombord sitter ressugna turister på Taiwans första fejkade flygresa

Efter månader med reserestriktioner och inställda plan har nu flygplatsen Songshan i Taipei börjat erbjuda autentiska flygreseupplevelser – men där planet stannar på marken. 

Inför den första resan hade 7 000 personer anmält sig. Av dessa valdes 60 ut slumpmässigt.TV-bilder från Reuters visar hur de munskyddsbärande turisterna får blippa sina fejkade boardingkort, köa till passkontrollen och sedan kliva på planet, som är av typen Airbus A330.

Ombord visar personalen hur flygplanet desinficeras före avfärd. En man passar på att fota sig själv i flygstolen med pass och biljett i handen.

Efter att ha klivit av och blivit avvinkade av personalen får resenärerna, i vanlig ordning, gå igenom taxfree-terminalen och tullen innan resan når sitt slut.


5 kommentarer:

 1. Det är såna som i Sverige röstar på sossarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo. därför uppskattar jag om de ägnar sina liv åt att lura sig själva, inte alla oss andra.

   Radera
 2. Är 2030 får de som har arbetat, betalat skatt och röstat rätt (rött) när de pensioneras en Virtual Reality resa med VR-glasögon. I upplevelsen ingår en virtuell kontakt med partiordföranden och statsminister som tackar för deras bidrag till alla behövande. Därefter blir det en reel supé. Utdelning av förtjänstmedalj, tal, en drink cocktailen "Palliativum" och en skål för de röda "Vi har gjort vår plikt, nu behövs vi inte mer."

  SvaraRadera
 3. Väl beskrivet. Det är den baktid jag ser framför mig.

  SvaraRadera
 4. Fanns det Taxfree så var det OK för mig

  SvaraRadera